به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، کامران فرمانپور امروز _جمعه دوم آذر_ در نشست تخصصی مشارکت زنان در حفاظت از محیط زیست در کنفرانس بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری با بیان اینکه یک زن توانمند از نظر اقتصادی، توانایی پیشرفت و موفقیت مالی داشته و قدرت تصمیمگیری اقتصادی دارا است، اظهار کرد: زنان برای پیشرفت و موفقیت مالی نیاز به مهارتها و منابعی دارند تا بتوانند در بازاریابی با سایر افراد و ارگانهای اقتصادی به طور برابر رقابت کنند.
وی افزود: زنان بهعنوان نخستین تعلیم دهندگان به کودکان نقش بارزی را در انتقال دانش اصلاح الگوهای مصرف و عاملهای انرژی و حفاظت از جنگلها و دیگر منابع طبیعی از جمله اکوسیستمهای دریایی و خشکی و هرگونه اطلاعات مرتبط با حفاظت از محیط زیست برای نسلهای دیگر و شهر ایفا میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: زنان قادر هستند نیازهای نسل کنونی را بدون خدشه وارد کردن به تواناییهای نسل آینده در تأمین نیازهایشان برآورده کنند.
وی بیان کرد: در دستور کار ۲۱ اجلاس در «ریو» زنان بهعنوان یکی از گروههای اصلی در دستیابی به توسعه پایدار در نظر گرفته شدهاند.
فرمانپور خاطر نشان کرد: بین زن و طبیعت تشابه زیادی وجود دارد و طبیعت سرشتی زنانه دارد و زن نسبت به مرد به طبیعت نزدیک تر است.
وی تصریح کرد: مشارکت زنان در امور اجتماعی و برابری حقوق آنان در جامعه بخش جدا نشدنی توسعه اجتماعی بوده و تأثیرگذاری آن بر حفاظت از محیط زیست نشانگر نزدیکی و هم افزایی این دو مقوله است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: بانوان دارای نقش اساسی در محیط زیست و توسعه هستند و بنابراین مشارکت کامل آنان برای رسیدن به توسعه پایدار امری ضروری است.
ضرورت آموزش مدیریت پسماند برای نسلهای آینده
نبی بید هندی، استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران گفت: گنجاندن موضوع جداسازی پسماندها در برنامههای درسی دانش آموزان به تغییر رفتار نسلهای آینده و کاهش پسماند کمک میکند.
وی با بیان اینکه نقش حیاتی زنان برای توسعه پایدار انکارناپذیر است، افزود: آنها میتوانند برای مدیریت پسماند جامد نقش اثرگذاری داشته باشند.
استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران گفت: زنان بر روی آموزش و روشهای نوآورانه مؤثر هستند و باید مدیریت پسماند را از طریق نقش زنان ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: محیط زیست منبع و نعمتی است که به ما عطا شده اما فعالیتهای انسانی پس از صنعتی شدن تأثیرات سویی بر آن داشته و از این رو توسعه پایدار مطرح شده است.
بید هندی افزود: مدیران شهری بر این مسئله تاکید دارند که مشکلات با رویکرد، فرهنگی حل و زنان در تصمیمات زیست محیطی در کانون باشند و زنان عوامل حفاظت و حمایت از محیط زیست و حامی دانش و ترویج کننده اخلاق صحیح هستند.
وی تصریح کرد: زنان میتوانند نقشی تحول گرا برای تقویت رویههای پایدار زیست محیطی داشته و نقش کنشگری آنها میتواند بسیار اثربخش باشد.
زنان، نقشی کلیدی و محوری در تغییر رفتارهای جامعه دارند
استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران گفت: زنان میتوانند علاوه بر آموزش کودکان به دیگر اعضای جامعه در خصوص میزان مصرف آب و مصرف بهینه انرژی آموزش دهند و بهعنوان مربیان زیست محیطی نقش آفرینی داشته و نقشی کلیدی و محوری در تغییر رفتارهای جامعه داشته باشند.
وی بیان کرد: باید به دنبال تغییر رفتارهایی همچون کاهش مصرف پلاستیک، مواد آلی و به سمت منابع تجدید پذیر حرکت کنیم و برای بهبود محیط زیست برنامه داشته باشیم.
بید هندی با اشاره به نقش زنان در مدیریت پسماند جامد اظهار کرد: یکی از بسترهایی که زنان میتوانند در سیر سریع شهرنشینی به کشورهای در حال توسعه کمک کنند در مدیریت پسماندهای جامد است.
وی با اشاره به لزوم کاهش بازیافت و بازچرخانی پسماند گفت: زنان باید علاوه بر هدایت برنامههای محلی در فعالیتهایی همچون تولید کمپوست و شیوههای جداسازی زبالهها نقش برعهده بگیرند.
استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران گفت: کارآفرینی برای زنان به منظور توانمندسازی اقتصادی و کاهش پسماند بسیار مهم است، نقش خلاقانه زنان برای کاهش پسماند و کاهش مواد پلاستیکی در منزل باید مورد توجه قرار گیرد.