شناسهٔ خبر: 69876190 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

وام نیروگاه خورشیدی اعلام شد + شرایط

برای استفاده از این تسهیلات نیاز به اخذ مجوز احداث نیروگاه خورشیدی می‌باشد. افرادی که متقاضی احداث نیروگاه‌های کوچک (انشعابی) تا ۲۰۰ کیلووات هستند (نیروگاه‌های ماده ۶۱) و متقاضیان احداث نیروگاه‌های بزرگ تا ۱۰ مگاوات باید برای دریافت این تسهیلات مجوز احداث نیروگاه خورشیدی داشته باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ با مصوبه دولت و برای تولید برق تجدیدپذیر و کاهش کمبود برق در کشور؛ تسهیلاتی به منظور احداث نیروگاه‌های خورشیدی و بادی از ۵ کیلووات تا ۱۰ مگاوات از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به وزارت نیرو اختصاص یافته است. حدودا ۳ هزار میلیارد تومان برای اعطای وام به نیروگاه‌های خورشیدی اختصاص یافته است. در این خبر نحوه ثبت نام جهت دریافت وام توضیح داده شده است.

به نوشته برق نیوز، سازمان ساتبا (سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی ایران) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:با توجه به استقبال گسترده سرمایه‌گذاران به منظور مشارکت در توسعه پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر، فراخوان اعطای تسهیلات به متقاضیان سرمایه گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر از محل اعتبارات تولید و اشتغال قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور از سوی ساتبا منتشر شده است.

متقاضیان احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌توانند به مدت سه روز کاری و از ساعت ۸ صبح روز شنبه، سوم آذرماه تا ساعت ۱۶ روز دوشنبه، پنجم آذرماه ۱۴۰۳ با مراجعه به سامانه جامع کسب و کار، اشتغال و تسهیلات (کات) وزارت امور اقتصادی و دارایی به آدرس (https://Kat.mefa.ir) و تکمیل فرم‌های مربوطه و ارائه مستندات موردنیاز، درخواست خود را ثبت کنند.

 

 

برای استفاده از این تسهیلات نیاز به اخذ مجوز احداث نیروگاه خورشیدی می‌باشد. افرادی که متقاضی احداث نیروگاه‌های کوچک (انشعابی) تا ۲۰۰ کیلووات هستند (نیروگاه‌های ماده ۶۱) و متقاضیان احداث نیروگاه‌های بزرگ تا ۱۰ مگاوات باید برای دریافت این تسهیلات مجوز احداث نیروگاه خورشیدی داشته باشند.

 

راهکار سریعتر و مطمئن اخذ تسهیلات نیروگاه خورشیدی

در صورتیکه نیاز به اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی دارید و یا قبلا مجوز گرفته اید و نیازمند مشاوره جهت انجام امور فنی و دریافت سریعتر تسهیلات هستید در فرم زیر شماره تماس خود را وارد نمایید تا مشاور مربوطه با شما تماس بگیرد. حجم درخواستها بالاست ولی در سریعترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار خواهد شد.

تکمیل فرم مشاوره جهت اخذ تسهیلات بانکی


هزینه اخذ مجوز نیروگاه انشعابی تا ۲۰۰ کیلووات بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان می‌باشد و شامل پرکردن فرم‌های فنی، تکمیل کاربرگها، ثبت مهرسان، شبیه سازی داخلی نیروگاه، دیتاشیت تجهیزات و مشخصات فنی تجهیزات، توجیه اقتصادی، سایت پلان اولیه و... تمامی اطلاعات مورد نیاز جهت اخذ قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی می‌باشد. حدودا ۳۰-۴۰ روز کاری زمان می‌برد تا مجوز صادر گردد و بعد از آن می‌توانید برای دریافت وام اقدام نمایید.

هزینه اخذ مجوز نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان می‌باشد. مدت زمان اخذ مجوز حدودا ۳-۴ ماه می‌باشد. این هزینه شامل انجام تمامی مراحل اخذ مجوز از ثبت شرکت و تخصیص زمین (یا شرکت در مناقصه) و صدور پروانه تا قرارداد خرید تضمینی می‌باشد. تمامی مجوز‌های ۱۳ گانه از ارگانها، طرح اتصال به شبکه برق با نرم افزار دیگسایلنت؛ شبیه سازی نیروگاه با نرم افزار PVsyst؛ سایت پلان دقیق نیروگاه، لیست تجهیزات، طرح توجیهی اقتصادی بر اساس شرایط تابش و دمایی دقیق منطقه، برآورد هزینه‌های جزئی احداث، پیش بینی درآمد در مدل‌های مختلف خرید تضمینی ارزی و عرضه در بورس و صادرات، پیگیری‌های اداری، ثبت در سامانه‌های دولتی و بارگذاری مدارک فنی؛ انتخاب فنی اقتصادی تجهیزات و ... است.

 

مشاوره جهت اخذ تسهیلات:

افرادی که قبلا مجوز احداث نیروگاه خورشیدی گرفته اند، جهت انجام امور درخواست وام می‌توانند تماس بگیرند. با هزینه ۵۰ میلیون تومان تمامی اطلاعات مورد تهیه و در فرم‌ها بارگذاری می‌شود. باید در نظر داشت با وارد کردن اشتباه اطلاعات، فرآیند اصلاح زمانبر بوده و گاه‌ها ممکن است هفته‌ها اصلاح آن زمان ببرد. در این مسیر پیگیر‌های اداری ناشی از ثبت اطلاعات در ساتبا و صندوق پژوهش فناوری جهت صدور سریعتر مجوز‌ها انجام خواهد شد. در فرم زیر شماره تماس خود را وارد نمایید تا مشاور مربوطه با شما تماس بگیرد. حجم درخواستها بالاست ولی در سریعترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار خواهد شد.

تکمیل فرم مشاوره جهت اخذ تسهیلات بانکی


مشخصات وام: تا ۸۰ درصد تسهیلات بانکی اعطا می‌شود و 2 سال تنفس دارد. بانک ملت و صندوق کارآفرینی امید بانک‌های عامل هستند که با سود ۱۵-۱۶ درصدی این تسهیلات را اعطلا خواهند کرد.

توجه مهم: تسهیلات محدود بوده و بعد از رسیدن به تعداد مورد نظر سایت بسته می شود. باید قرارداد خرید تضمینی برق (دارای تاریخ فعال) داشته باشید. افرادی که ندارد می توانند الان برای اخذ مجوز اقدام نمایند تا در فراخوان های بعدی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. مثل سایت ثبت نام خودرو، ثبت نام اعطای تسهیلات هر چند ماه یکبار باز می شود.

دانلود طرح توجیه اقتصادی نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی( کلیک کنید) 

و

دانلود طرح توجیه اقتصادی نیروگاه 500 کیلوواتی خورشیدی ( کلیک کنید) 

توضیحات جدول زیر:

  1. درآمد بر اساس تابش متوسط ۶ ساعت ماکزیموم، راندمان ۸۰ درصد و دمای متوسط لحاظ شده است. بدیهی است در شهر‌هایی که تابش بالاتر است درامد هم افزایش خواهد یافت. هرچه هوا خنکتر باشد راندمان نیروگاه و درامد نیروگاه بالاتر خواهد بود.
  2. هزینه های احداث نیروگاه بر اساس دلار 65 هزار تومانی و در زمان تنظیم خبر (آبان 1403) برآورد شده است. 
  3. در نیروگاه‌های بزرگ هزینه‌ها بر اساس استفاده پنل‌های خورشیدی راندمان بالای چینی، اینورتر خارجی، استراکچر زاویه ثابت و هزینه‌های اتصال به شبکه محاسبه شده است.
  4. در قرارداد ۲۰ ساله ریالی (ماده ۶۱) درآمد‌ها برای سال اول ذکر شده است. هر سال با تورم درآمد افزایش می‌یابد.
  5. در مدل عرضه در بورس انرژی، بر اساس تجربیات سال گذشته و امسال، متوسط فروش برق در بورس (تابلو سبز) برای امسال حدودا ۳۴۰۰ تومان خواهد بود. سال آینده درآمد با تورم افرایش می‌یابد.
  6. در مدل خرید برق بر اساس ماده ۱۲ (خرید ارزی ۶ ساله) بعد از شش سال؛ مالک نیروگاه می‌تواند برق خود را در تابلوسبز یا صادرات یا ماینر یا قرارداد مستقیم با صنایع و... بفروشد که در همه حالت‌ها باز هم قیمت فروش برق احتمالا از حدودا ۶ سنت (هر کیلووات ساعت) کمتر نخواهد شد.
  7. دولت به ازای هر مگاوات ۱.۵ هکتار زمین می‌دهد. برای نیروگاه‌های بالای ۲۰۰ کیلووات می‌توانید درخواست زمین بدهید.
  8. قیمت خرید برق از طریق ماده ۱۲ (خرید ارزی ۶ ساله) هر کیلووات ساعت حداکثر ۶.۹ سنت دلار است. معمولا بین ۶ تا ۶.۹ سنت بر اساس مناقصه قیمت‌ها تعیین می‌شود.
  9. در صورت استفاده از استراکچر متحرک هزینه نیروگاه حدودا ۱۰ درصد افزایش می‌باید و به همین میزان هم درامد افزایش خواهد یافت. پنل‌های دوطرفه حدودا ۳ تا ۵ درصد گرانتر هستند.نیروگاهها 30 سال عمر دارند و پنل 25 سال گارانتی عملکرد دارد.

 

انرژی های تجدیدپذیر انرژی‌های تجدیدپذیر وام نیروگاه خورشیدی شرایط وام نیروگاه خورشیدی وام نیروگاه خورشیدی جدید مبلغ وام نیروگاه خورشیدی