به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، محمدجعفر قائمپناه در شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس جمهور و ۱۰ نفر از اعضای هیأت دولت در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار کرد: شرایط فعلی حاکم بر این استان قابل توجه بوده که هم میتواند تهدید و هم فرصت باشد، خشکسالی، سیل، گرد و غبار، محیطی خشن ایجاد کرده که بر شاخصهای توسعه اثرگذار است.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که بر شاخصهای توسعه و سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان اثرگذار بوده همسایگی با دو کشور افغانستان و پاکستان است؛ این هم مرزی میتواند برای این استان با توجه برخی بیثباتیها در این دو کشور در استان اثرگذار باشد که اکنون سیاست بر این است دیوار بتنی بین مرز کشیده شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری افزود: موضوع دیگر که شرایط را رقم میزند قاچاق مواد مخدر، اسلحه و سوخت، بر اقتصاد سیستان و بلوچستان و سرمایهگذاری در این استان تأثیر گذاشته، شرایط امنیتی را در استان حاکم کرده است و از سوی دیگر تفاوتهای قومی و مذهبی در این استان میتواند فرصت و گاهی اگر به آن توجه نشود تبدیل به تهدید شود و اینها بر شاخصهای توسعه اثرگذار است.
وی بیان کرد: فعالیت گروههای وابسته به سرویسهای بیگانه تهدید دیگری در سیستان و بلوچستان است که در مواقعی شاهد انجام عملیاتهای تروریستی و شهادت مردم در این استان هستیم.
قائم پناه تصریح کرد: وسعت، گستردگی، پهناوری و دوری از مرکز سیستان و بلوچستان تأثیر بر روی مسائل مختلف دارد و اینها بر روی شاخصهای توسعه و سرمایهگذاری شاخصهای اجتماعی فرهنگی نیز اثرگذار است.
وی گفت: بعد از ۴۰ سال نتوانستهایم از اشتباهات گذشته درس بگیریم، با وجود سرمایهگذاریهای زیادی که در سیستان و بلوچستان شده شاخصهای این استان مناسب نیست که در پیامدهای فوق و ارائه عملکردها کاهش شاخص توسعه استان به آن اشاره شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: در بحث بیکاری سیستان و بلوچستان تقریباً رتبه آخر را دارد و متوسط خانوار در کل کشور ۲۵۶ میلیون تومان است اما در این استان ۱۶۷ میلیون تومان بوده یعنی رتبه ۳۰ را داشته و در رتبه روستایی نیز رتبه ۳۱ را به خود اختصاص داده است، این شاخصها مناسب نیست.