شناسهٔ خبر: 69866603 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۵۷ زوج همدانی در نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند

همدان - ایرنا - معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان با بیان اینکه هم‌اکنون ۵۷ متقاضی در این استان پشت نوبت فرزندخواندگی قرار دارند،گفت:و تحویل این کودکان به نوبت و بر اساس شرایط خاص انجام می شود.

صاحب‌خبر -

علیرضا سمائی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه تقاضا برای فرزندخواندگی دختران زیر ۶ سال و شیرخوار بیش از ظرفیت است،اظهار کرد: ۹۰ درصد خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی در این استان، خواهان به سرپرستی گرفتن کودک دختر هستند.

وی ادامه داد: کودکان و نوزادان حائز شرایط قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی مصوب سال ۱۳۹۲ به عنوان فرزندخوانده به متقاضیان واگذار می‌شوند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: همچنین از سال ۱۴۰۲ براساس دستور وزارت دادگستری، کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی، بر اساس شیوه نامه مراقبت موقت، به عنوان مهمان به خانواده‌های متقاضی میزبانی سپرده می‌شوند تا پیگیری‌ها جهت بازپیوند آنها با خانواده نسبی و شرایط فرزندخواندگی این دسته فراهم شود، این کار با هدف حمایت از اقامت کودکان و نوجوانان در محیط خانوادگی صورت می‌گیرد.

سمائی افزود: هدف از طراحی شیوه و روش مراقبت موقت و یا خانواده های میزبان، پذیرش و حضور موقت و نسبتا کوتاه مدت کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر در خانواده هاست، تا زمینه انتقال و بازپیوند به خانواده زیستی و یا فرزندخواندگی برایشان فراهم شود.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان افزود: تعدادی از کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر نیز در خانه هایی که توسط موسسات خیریه و توسط مجموعه ای از خیران نیک اندیش و مسوولیت پذیر اداره می شود نگهداری می شوند.

این مسوول ادامه داذ: در استان همدان ۱۳ مرکز این موضوع را برعهده دارند و پذیرای فرزندان هستند.

سمائی ادامه داد: اصلی‌ترین شرایط عمومی متقاضیان سرپرستی علاوه بر داشتن صلاحیت اعتقادی، اخلاقی و تابعیت ایرانی، عدم برخورداری از محکومیت جزایی، تمکن مالی و عدم ابتلا به بیماری‌های واگیر یا صعب‌العلاج و اعتیاد به مواد مخدر، مواد روانگردان و الکل است.

۵۷ زوج همدانی در نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند

کودکان با نیازهای ویژه درمان، بدون نوبت به خانواده ها سپرده می شوند

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی همدان اظهار کرد: اگر خانواده‌ها فرزند بالای ۶ سال و یا کودکان خردسال دارای نیازهای ویژه درمان و توانبخشی و یا دارای سنین بالاتر را بخواهند بدون نوبت، به شرط داشتن شرایط فرزندخواندگی و صلاحیت های لازم در این زمینه و با طی مراحل قانونی و اداری، می توانند پذیرای این فرزندان باشند.

وی با بیان اینکه سالیانه تعداد محدودی از فرزندان دارای نیازهای ویژه به خانواده ها تحویل می شوند و تحت سرپرستی این خانواده ها که مسوولیت پذیری و تعهد اخلاقی و انسانی آنان ستودنی است قرار می گیرند، افزود: پرداخت کمک هزینه درمان با توجه به شرایط خانواده فرزند پذیر و مطابق دستورالعمل های سازمان بهزیستی امکان پذیر هست و این موضوع همچنین خانواده های جایگزین زیستی (فرزندانی که توسط بستگان مورد پذیرش قرار می گیرند) را نیز شامل می شود.
زوج های دارای فرزند و زنان بدون شوهر نیز امکان دریافت فرزندخوانده را دارند
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان اظهار کرد: تصور عمومی اغلب بر این است که فقط زوج های بدون فرزند شرایط فرزند پذیری دارند در حالی که دیگر افراد نظیر دختران و زنان بدون شوهر فاقد فرزند و زوجین دارای فرزند نیز شرایط فرزند پذیری را دارند.

سمائی گفت: وضعیت سنی زوجین، مدت ازدواج، سابقه ازدواج و روابط زوجین، وضعیت ناباروری، وضعیت سلامت جسمی، تحصیلات، شغل پایدار، درآمد، سوابق و پیشینه اجتماعی فرهنگی زوجین و شرایط سنی کودک مورد درخواست همگی با هدف احراز خیر و صلاح فرزندان بررسی و پیگیری می شود.

وی ادامه داد: زن و شوهر بدون فرزند که پنج سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و صاحب فرزند نشده باشند، در اولویت اول پذیرش سرپرستی قرار دارند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: همچنین زنان و دختران بدون همسر و زوجین دارای فرزند در اولویت دوم و سوم در واگذاری فرزند قرار دارند.

۵۷ زوج همدانی در نوبت سرپرستی فرزندخوانده هستند

خانواده محوری، رویکرد جدید محاکم قضائی و سازمان بهزیستی

سمائی اظهار کرد: خانواده های فرزند پذیر، زوجین متقاضی و افرادی که در این زمینه اقدام می کنند عمدتا از برکات و آثار پذیرش کودکان بدون سرپرست در زندگی شان می گویند موضوعی که در توصیه های قرآنی و سیره اهل بیت علیهم السلام هم بر آن تاکید شده است.

سمائی اظهار کرد: علاوه بر زوجین فاقد فرزند خانواده هایی بر مبنای اعتقاد به شریعت اسلام و مسئولیت اجتماعی در راستای حمایت از کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر حتی علی رغم داشتن فرزند زیستی اقدام به پذیرش فرزند دارای ناتوانی و بیماری های سخت درمان اقدام می کنند که این اقدام آنان کاری بزرگ و موثر در توانمند سازی و بالندگی این فرزندان است.

وی ادامه داد: روح بزرگ و قلب پُرمهر این خانواده ها زمینه رشد و تعالی و توانمندی برخی از فرزندان نیازمند به درمان را فراهم می کند و در مجموع رویکرد جدید محاکم قضائی و سازمان بهزیستی، خانواده محوری و جایگزینی کودکان و نوجوانان بدون سرپرست موثر در خانواده ها حتی برای چند روز و موقت است که این موضوع بیانگر اهمیت ظرفیت های بالای معنوی و مادی خانواده در فرهنگ ما است.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان همدان افزود: خانواده به عنوان نظام و نهاد اجتماعی پایدار، دارای کارکردهای مهمی است و نقش های قابل اهمیتی در ارتقا رشد و توسعه روانی، جسمی، عاطفی، فرهنگی، اجتماعی و حتی مادی و در مجموع پرورش معنوی همه اعضا به ویژه فرزندان دارد و سلامت جامعه به نوعی در گرو سلامت خانواده است.

سمائی اظهار کرد: تعاملات پویا و سازنده در رشد تعالی فرزندان در محیط خانواده شکل می گیرد و در فرهنگ دینی و ملی نیز این موضوع همیشه مورد تاکید بوده و هست.

وی ادامه داد: رشد، تکامل و تعالی هریک از اعضا در سامان و یکپارچگی خانواده است و تجربه نشان داده رویکرد پذیرش و عضویت فرزندان بدون سرپرست موثر نیز در خانواده های فرزند پذیر زمینه شایسته تری برای ساماندهی و تعالی و پرورش کودکان و نوجوانان است.

به گزارش ایرنا، حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیرپوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.

استان همدان حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.