به گزارش سلام نو به نقل از همشهری آنلاین، مرگ مشکوک پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض حیات وحش ایران در آرادان سمنان واکنشهای مختلفی را در فضای مجازی به دنبال داشت. در حالی که برخی علاقه مندان حیات وحش براین باورند که این پلنگ نر به دست متخلفان و شکارچیان و برای استفاده از پوست آن سلاخی شده است، اما مسئولان محیط زیست سمنان این موضوع را قاطعانه رد میکنند و معتقدند که دلیل مرگ این حیوان، نزاع با پلنگ نر دیگر است.
با اینکه انتشار تصویر لاشهی پوست کنده و قطعه قطعه شده دست و پای پلنگ ایرانی در سمنان تردیدها درخصوص شکار و استفاده ا ز پوست این حیوان را تقویت میکند اما بهرامعلی ظاهری، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان میگوید: «پلنگ پیر در نزاع با پلنگ جوان تلف شده است.»
تلف شدن پلنگ ایرانی، یکی از گونههای ارزشمند و در خطر انقراض حیات وحش ایران به دلیل تهدیدات انسانی و زیستمحیطی، یکی از نگرانیهای جدی فعالان محیطزیست است. بر اساس گزارشهای غیررسمی سالانه ۲۰ تا ۳۰ پلنگ در ایران تلف می شوند. تیراندازی و شکار غیرمجاز، یکی از مهمترین دلایل مرگ پلنگها در زیستگاههای طبیعی این گونه حیات وحش است اما تصادفات جادهای نیز بخش قابل توجهی از مرگ پلنگها را به دلیل عبور از جادههای مناطق زیستگاهشان تشکیل میدهد. این در حالی است که درگیری با دامداران و مسموم کردن طعمهها برای محافظت از دامها و همچنین کاهش منابع غذایی به دلیل شکار بیش از حد آهو، گراز، بز کوهی و سایر طعمههای پلنگ، از دیگرعوامل مرگ و میر پلنگ ایرانی در زیستگاههای طبیعی ایران است.
طبق برآوردها، جمعیت پلنگ ایرانی در کشور حدود ۵۰۰ تا ۸۰۰ قلاده است که بیشتر آنها در زاگرس، البرز، شمال خراسان و مناطق حفاظتشده کوهستانی زندگی میکنند.
طرحهای حفاظتی مانند نصب دوربینهای تلهای در زیستگاهها و آموزش جوامع محلی برای کاهش تعارضات انسانی، ثبت مناطق حفاظتشده و اعمال قوانین سختگیرانه علیه شکارچیان، تلاش برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت حفاظت از این گونه از اقدامات حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست برای جلوگیری از کاهش جمعیت و انقراض این گونه ارزشمند حیات وحش ایران است. با وجود این اقدامات اما ادامه روند تخریب زیستگاهها و تعارضات انسانی همچنان بقای این گونه ارزشمند را تهدید میکند.