به گزارش خبرنگار ایرنا، کامران فرمان پور روز جمعه در نشست تخصصی مشارکت زنان در حفاظت از محیط زیست کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری در سالن جلسات اتاق بازرگانی اظهار کرد: یک زن هنگامی از نظر اقتصادی توانمند است که هم توانایی پیشرفت و موفقیت مالی داشته و قدرت تصمیم گیری اقتصادی دارا باشد.
وی افزود: برای پیشرفت و موفقیت مالی زنان نیاز به مهارت ها و منابعی دارند تا بتوانند در بازاریابی با سایر افراد و ارگان های اقتصادی به طور برابر رقابت کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان بیان کرد: همچنین به منظور داشتن قدرت و توانایی سود بردن از فعالیت های اقتصادی، زنان نیاز دارند که قدرت تصمیم گیری داشته و منابع مالی و سود مالی را کنترل نمایند.
فرمان پور با بیان اینکه توانمندسازی اقتصادی از ۲ عامل مرتبط با هم تشکیل شده است، اضافه کرد: زنان به عنوان نخستین تعلیم دهنده به کودکان نقش بارزی را در انتقال دانش اصلاح الگوهای مصرف و عامل های انرژی و حفاظت از جنگل ها و دیگر منابع طبیعی از جمله اکوسیستم های دریایی و خشکی و هرگونه اطلاعات مرتبط با حفاظت از محیط زیست برای نسل های دیگر و شهر ایفا می کنند.
وی با اشاره به نقش زنان در تامین و چرخه خوراک، آب و توسعه پایدار ادامه داد: زنان قادر هستند نیازهای نسل کنونی را بدون خدشه وارد کردن به توانایی های نسل آینده در تامین نیازهایشان برآورده کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان افزود: در دستور کار ۲۱ اجلاس در "ریو" زنان به عنوان یکی از گروه های اصلی در دستیابی به توسعه پایدار در نظر گرفته شده اند.
فرمان پور با بیان اینکه زنان و محیط زیست باید به هم پیوند یابند، یادآور شد: طبیعت سرشتی زنانه دارد و زن نسبت به مرد به طبیعت نزدیک تر است.
وی با بیان اینکه بین زن و طبیعت تشابه زیادی وجود دارد، افزود: هر ۲ امکان زایش دارند و محیط زیست نیز مکانی برای پروراندن انسان است از همین رو واژه هایی همچون مادر زمین رایج شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان عنوان کرد: مشارکت زنان در امور اجتماعی و برابری حقوق آنان در جامعه بخش جدا نشدنی توسعه اجتماعی بوده و تاثیر گذاری آن بر حفاظت از محیط زیست نشانگر نزدیکی و هم افزایی این ۲ مقوله است.
فرمان پور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به نقش و جایگاه زنان اهمیتی ویژه داده است، بیان کرد: در راستای همین اهمیت و توجه در پنج دوره ریاست سازمان محیط زیست ایران به زنان واگذار شده است.
تاکید بر گنجاندن موضوع جداسازی پسماندها در برنامه های درسی دانش آموزان
استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران گفت: گنجاندن موضوع جداسازی پسماندها در برنامه های درسی دانش آموزان به تغییر رفتار نسل های آینده و کاهش پسماند کمک می کند.
نبی بیدهندی اظهار کرد: نقش حیاتی زنان برای توسعه پایدار انکارناپذیر است و می توانند برای مدیریت پسماند جامد نقش اثرگذاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه زنان بر روی آموزش و روش های نوآورانه موثر هستند، افزود: باید مدیریت پسماند را از طریق نقش زنان ارتقاء دهیم.
استاد تمام دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران بیان کرد: محیط زیست منبع و نعمتی است که به ما عطاء شده اما فعالیت های انسانی پس از صنعتی شدن تاثیرات سویی بر آن داشته و از این رو توسعه پایدار مطرح شده است.
استاد دانشکده محیط زیست با بیان اینکه مدیران شهری بر این مسئله تاکید دارند که مشکلات با رویکرد، فرهنگی حل و زنان در تصمیمات زیست محیطی در کانون باشند، بیان کرد: زنان عوامل حفاظت و حمایت از محیط زیست و حامی دانش و ترویج کننده اخلاق صحیح هستند.
بیدهندی اضافه کرد: زنان می توانند نقشی تحول گرا برای تقویت رویه های پایدار زیست محیطی داشته و نقش کنشگری آنها می تواند بسیار اتربخش باشد.
وی یادآور شد: زنان می توانند علاوه بر آموزش کودکان به دیگر اعضای جامعه در خصوص میزان مصرف آب و مصرف بهینه انرژی آموزش دهند و به عنوان مربیان زیست محیطی نقش آفرینی داشته و نقشی کلیدی و محوری در تفییر رفتارهای جامعه داشته باشند.
استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه باید برای آینده بر نقش زنان تاکید و توجه کنیم، افزود: باید به دنبال تغییر رفتارهایی همچون کاهش مصرف پلاستیک، مواد آلی و به سمت منابع تجدیدپذیر حرکت کنیم و برای بهبود محیط زیست برنامه داشته باشیم.
بیدهندی با اشاره به نقش زنان در مدیریت پسماند جامد اظهار کرد: یکی از بسترهایی که زنان می توانند در سیر سریع شهرنشینی به کشورهای در حال توسعه کمک کنند در مدیریت پسماندهای جامد است.
وی با اشاره به لزوم کاهش بازیافت و بازچرخانی پسماند گفت: زنان باید علاوه بر هدایت برنامه های محلی در فعالیت هایی همچون تولید کمپوست و شیوه های جداسازی زباله ها نقش برعهده بگیرند.
وی با بیان اینکه کارآفرینی برای زنان به منظور توانمندسازی اقتصادی و کاهش پسماند بسیار مهم است، اضافه کرد: نقش خلاقانه زنان برای کاهش پسماند و کاهش مواد پلاستیکی در منزل باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، شهر خرمآباد اول و دوم آذرماه میزبان بزرگترین رویداد زیستمحیطی کشور تحت عنوان کنفرانس بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری با حضور سفرای کشورهای خارجی، روسای سازمانهای بینالمللی، شهرداران شهرهای آسیایی و شهرداران کشور است.
در این رویداد برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه محیط زیست در دستور کار خواهد بود، همچنین رایزنیهای اقتصادی، فرهنگی، زیستمحیطی و معرفی ظرفیتهای گردشگری پهنه زاگرس و استان لرستان انجام خواهد شد.
برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه محیط زیست در دستور کار خواهد بود، همچنین رایزنیهای اقتصادی، فرهنگی، زیستمحیطی و معرفی ظرفیتهای گردشگری پهنه زاگرس و استان لرستان در این رویداد انجام خواهد شد.