به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مرجان مشکاتی مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در این همایش دو روزه، فعالان حوزه جمعیت و متخصصان درمان ناباروری نوین و سنتی کشور درباره آخرین روشهای درمان ناباروری به تبادل نظر پرداختند.
مریم یزدیان متخصص طب سنتی هم در این همایش طب سنتی را مکمل طب نوین برشمرد و افزود: درمان حدود ۳۰ درصد از ناباروری از طریق درمان سنتی با غذا و اصلاح سبک زندگی موفقیت آمیز بوده است.
متخصص زنان، زایمان و نازایی هم گفت: روشهای جدیدی متعددی برای درمان ناباروری زنان و مردان در کشور به کار گرفته میشود که بسته بهشدت مشکل زوج و نوع درمان، متفاوت است.
آزیتا کبیری افزود: دارویی، تلقیح داخل رحمی اسپرم یا iui، روشهای کمکباروری (art) و لقاح خارج از رحم یا ivf از روشهای درمانهای ناباروری در کشور است.
یکی دیگر از متخصصان زنان، زایمان و نازایی نیز ادامه داد: درمانهای ناباروری استاندارد دنیا با تجهیزات و امکانات به روز درمراکز درمان ناباروری کشور اجرا میشود.
صفورا روح الامین افزود: میزان موفقیت درمان ناباروری در کشور مشابه استاندارد جهانی و ۳۰ درصد است.
بیش از ۱۰۰ مرکز درمان ناباروری در کشور فعال است که از این تعداد چهار مرکز دولتی در اصفهان (دو مرکز)، شهرضا و نجف آباد و دو مرکز خصوصی در شهر اصفهان فعال است.
طبق آخرین آمار ها، سه میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور در کشور داریم.
طبق ماده ۴۳ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، درمان ناباروری در مراکز دولتی ۹۰ درصد زیر پوشش قرار گرفته و در مراکز خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی، پوشش بیمه تا ۹۰ درصد تعرفه عمومی غیردولتی (حدود ۵۰ درصد) است.