شناسهٔ خبر: 71366338 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

گفتگوی دوطرفه با جامعه از عوامل موثر در جلوگیری از تشویش اذهان عمومی است

تهران- کارشناس ارشد فرهنگی و روابط عمومی، مشاور سابق استاندار و مدیرکل سابق روابط عمومی استانداری تهران معتقد است، گفتگوی دو طرفه با جامعه، از عوامل موثر در جلوگیری از تشویش اذهان عمومی است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛ محمد صائبی *: در عصر حال و با وجود تمام کلاف‌های محتوای سردرگم رسانه‌ای، تبیین و اجرای آن از نوع آتش به اختیاری به وفور مشاهده می‌شود.

برای تبیین، آتش به اختیار اولاً جدا از انجام کارها و اقدامات بی فکر تصمیم گرفتم تأمل و اندیشه و جستجوی راه حل مؤثر و پیش بگیرم و حرکت، اقدام در مسیر درست را با تمرکز بر بکارگیری توان در کوتاه‌ترین واژه‌ها تعریف کنم می‌توان واژه‌ی کلیدی تبیین را به آتش به اختیار اضافه کرد آنجا که از دستاوردها کمتر بیان می‌شود، آتش به اختیار برای امیدآفرینی، پیشرفت‌ها و گفتن حقایق تلاش‌های انجام گرفته را برای مخاطب تبیین کرد البته این نکته مهم است این تبیین در کجا، برای کدام قشر، در چه زمان و با چه هدفی بیان شود؟

وقتی مشکلات شناسایی و مطالبات مطرح می‌شود، یقیناً تبیین اثر بخش تر خواهد شد، از مشکلات عصر کنونی مخصوصاً در باب رسانه، «روش جاده یک طرفه است» در این مسیر تعامل حاصل نمی‌شود مگر با ارتباط دوسویه، پرسش و پاسخ و گفتگو محور شدن بحث‌های دوطرفه است که مانایی تعامل را تضمین می‌کند.

یکی از نکات مهم در همه عرصه‌ها فراموش نشدن ابزارهای مؤثر گذشته است، هنر فرد تبیین گر مخصوصاً در حوزه رسانه استفاده به جا از ابزارهای مختلف تأثیر گذار با توجه به زمان، مکان و مخاطب است.

نکته اساسی‌تر استفاده هم زمان دشمن از همین ابزارها برای مخدوش کردن ذهن جامعه، برپایه تهمت، دروغ و شایعه و سانسور است و دشمن قسم خورده دنبال یاس و نا امیدی در مردم است.

اینجا علاوه بر صیانت از ارزش‌های داخلی و حل مشکلات مردم قبل از ایجاد نارضایتی باید عملیات گسترده دشمن، حرکت و دسیسه‌ی مکارانه او را شناسایی و با تبیین درست خلاف جهت دشمن حرکت کنیم.

شناخت این عرصه توسط جوانان قابل اتکا و پیشرفت بسزایی است چون جوان پویا و با علم و سیاست با شناخت نقشه دشمن می‌تواند او را غافلگیر کرد اما نکته مهم این است، اگر رسانه و تبیین مناسب شناسایی و برنامه ریزی نشود باعث انحراف و بدبینی در جامعه مخاطب می‌شود.

یکی از نکات مورد توجه جوامع غربی تغییر سبک زندگی، تغییر الگوهای رفتاری و تشکیل یک هویت مجازی در کلام و رفتار انسان است در تبیین حتماً حفظ و صیانت از هویت فرهنگی برای جامعه باید مهم و حیاتی باشد پس نقش رسانه چه در تولید و تبیین چه حفظ این مهم اساسی است آنچه مهم و حیاتی در عرصه کنونی است، حفظ و صیانت از عناصر فرهنگ و دیانت جامعه و تبیین ذهن آنها می‌باشد

گفتگوی دو طرفه با جامعه، مدیریت و کنترل فضای مجازی برای جلوگیری از تشویش اذهان عمومی از وظایف افسران آتش به اختیار این جنگ نرم است و نکته مهم نادیده نگرفتن حرکات دشمن برای تغییر این مسیر برای جوانان است.

*کارشناس ارشد فرهنگی و روابط عمومی