شناسهٔ خبر: 69878651 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

یک مسئول خبر داد

وجود ۱۶ ذخیره‌گاه جنگلی در همدان/تولید ۳ میلیون درخت درسال‌جاری

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از وجود ۱۶ذخیره‌گاه جنگلی در سطح این استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

حمید خزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: استان همدان دارای ۱۶ ذخیره‌گاه جنگلی به مساحت ۲۶۶۰ هکتار بوده ‌که بلوط، داغداغان، ارژن، سماق و بَنه از جمله گونه‌های مختلف موجود در این ذخیرگاه‌ها بر اساس نوع گونه هستند.

وی با بیان اینکه جنگل‌های طبیعی را نیز به عنوان بخشی از ذخیرگاه‌های جنگلی اعلام کرده‌ایم، تصریح کرد: یکی از بحث‌های مهم مدیریت پایدار جنگل‌ها و مدیریت پایدار منابع طبیعی به ویژه در بحث جنگل‌ها موضوع حفظ تنوع زیستی است.

خزایی با اشاره به اینکه تنوع زیستی به سه دسته تنوع اکوسیستم، تنوع گونه و تنوع ژن تقسیم می‌شود، افزود: باید ذخیره ژنی را حفظ کنیم برای همین در این راستا این ذخیره‌گاه‌های جنگلی و در راستای حفظ تنوع زیستی و برای حفظ ذخیره‌های ژنی و گونه‌های کمیاب، این محدوده این ذخیرگاه‌ها را می‌بندیم.

وی در ادامه با اشاره به وجود ۶۰۰۰ هکتار جنگل دست‌کاشت در سطح استان همدان، خاطرنشان کرد: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، سهمیه‌ای که برای استان به‌منظور تولید نهال درسال‌جاری در نظر گرفته شده سه میلیون اصله نهال بوده که این سه میلیون اصله نهال در قالب تولید نهال توسط بخش دولتی، بخش خصوصی و مشارکتی انجام می‌شود.

خزایی یاد آور شد: در حال حاضر آماده‌سازی بستر کاشت برای تولید نهال در پاییز در حال انجام بوده و بذرکاری‌ها را برای تولید نهال و گلدان‌گیری در حال انجام هستیم تا بتوانیم این هدف را محقق کنیم.

وی با بیان اینکه در پاییز امسال در  سال دوم اجرای پروژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت هستیم، افزود: در سال ۱۴۰۲ به عنوان سال اول اجرای این طرح نیز سهمیه استان همدان تولید سه میلیون اصله نهال بود که در همین رابطه حدود چهار میلیون و ۲۶۰ هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی و دولتی در استان همدان تولید شد.

وی بیان کرد: علت تولید این میزان نهال در سال گذشته برای این است که شروع این طرح از سال ۱۴۰۱ بود و تولید نهال ۱۴۰۱  در این طرح به سال ۱۴۰۲ رسید و به این ترتیب سرجمع تولید نهال سال گذشته استان همدان چهار میلیون و ۲۶۰ هزار اصله نهال در بخش خصوصی و دولتی شد.

خزایی در ادامه با اشاره به بحث واکاری جنگل‌های سطح استان همدان نیز تصریح کرد: واکاری جنگل بستگی به این دارد که چه برنامه‌ریزی را می‌خواهیم در این رابطه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بر اساس تاج‌پوش جنگل راه‌ها را طبقه‌بندی می‌کنیم، خاطرنشان کرد: ممکن است برخی جنگل‌ها تاج پوش انبوه و یا تاج‌پوش بالای ۷۵ درصد باشند که این نوع از جنگل‌ها نیاز به واکاری ندارند.

خزایی با بیان اینکه در اراضی جنگلی و جنگل‌کاری‌های دست‌کاشت زیر ۲۵ درصد تاج پوش، معمولا عملیات واکاری و توسعه جنگل انجام می‌گیرد، گفت: در پاییز امسال پروژه بذرکاری در قالب احیاء و غنی‌سازی جنگل را داریم که در مساحت ۳۰ هکتار احیا و توسعه با بذر طی قرارداد در شهرستان نهاوند انجام خواهد شد.

خزایی افزود: علاوه بر این در مابقی عرصه‌های جنگل‌کاری دست‌کاشت هم عملیات احیا و جنگل‌کاری با بذر را انجام خواهیم داد.

انتهای پیام