شناسهٔ خبر: 69868302 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

بیمه تکمیلی بازنشستگان وصل شد؟

درحالی کانون عالی کارگران بازنشسته مدعی شده علی‌رغم پیگیری‌ها قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ‌یک از شرکت‌های بیمه‌ای نشده، که سندیکای بیمه‌گران می‌گوید: هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان نداشتیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش راهبرد معاصر؛ درحالی کانون عالی کارگران بازنشسته مدعی شده علی‌رغم پیگیری‌ها قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ‌یک از شرکت‌های بیمه‌ای نشده، که سندیکای بیمه‌گران می‌گوید: هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان نداشتیم.

قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان خبر مهمی بود که موجب سردرگمی بازنشستگان در روز‌های پایانی هفته شد.

بازنشستگان تأمین اجتماعی آخرین روز هفته را در شوک خبر قطع بیمه تکمیلی درمان‌شان بودند؛ این ماجرا زمانی تأسف‌بار‌تر می‌شود که برخی از بازنشستگان در مراکز درمانی با این خبر مواجه شدند و هنگام انجام فرایند درمانی به مشکل خوردند.

آخرین مهلت بیمه تکمیلی بازنشستگان با بیمه آتیه‌سازان حافظ سی‌ام آبان ماه بود ولی به دلیل عدم تمدید قرارداد با بیمه آتیه، عملاً بیمه تکمیلی بازنشستگان هم متوقف شد.

به گفته عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان، در قرارداد قبلی حق بیمه ۳۰۰ هزار تومان بود که ۵۰ درصد آن را سازمان تأمین اجتماعی و ۵۰ درصد بقیه را بازنشستگان پرداخت می‌کردند، اما قرارداد جدید در قالب سه تعرفه متفاوت تعریف شده بود که کمترین تعرفه آن ۵۰۹ هزار تومان بود.

وی با اعلام اینکه انتظار داشتیم مطابق سال‌های گذشته سازمان تأمین اجتماعی ۵۰ درصد حق بیمه تکمیلی را قبول کند گفت: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس روال قبل می‌بایست ۲۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان از حق بیمه را بپردازد، اما سازمان تأمین اجتماعی زیر بار این عدد نرفت و اعلام کرد مطابق سال گذشته سهم حق بیمه ۱۵۰ هزارتومانی را می‌پردازد و بقیه حق بیمه که ۳۵۹ هزار تومان می‌شود، باید بازنشستگان بپردازند.

احمدی پنجکی با اعلام اینکه رویکرد جدی سازمان تأمین اجتماعی به زیان بازنشستگان شده است گفت: ازآنجاکه ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند و در سخت‌ترین شرایط معیشتی به سر می‌برند، امکان پرداخت ۳۵۹ هزار تومان برای هر بازنشسته مقدور نیست، به همین دلیل نظر سازمان تأمین اجتماعی را نپذیرفتیم و جلسه قرارداد بیمه تکمیلی بدون آنکه نتیجه‌ای در برداشته باشد، پایان گرفت.

برهمین اساس نیز کانون عالی کارگران بازنشسته دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که "بازنشستگان فعلاً بیمه تکمیلی ندارند"؛ این کانون در خبری شوکه کننده برای بازنشستگان مدعی شد: متاسفانه علیرغم پیگیری‌های چند ماهه گذشته عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکت‌های مختلف بیمه‌ای قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکت‌های بیمه‌ای تاکنون نشده‌ایم.

با این حال، اما ساعتی بعد از انتشار قطع بیمه تکمیلی بازنشستگان، احمد میدری وزیر رفاه از رفع مشکل خبر داد و تأکید کرد: موعد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی روزگذشته تمام شده و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شب گذشته با بیمه مربوطه صحبت کرده و مشکل حل شده است.

وی با بیان اینکه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی به زودی منعقد می‌شود گفت: در بیمه بازنشستگان هیچ تغییری رخ نداده است.

البته وزیر رفاه هیچ توضیحی درباره بیمه طرف قرار داد و جزئیات بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان ارائه نداده و صرفا به بیان یکی دو جمله کوتاه در این خصوص بسنده کرده است.

ولی احتمالا طبق روال قبل با اتیه‌سازان حافظ به تفاهم رسیده اند؛ این درحالی است که کانون عالی کارگران بازنشسته مدعی شده بود که با هیچ شرکت بیمه‌ای تا کنون قرارداد نبسته ایم.

*سندیکای بیمه: هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی بازنشستگان نداشتیم

این درحالی است که پورکیانی دبیرکل سندیکای بیمه گران ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تأکید کرد که هیچ درخواستی برای بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان به شرکت‌های بیمه بازرگانی نرسیده است.

او با تأکید براینکه صنعت بیمه بازرگانی کشور، در یک فضای تعاملی آماده ارائه خدمات بیمه تکمیلی به کلیه آحاد جامعه، به ویژه بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی است، تصریح کرد:قرارداد بیمه درمان تکمیلی مربوط به بازنشستگان عزیز تامین اجتماعی، سال‌ها است نزد هیچ یک از شرکت‌های بیمه بازرگانی صادر نشده و شرکت بیمه آتیه سازان حافظ که زیرمجموعه سازمان بیمه سلامت می‌باشد، از جانب بیمه گذار به عنوان بیمه گر تکمیلی قرارداد مذکور انتخاب گردیده است و برای قرارداد سال جاری نیز هیچ درخواست رسمی از جانب بیمه گذار و یا شرکت‌های بیمه بازرگانی، به کمیته تعیین حداقل نرخ درمان ارسال نشده است.

به گفته کیانی، از سال ۱۴۰۲، با مصوبه شورای عالی بیمه، کلیه قرارداد‌های درمان بیش از ۲۰ هزار نفر، مشمول ضوابط تعیین حداقل نرخ فنی در کمیته‌ای فنی و تخصصی شده اند.

پورکیانی در خصوص تفاوت قرارداد بین شرکت‌های بیمه گر دارای مجوز از بیمه مرکزی و بیمه آتیه سازان حافظ توضیح داد: اساسا عمده تفاوت قرارداد بیمه آتیه سازان حافظ با شرکت‌های بیمه در تعهدات و خدمات ارائه شده و همچنین ارائه نرخ فنی و کارشناسی توسط کمیته تعیین حداقل نرخ درمان، بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه می‌باشد.

این مقام مسئول در صنعت بیمه همچنین تأکید کرد: با این حال شرکت‌های بیمه بازرگانی همواره آماده انعقاد قرارداد و ارائه خدمات بیمه درمان تکمیلی در یک فضای تعاملی به همه آحاد جامعه به ویژه بازنشستگان عزیزمان می‌باشند. / تسنیم

برچسب‌ها: