سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - محمد رستمی، فعال فرهنگی و رسانهای: ما هم در زمین مستقر هستیم هم در زبان. فرهنگ سکونتگاه ماست. با آمدن اینترنت و شبکههای اجتماعی هر چند تحولات بزرگی در زندگی بشر صورت گرفته و هیچ عقل سلیمی منکر آن نیست، اما این پدیده با مضراتی هم مواجه است که اگر به آنها توجه نکنیم دستاوردهای زیادی که در گذر روزگار بهدست آمده با مشکل جدی روبهرو خواهد شد.
سه موضوع تمرکز، توجه و تعمق، از جمله موضوعاتی است که در اثر دنیای اینترنت و در بستر فضای مجازی به مخاطره افتاده است. بسیاری از کشورهای پیشرو امروز برای مقابله با این وضعیت یا دست به مراقبه ذهنی از طریق کتاب زده اند، یا «رژیم رسانهای» گرفتهاند! تا شتابزدگی ارزشهای اجتماعی را با چالش روبهرو نکند و به بیگانگی بیشتر دامن نزند.
امروز با گسترش شبکههای اجتماعی حتی رسانههای سنتی مثل روزنامهها و مجلات و نشریات کاغذی که نقش میانجی اجتماعی دارند، مرجعیت خود را از دست میدهند.
حال و حوصله خواندن عمیق کم وکمتر شده و دیگر افراد بندرت یک کتاب را به پایان میبرند.
فرهنگ و کتاب نه یک پدیده فانتزی برای سرگرمی بلکه سکونتگاه آدمیاند چرا که انسان همانگونه که در زمین استقرار دارد در زبان و فرهنگ هم مستقر است.
بیایید با هم کتاب بخوانیم تا در ساحل کتابها به آرامش برسیم و در سرزمین پاراگرافها به سیر و سفر بپردازیم و از یک فصل به فصل دیگر وادیهای بهتر زیستن را تجربه کنیم.
∎