شناسهٔ خبر: 69880539 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

آمریکا و چند رسوایی حقوق بشری در یک روز

رفتارهای این روزهای سران کاخ سفید نشان می‌دهد که هیچ تفاوتی میان بایدن و هریس با ترامپ وجود ندارد و ادعاهای این روزهای اخیر کاخ سفید مبنی بر ترامپ هراسی صرفا یک انتقام گیری انتخاباتی و نیز اجرای سیاست‌های جنگ افروزانه در جهان به بهانه پیش‌دستی در قبال سیاست‌های آتی ترامپ می‌باشد که جز تشدید ناامنی در جهان نتیجه‌ای به همراه ندارد.

صاحب‌خبر -

نور نیوز-گروه سیاسی: دولتمردان کاخ سفید به ریاست بایدن در حالی هفته‌های پایانی حضور در مسند قدرت را سپری می‌کنند که محور تحرکات گفتاری آنها را تشدید تحرکات برای آنچه صلح و آتش بس در خاورمیانه می‌نامند تشکیل می‌دهد. آمریکایی‌ها بر این ادعایند که با اعزام نماینده ویژه به لبنان و نیز رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به دنبال برقراری اتش بس میان حزب‌الله و حماس با رژیم صهیونیستی و کاستن از درد و رنج ملت‌های لبنان و فلسطین هستند. آنها در حالی با این ادعاهای بشر دوستانه برآنند تا با کارنامه‌ای به اصطلاح انسانی و مثبت از کاخ سفید خارج شوند که رفتارهای عملی آنها بیانگر حقایقی ورای این تحرکات است که پرده از ماهیت واقعی آنها بر می‌دارد.

آمریکایی‌ها در حالی مدعی شده‌اند که در حال افزایش ارسال کمک‌های بشر دوستانه برای غزه هستند و پایان درد و رنج ملت لبنان را دنبال می‌کنند و حتی با این بهانه نسخه نابودی حماس و خلع سلاح حزب‌الله را تجویز می‌دهند که در رویکردی تاسفبار آمریکا یک بار دیگر پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت در مورد آتش‌بس در غزه را وتو کرد. این قطعنامه جدید خواستار آتش‌بسی فوری، بی‌قید و شرط و دائمی شده بود. نکته آنکه چهارده عضو دیگر شورای امنیت همگی به این قطعنامه رای موافق دادند و تنها با وتوی آمریکا ابطال گردید.

حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی صرفا معطوف به حوزه سیاسی نبوده است و در بعد نظامی نیز مجلس سنای آمریکا تلاش‌ها برای جلوگیری از فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل را با اکثریت مخالف آرا رد کرد. پیشنهاد جلوگیری از فروش گلوله‌های تانک با مخالفت ۷۹ سناتور، پیشنهاد عدم فروش خمپاره با ۷۸ رأی مخالف و سومین پیشنهاد در زمینه کاربرد تسلیحات آمریکایی از سوی اسرائیل نیز با ۸۰ رای رد شد. به نوشته سی‌ان‌ان، شکست کوشش سناتور سندرز و حامیانش که مدت زیادی به روی آن کار کرده بود، نشانه حمایت گسترده دو حزبی در کنگره از کمک نظامی آمریکایی به اسرائیل است. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این زمینه به سی‌ان‌ان گفت کاخ سفید با جلوگیری از فروش تسلیحات به اسرائیل به شدت مخالف است، فعالانه علیه آن لابی کرده و موضع خود را برای سناتورها روشن کرده است.

آمریکا بعد دیگر از حمایت از رژیم صهیونیستی را در موضع‌گیری در برابر خواست جهانی در مجازات سران رژیم صهیونیستی نشان داد. دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرد. این حکم  در حالی با استقبال جهانی مواجه شد و حتی اروپایی‌ها برای پاسخگویی به افکار عمومی و نیز نمایش هر چند ظاهری به قوانین بین‌المللی از آن حمایت کردند اما جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به حکم دیوان بین‌المللی کیفری برای بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، آن را «خجالت‌آور» توصیف کرد. یک سخنگوی کاخ سفید نیز به رویترز گفت: «ایالات متحده آمریکا از اساس تصمیم دادگاه برای صدور قرار بازداشت برای مقام‌های ارشد اسرائیل را رد می‌کند.» همزمان برخی سناتورها نیز زبان به تهدید شدید دیوان کیفری بین‌المللی  گشودند و حتی از طرح تحریم و اعمال فشار علیه دادگاه کیفری بین‌المللی خبر دادند.

نکته قابل توجه آنکه رفتارهای حمایتی آمریکایی‌ها از رژیم صهیونیستی به همین جا ختم نشده بلکه آنها با بازگشایی و هوچی‌گری‌های دروغین درباب مسائل حاشیه‌ای به دنبال انحراف افکار عمومی و تغییر جای ظالم و مظلوم برای سرپوش نهادن بر جنایات رژیم صهیونیستی و حتی حاشیه راندن حکم دادگاه کیفری علیه سران جنایتکارصهیونیستی بوده‌اند. بخشی از این رفتار ریاکارانه را در تکرار ادعاهای حقوق بشری واهی علیه ایران می‌توان مشاهده کرد که در کمیته سوم مجموع عمومی سازمان با تکرار دورغ‌ها و البته حمایت از تروریست‌ها و قاچاقچیان و تجزیه طلبان در وادی واژگان بی‌محتوای حقوق بشری به تصویب قطعنامه علیه ایران پرداختند. قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران با ۷۷ رای موافق، ۲۸ رای مخالف و ۶۶ رای ممتنع تصویب شد در حالی که رای پایین موافقین با این دروغ پراکنی‌ها خود نشانه انزوای جهانی آمریکا و آگاهی جهانی مبنی بر منحرف نشدن از ماهیت تروریستی رژیم صهیونیستی و حامیانش به حاشیه‌های بی محتوا و غیر واقعی قطعنامه‌های ساختگی علیه حقوق بشر ایران می‌باشد.

تحرک بعدی آمریکایی‌ها که با حمایت آشکار برخی کشورهای اروپایی صورت گرفت را در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌توان مشاهده کرد. کشورهایی که در برابر تهدیدات هسته‌ای رژیم صهیونیستی علیه جهان و نیز نسل کشی در غزه و لبنان چشم بسته‌اند با نادیده گرفتن همکاری گسترده ایران با آژانس و سفر اخیر گروسی به تهران به ارائه قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام پرداختد. شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی را علیه ایران به تصویب رساند. این قطعنامه که پیش‌نویس آن توسط سه کشور اروپایی و آمریکا تهیه شده بود با ۱۹ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسید. آمریکایی‌ها در حالی با حمایت برخی اروپایی‌ها به دنبال جابه جا کردن حقیقت و تغییر جایگاه ظالم و مظلوم با پرونده‌سازی و اتهام‌زنی دورغین علیه ایران بوده‌اند که جهانیان اذعان دارند جمهوری اسلامی ایران همواره در ردیف اول حمایت از مظلومیت غزه و لبنان و نیز تلاش برای برقراری ثبات و امنیت در منطقه بوده است که مبارزه با تروریسم و نیز رایزنی‌های دیپلماتیک برای اجماع سازی منطقه‌ای در حمایت از فلسطین و لبنان بخشی از این کارکردها بوده است که حلقه تکمیلی آن را نیز اجرای وعده‌های صادق یک و دو تشکیل می‌دهد.

آمریکایی‌ها  البته برای حمایت از صهیونیست‌ها طرحی دیگر نیز اجرا کرده‌اند و آن استمرار دمیدن در آتش جنگ اوکراین است چنانکه دستور بایدن مبنی بر لغو ممنوعیت استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد علیه روسیه و نیز فرمان ارسال مین‌های ضد نفر به کی یف در کنار کمک 275 میلیون دلاری به این کشور بخشی از این تحرکات است. دولتمردان کاخ سفید با ترامپ هراسی در جهان در حالی سیاست‌های جنگ افروزانه خود را توجیه می‌کنند که همزمان انواع حمایت‌ها و کمک‌ها از رژیم صهیونیستی برای نسل کشی بیشتر در منطقه را اجرا می‌کنند.

در این میان نباید نادیده گرفت که رسانه‌های غربی نیز در هماهنی با اربابان سیاسی خویش با حاشیه‌سازی و کم اهمیت جلوه دادن حکم دیوان کیفری بین‌المللی، و با عبارت توهمی همچون تاثیرات منفی این حکم بر روند آتش‌بس لبنان و غزه و نیز برجسته‌سازی آنچه در شورای حکام و نیز جنگ اوکراین می‌گذرد عملا در مسیر خدمت به صهیونیست‌ها اقدام کرده‌اند که بار دیگر مشارکت گسترده این رسانه‌ها در جنایات صهیونیست‌ها را اشکار می سازد.

با توجه به این حقایق می‌توان گفت که آمریکایی‌ها که این روزها برآنند تا نقاب یک ناجی را به چهره داشته باشند در وادی عمل توان ادامه این نمایش مضحک را نداشته و اجبارا دستان چدنی آنها از دستکش مخملی خارج شده و رسما نشان می‌دهند که شریک بی چون و چرای صهیونیست‌ها در نسل‌کشی هستند و حکم دادگاه کیفری لاهه در قبال آنها نیز باید تکرار شود.

نکته اساسی آنکه کشورهای اروپایی بویژه تروئیکای اروپایی که به صورت مستقیم با ارسال تسلیحات و یا همراهی آمریکا نظیر آنچه در شورای حکام و سازمان‌ملل علیه ایران صورت داده‌اند، تا به امروز به حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند، با ژست‌ها و ادعاهایی همچون حمایت از حکم دادگاه کیفری بین‌المللی ویا واژگانی همچون حمایت از آتش‌بس در غزه و لبنان، نمی‌توانند بر پرونده سیاه خود در مشارکت با جنایات صهیونیست‌ها سرپوش گذارند. کشورهای اروپایی‌ عضو این دیوان بین‌المللی اگر واقعا در ادعای استقبال از حکم مجازات سران آپارتاید و نژادپرست و تروریست صهیونیستی صادق هستند، اولا باید این حکم را اجرا کنند و ثانیا به این سوال پاسخ دهند که چرا تا به حال حامی چنین جنایتکارانی بوده‌اند و سلاح‌های مرگبار و منابع مالی خود را در اختیار آنها قرار می‌دادند.ثالثا اقدام عملی برای مقابله با استمرار جنایات صهیونیست‌ها در غزه و لبنان صورت دهند و با ادعای حمایت از دادگاه لاهه به توجیه سکوت علیه این جنایات نپردازند و زمینه را برای ادامه جنایت صهیونیست‌ها فراهم نسازند. اروپا امروز باید مشخص سازد که آیا همچنان به همان رویه گذشته دلبری کردن برای صهیونیست‌ها و آمریکا ادامه می‌دهد و یا به خواست افکار عمومی خویش و جهان برای مجازات سران جنایتکار صهیونیستی تن در می‌دهد. رفتارهای این روزهای سران کاخ سفید نشان می‌دهد که هیچ تفاوتی میان بایدن و هریس با ترامپ وجود ندارد و ادعاهای این روزهای اخیر کاخ سفید مبنی بر ترامپ هراسی صرفا یک انتقام گیری انتخاباتی و نیز اجرای سیاست‌های جنگ افروزانه در جهان به بهانه پیش‌دستی در قبال سیاست‌های آتی ترامپ می‌باشد که جز تشدید ناامنی در جهان نتیجه‌ای به همراه ندارد.