شناسهٔ خبر: 69861254 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

تقدیر از چهرە فاخر و شناختە‌شدە موسیقی کُردی استاد سادات

استاد مهدی حجت‌السادات متولد سال ۱۳۲۷ در محله چهارباغ سنندج است کە با فعالیتی بیش از نیم قرن در حوزه موسیقی کُردی، چهره‌ای ماندگار از خود برجای گذاشته و در این عرصه خدمت شایسته و ارزنده‌ای به شعر و هنر موسیقی کردستان کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، با وجود اینکه بیش از هفت دهه زندگی کرده است، اما همچون جوانی شاد و سرزنده با شور و اشتیاق از عشق می‌گوید، عشق به هنر، عشق به ادب و عرفان و زندگی، عشق به وطن و ارزش‌های آن، عشقی که باعث شده امروز همه او را به عنوان هنرمندی متبحر در عرصه‌های هنری به ویژه موسیقی کُردی بشناسند.

وی علاوه بر خوانندگی، هنر را با فراگرفتن نقاشی و خوشنویسی در خود به اوج رسانده است، اما با فعالیتی بیش از نیم قرن در حوزه موسیقی کُردی، چهره‌ای ماندگار از خود برجای گذاشته و در این عرصه خدمت شایسته و ارزنده‌ای به شعر و هنر موسیقی کردستان کرده است.

وی زمانی در محله قدیمی و هنرپرور «چهارباغ» در طول مسیر مدرسه آهنگ هنرمندان بزرگ کُرد را زمزمه می‌کرده است و صدای زیبایش تا سال‌ها فقط دوستان و اطرافیانش را بهره‌مند کرده بود؛ تا اینکه در سال ۱۳۴۶ مورد توجه استاد بزرگ موسیقی کُردی مرحوم «حسن کامکار» قرار می‌گیرد و از طریق وی وارد رادیو سنندج‌ می‌شود و به این ترتیب کار حرفه‌ای ‌این هنرمند پیشکسوت موسیقی کردستان، از ‌همان اواخر دهه ۴۰ شمسی با ورود به رادیو آغاز شده و طی چند سال فعالیت در کردستان بیش از ۳۵ آهنگ را ضبط کرده است.

براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در حوزه هنری انقلاب اسلامی  استان در جهت تحقق برنامه‌های زیست بوم هر ماه در منزل یکی از هنرمندان سطح استان با اولویت پیشکسوتان دیدارهایی با حضور اصحاب فرهنگ و  هنر صورت می‌گیرد.

تجلیل و تقدیر حوزه هنری کردستان، از نیم قرن خدمات هنری استاد مهدی حجت السادات 

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان، به همراه جمعی از هنرمندان با حضور در منزل استاد مهدی ‌حجت‌السادات با اهدای لوح تقدیر از خدمات ارزنده این هنرمند به موسیقی کردستان تقدیر کرد.

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان در این دیدار که شامگاه چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ صورت گرفت، سرمایه اصلی استان فرهنگی کردستان را وجود هنرمندان فاخر دانست و افزود: ما خدمتگذاران عرصه فرهنگ و هنر رسالتی بالاتر از خدمت به هنر و هنرمندان متعهد و صاحب نظر و صاحب سبک نداریم و حفظ جایگاه این افراد و انتقال تجارب آن‌ها را به نسل‌های آینده از سرلوحه کار خود می‌دانیم.

وی با اشاره به ظرافت و حساسیت روحیه هنرمندان اظهار کرد: متولیان عرصه فرهنگ و هنر باید با همراهی و حضور دیگر هنرمندان توجه بیشتری به صاحبان  تجربه و پیشکسوتان  این عرصه داشته باشد و همواره قدردان زحمات آن‌ها باشد.

اسعد فرهادی، ضبط و مکتوب کردن تجارب و ایده‌های غنی  و روحیات و شخصیت ویژه صاحبان تجربه را در عرصه هنر بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: با این اتفاق ما می‌توانیم بەجای چهره‌های هنری غرب، این گنجینه‌ها را الگوی نسل امروز و آینده کشورمان قرار دهیم.

رئیس حوزه هنری کردستان وجود هنر و اخلاق ویژه را در هنرمندان ایرانی  به‌ویژه خطه فرهنگ و هنر کردستان بسیار گرانبها دانست و افزود: تعهد و عشق این افراد در خدمت به سرزمین و هم وطن بسیار قابل تامل و تقدیر است.

وی با قدردانی از همسر استاد حجت السادات تأکید کرد: بخش اعظمی از موفقیت‌های این استاد ارجمند مرهون این همراهی است.  

در این دیدار، تعدادی از هنرمندان، ضمن قدردانی از زحمات استاد حجت السادات دیدگاه‌های خود را نسبت به فعالیت‌های ایشان در عرصه‌های موسیقی و هنرهای تجسمی بیان کردند.

در این‎ دیدار، اساتید و هنرمندانی همچون فردین‌ صادق‌ ایوبی‌، فاتح عزت‌پور، امجد افتخار،‌ ناصر نجفی‌، صابر میکاییلی، سعدالله نصیری، شهرام میرزایی، رضا حاتمیان، ایرج کاکی و جمعی از فعالان فرهنگی و مدنی حضور داشتند.

انتهای پیام