همه ما هرازگاهی، صبحها با چشمهایی که زیر آنها پف کرده است، از خواب بیدار میشویم. پف زیر چشم دلایل مختلفی همچون ژنتیک دارد. اما چگونه میتوان از شر این پف خلاص شد؟
دلایل پف زیر چشم
به گزارش خبرآنلاین، علاوهبر ژنتیک، پف زیر چشم، دلایل دیگری دارد که با دانستن آنها ممکن است بتوانیم بهراحتی آن را درمان کنیم:
بیخوابی
هر شب که خواب کافی نداشته باشیم، اثر آن را صبح روز بعد با چشمهای پفکرده میبینیم. بیخوابی ماهیچههای اطراف چشم را ضعیف کرده و از مقدار کولاژن میکاهد. به همین دلیل، آب در اطراف چشم جمع شده و زیر چشم پف میکند.
حساسیت
حساسیت موجب ترشح بیش از حد هیستامین در بدن میشود که در نتیجه آن زیر چشم پف میکند.
قاعدگی
خانمها در دوران قاعدگی بهدلیل افزایش مقدار هورمون، دچار پف زیر چشم میشوند که پس از گذشت چرخه قاعدگی، پف زیر چشم هم برطرف میشود.
گریه کردن
نمک موجود در اشک، جلوی سرازیر شدن تمام مایع اشک را میگیرد و آن را اطراف چشم نگه میدارد و زیر چشم پف میکند.
غذاهای پرنمک و الکل
وجود سدیم اضافی در بد موجب حفظ آب در بدن میشود. به همین دلیل معمولا پس از صرف غذای شور، بهویژه صبحها، صورت و بدن و زیر چشم پف میکند. الکل هم بهدلیل اینکه غلظت بالایی از سدیم دارد، همین اثر را میگذارد.
مشکلات تیروئیدی، سرماخوردگی و درگیر شدن سینوسها، بالا رفتن سن، بیتحرکی، مشکلات کلیوی و کبدی، استعمال دخانیات و عفونتهای چشمی از دیگر دلایل پف کردن زیر چشم هستند.
درمان پف زیر چشم
بهطور کلی پف زیر چشم خطرناک نیست، اما برای درمان آن روشهای مختلفی وجود دارد:
با استفاده از کمپرس آب سرد یا چای کیسهای دمکشیده روی چشمهایتان میتوانید از پف چشمها بکاهید. همچنین استفاده از پدهای ژل خنککننده و کرمهای مرطوبکننده، ماساژ ملایم زیر چشم، ورزش، رژیم غذایی کمنمک، ترک دخانیات، پیشگیری از قرار گرفتن در معرض مواد حساسیتزا و ترک نوشیدنیهای الکلی، در درمان پف زیر چشم موثر هستند.
درضمن اگر پف زیر چشمتان بهدلیل مشکلات جسمانی بود، باید با مراجعه به مراکز درمانی، آن بیماریها را برطرف کنید تا پف زیر چشمتان هم از بین برود.