جوان آنلاین: سیام آذرماه آخرین زمان استفاده بازنشستگان از بیمه تکمیلی بود، بیمهای که به ۵ میلیون بازنشسته سازمان تأمین اجتماعی ارائه خدمت میکرد، اما حالا با قصور کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی، ۵ میلیون نفر از خدمات بیمه تکمیلی محروم مانده و تا اطلاع ثانوی هیچگونه بیمه تکمیلی ندارند و قرارداد جدیدی هم وضع نشده است.
به گزارش فارس، روز گذشته پرویز احمدی پنجکی عضو هیئتمدیره کانون عالی بازنشستگان با تأکید بر اینکه آخرینمهلت بیمه تکمیلی بازنشستگان با بیمه آتیهسازان حافظ سیام آبانماه بود گفت: ازآنجاکه هنوز قرارداد بیمه تکمیلی جدید به امضا نرسیده، بازنشستگان تأمین اجتماعی از داشتن بیمه تکمیلی محروم شدند.
پرویز احمدی پنجکی با اعلام اینکه قرارداد جدید بیمه تکمیلی با افزایش چشمگیر حق بیمه روبرو شده است گفت: در قرارداد فعلی حق بیمه ۳۰۰ هزار تومان بود که ۵۰ درصد آن را سازمان تأمین اجتماعی و ۵۰ درصد بقیه را بازنشستگان پرداخت میکردند، اما قرارداد جدید در قالب سه تعرفه متفاوت تعریف شده بود که کمترین تعرفه آن ۵۰۹ هزار تومان بود. وی افزود: ازآنجاکه ۶۰ درصد بازنشستگان حداقلبگیر هستند و در سختترین شرایط معیشتی به سر میبرند، امکان پرداخت ۳۵۹ هزار تومان برای هر بازنشسته مقدور نیست، به همین دلیل نظر سازمان تأمین اجتماعی را نپذیرفتیم و جلسه قرارداد بیمه تکمیلی بدون آنکه نتیجهای در برداشته باشد، پایان یافت.
احمدی پنجکی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون الزام، سازمان تأمین اجتماعی میبایست درمان رایگان و مناسب را برای بازنشستگان ارائه دهد گفت: از یک سو امکانات درمانی، کلینیکی، پاراکلینیکی و بیمارستانی سازمان تأمین اجتماعی کافی نیست و از سوی دیگر برای بیمه تکمیلی سنگاندازی میکند، در این صورت ازاینپس هر مشکلی برای بازنشستگان پیش بیاید، سازمان تأمین اجتماعی مسئول پاسخگویی تهدید جان بازنشستگان است. پیشتر نیز علیرضا نمازی مدیرعامل بیمه آتیهسازان حافظ در آخرین نشست خبری خود اظهار کرد: در حال حاضر در تأمین اجتماعی با تأخیر پرداخت مواجه هستیم و آخرین پرداختی تیرماه بوده و سه ماه عقبافتاده دارد و ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است، اما بااینحال خسارت مستقیم بازنشستگان را تا آخر مردادماه پرداخت کردهایم. مدیرعامل آتیهسازان حافظ ابراز کرد: حوزه سلامت را نباید بگذاریم گران شود، تعرفه جز چالشهایی است که مراکز درمانی از آن ناراضی هستند و تلاش کردیم که مردم هزینه از جیب خودپرداخت نکنند، چرا که افرادی که نیازمند خدمات سلامت هستند بازنشستگان و افرادی ریسکپذیر هستند و ارائه خدمات به آنها بار بزرگی را از دوش دولت برمیدارد.
وی درباره قرارداد بیمه تأمین اجتماعی گفت: چالشهای قرارداد بیمه تأمین اجتماعی متفاوت است، سازمان تأمین اجتماعی بر اساس قانون باید بهصورت رایگان بیمه کند، چون منابع سازمان و مراکز سازمان به حد کافی نیست از مراکزی دیگر استفاده میکند و اینجا خرید خدمت میکند، قرارداد مشکل اساسی دارد و نصف هزینهها را بازنشستگان پرداخت میکنند.
اما امروز روابطعمومی کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تأمین اجتماعی کشور اعلام کرد: به اطلاع بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی میرساند، متأسفانه علیرغم پیگیریهای چندماهه گذشته عمدتاً به دلیل افزایش چشمگیر نرخ بیمه تکمیلی اعلامی از طرف شرکتهای مختلف بیمهای قادر به انعقاد قرارداد جدید بیمه تکمیلی با هیچ یک از شرکتهای بیمهای تاکنون نشدهایم.
این آخرین پیامی است که از سوی مدافعان حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی منتشر شده و موجب انتقاد اغلب بازنشستگان شده است. بازنشستگانی که امروز را در حالی سپری کردند که برخی از آنها به مراکز درمانی مراجعه کرده و با پاسخ" نمیتوانیم به شما خدمتی ارائه دهیم" روبرو شدهاند. برخی از آنها هم در صف عملهای جراحی سنگین بودهاند که یا نمیتواند از پس هزینههای درمان خود برآیند و یا مجبورند عمل جراحی خود را تا اطلاع ثانوی به تأخیر بیندازند.
بههرحال بهرغم وعدههای متولیان امر در سازمان تأمین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان، اما تاکنون قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان بلاتکلیف بوده و هنوز مشخص نیست چه زمانی این قرارداد منعقد میشود. از همین رو بود که کانون عالی بازنشستگان از تمامی اعضای خود خواست تا اطلاع ثانوی بیمه تکمیلی ندارند. به نظر باید متولیان امر نظارت از جمله مجلس شورای اسلامی ورود جدی به کوتاهی در تمدید قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان داشته باشند تا شاهد بروز چنین کوتاهیهایی نباشیم.