به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز بررسیهای اسناد تاریخی سندی از ساواک را به تاریخ دوم آذرماه ۱۳۵۷ منتشر کرده که نامهای است از سپهبد مقدم رئیس وقت ساواک خطاب به ریاست سازمان امنیت و اطلاعات شهرکرد. در این نامه مقدم دربارهی نحوهی کار ماموران ساواک که منجر به نارضایتی مسئولان بالادست شده هشدار داده و در نهایت نسبت به بازسازی چهره ساواک در بین مردم تاکید کرده است. متن سند به این شرح است:
به سازمان اطلاعات و امنیت شهرکرد
تاریخ: ۲ آذر ۱۳۵۷
درباره: وظایف و نقش ساواک در شرایط کنونی مملکت
اخیرا در مورد گزارشاتی که از سوی ساواک به مقامات عالیهی مملکت تقدیم شده، فرمودهاند «ساواک وضع یک خبرگزاری را پیدا کرده که فقط حوادث و وقایع را پس از وقوع اطلاع میدهد و این پاسخ انتظاری نیست که از ساواک وجود دارد.»
اوامر بالا در حقیقت هشداری است بر اینکه سازمان اطلاعات و امینت کشور و عوامل آن در شرایط حساس و تاریخی کنونی به نحو مطلوب و رضایتبخش وظایف و رسالت تاریخی خود را انجام نمیدهند و یا اینکه روشهایی را مورد استفاده قرار نمیدهند که بتواند نیاز اساسی مملکت را در کسب اطلاعات مورد نیاز و پیشبینی اوضاع و احوال و پیشگیری بهموقع از حوادث نامطلوب برآورده سازد.
سازمان اطلاعات و امنیت هر منطقه مسئول کشف فعالیتهای ضد امنیتی، شناسایی عوامل منحرف و محرک و کسب اطلاعات بهموقع از تصمیمات و اقدامات آنان و رویدادهای احتمالی میباشد. فیالمثل اگر در یک منطقه روی طبقات و گروههای خاصی فعالیت انحرافی و تبلیغات سوء انجام میشود، یا نشریهی مضرهای تهیه و توزیع میگردد و بالاخره هسته یا گروه فعالی در خفا فعالیت ضد ملی میکند، ساواک باید در آن نفوذ داشته باشد و عوامل را بشناسد و محل تهیه و تکثیر نشریات را کشف کند. نفوذ و رخنه در محافل و گروهها و هستههای مخفی یا مجامع نیمهآشکار و حتی آشکار و کسب اطلاع از آنها، از وظایف حتمی و اولیهی ساواک است.
با شرح مراتب بالا و با علم اینکه رخدادهای اخیر در مملکت سبب شده که در ظاهر از وجهه و امکانات و نفوذ ساواک کاسته شود، معهذا ایجاب مینماید که سازمان و عوامل آن حتی در شرایط نامطلوب نیز با بررسی اوضاع و اتخاذ رویههای منطقی و عملی، راهی برای اجرای وظایف و به ثمر رسانیدن رسالت خود پیدا کنند. بدیهی است امکانات لازم در اختیار هست و برای شرایط و اوضاع هر منطقه این امکان را به دست میدهد تا عوامل بتوانند [ناخوانا] عملیاتی را آغاز و با توفیق نسبی در هر زمینه، در مراحل بعدی به پیشروی مطمئن و منطقی بپردازند. این امر نیازمند تفکر و ارزیابی و بررسی امکانات و استعدادهای موجود در منطقه و به کار گرفتن هوشمندی و موقعشناسی است.
اگرچه مشتی عوامل منحرف و مغرض از ساواک رویگردان شدهاند، معهذا سازمان اطلاعات و امنیت کشور هنوز یکی از پناهگاهها و مراکز مورد احترام و مراجعه و امید مردم میهنپرست میباشد. مسئولین باید با جلب اعتماد و دوستی مردم آب رفته را به جوی باز آورند و با حسن رفتار و تدبیر، مواضع از دست داده را در سطح جامعه اشغال کنند و اساس را بر رابطهی محترمانه و اثبات حقانیت و ماموریت ساواک در حفظ تمامیت ارضی و مبارزه با براندازان و خرابکاران قرار دهند.
دستور فرمایید با در نظر گرفتن موارد بالا و دستوراتی که قبلا دربارهی ارائهی چهرهی مردمی ساواک داده شده، کلیهی امکانات را به کار گیرند و اطلاعات لازم را جمعآوری و با کوشش همگانی و اعمال دقت نظر و سعی و اهتمام شرایطی به وجود آورند که ساواک موقع و موضع شایستهی خود را در جامعه و در پیشگاه ملت و رهبری مملکت ابراز نماید.
رئیس سازمان اطلاعات و امنیت کشور – سپهبد مقدم
۲۵۹