شناسهٔ خبر: 69874141 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

آیا ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟

یک بررسی جدید رابطه میان میزان‌های پایین ویتامین دی و احتمال بالاتر زخم پا در افراد سالمند مبتلا دیابت را نشان داده است.

صاحب‌خبر -

بررسی‌های زیادی به نقش ویتامین دی در دیابت پرداخته‌اند و ارتباط میزان‌های پایین ویتامین دی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض آن را نشان داده‌اند. از طرف دیگر کمبود ویتامین دی عارضه‌ای بسیار رایج به خصوص در میان سالمندان است.

یک بررسی اخیر رابطه میان میزان‌های پایین ویتامین دی و احتمال بالاتر زخم پا در افراد سالمند مبتلا دیابت را نشان داده است. این بررسی نخستین بررسی بود که میزان ویتامین دی را در میان افرادی که با زخم پای دیابتی در بیمارستان بستری بودند، مقایسه کرده بود. در بیماران مورد بررسی با بدتر شدن شدت زخم، میزان ویتامین دی نیز به طور پیوسته پایین‌تر بود. در واقع، افرادی که دارای مطلوب‌ترین وضعیت زخم پا (کمترین شدت بر اساس مقیاس درجه‌بندی) بودند، میزان ویتامین دی بیش از دو برابر بیشتر از افرادی بود که بدترین مرحله یا درجه زخم را داشتند.

به گفته پژوهشگران با توجه به این یافته‌ها بیماران دیابتی باید در مورد نیاز به غربالگری میزان ویتامین دی با آزمایش ساده خون یا مصرف مکمل‌های ویتامین دی برای کاهش خطر ابتلا به زخم پا از پزشکشان سؤال کنند.

محققان گفتند این یافته‌ها باید بیماران را تشویق کند تا در مورد غربالگری ویتامین D کم با یک آزمایش خون ساده و/یا اینکه آیا باید مکمل‌های ویتامین D مصرف کنند یا خیر که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به زخم پا کمک کند، سؤال کنند.

یک بررسی دیگری میزان بالاتر ویتامین دی را با خطر کمتر مقاومت به هورمون انسولین- پاسخ ندادن سلول‌های بدن به انسولین- (عارضه‌ای که در دیابت نوع ۲ وجود دارد) مرتبط کرده است.

پژوهشگران دریافتند که احتمال ایجاد مقاومت به انسولین با مصرف هر مقدار اضافی مکمل ویتامین دی کاهش می‌یابد. به گفته این پژوهشگران این یافته‌ها ممکن است نشان دهند که ویتامین D3 – شکل فعال ویتامین دی - یک عامل محافظتی در بروز مقاومت به انسولین است، زیرا به کاهش التهاب کمک می‌کند و التهاب خطر مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد.

البته هنوز بررسی‌های بیشتری برای درک رابطه بین ویتامین دی و فعالیت انسولین و اینکه آیا برای گروه‌های خاصی از بیماران متفاوت است، مورد نیاز است.

ویتامین دی در زرده تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب و شیر و غلات غنی‌شده وجود دارد و تابش آفتاب به پوست نیز باعث تولید آن از یک ماده پیش‌ساز می‌شود.

تأثیر ویتامین دی در سلامت استخوان‌ها شناخته شده است، اما میزان کم آن ممکن است با افسردگی، انرژی کم و برخی بیماری‌های پوستی و بیماری‌های دیگر ارتباط داشته باشد

اگر در مورد میزان ویتامین دی خودتان مطمئن نیستید، با پزشک خود در مورد انجام آزمایش خون برای اندازه‌گیر ویتامین دی مشورت کنید و از او در مورد تغذیه و چگونگی اطمینان یافتن از داشتن میزان‌طبیعی ویتامین دی سؤال کنید.

منبع همشهری آنلاین
انتهای پیام/