شناسهٔ خبر: 69860787 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: هنرآنلاین | لینک خبر

پرداختن به شخصیت «خواهر دباغ» روایت نقش زنان در مسیر انقلاب است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پرداختن به ابعاد شخصیتی بانوی مبارز و انقلابی مرحومه مرضیه حدیدچی معروف به «خواهر دباغ» و گرامیداشت وی، در واقع روایت نقش زنان در مسیر پر پیچ و خم انقلاب اسلامی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش هنرآنلاین سیدعباس صالحی در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه جدیدی (خواهر دباغ) در همدان بیان کرد: روایت ما از تاریخ معاصر از جمله دوران انقلاب اسلامی بیشتر یک روایت مردانه است و در آن کمتر به نقش زنان پرداخته شده است.

وی افزود: خاطرات زندگی مرحومه دباغ لایه‌های پنهانی را برای ما مکشوف می‌کند که ما را به الگوی یک زن انقلابی و مسلمان می‌رساند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شخصیت مرحومه دباغ شخصیت جامعی از وجوه مختلف است، از این شخصیت برای امروز و فردا می‌توان درس‌های زیادی را آموخت.

صالحی با تاکید بر صلابت و عقیده راسخ مرحومه دباغ، گفت: شاید برخی فکر کنند مرحومه دباغ شخصیتی کم انعطاف و جاذبه است ولی اینگونه نبود. ایشان در زندان بخشی از افراد با نحله‌های دیگر فکری را در کمند جاذبه قرار داد و آنها را به مراسم دعای کمیل کشاند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مرحومه دباغ جاذبه‌ای ایجاد کرد که انسان‌های با تفکر مختلف را در تور خود قرار داد؛ فراموش نکنیم کسانی که علاوه بر ویژگی صلابت و استحکام مبنایی و روشی، بتوانند جاذبه نیز ایجاد کنند، بسیار کم هستند.

صالحی در ادامه سخنان خود، درباره دیگر ویژگی‌های مرحومه دباغ گفت: ویژگی دیگر مرحومه دباغ ترکیب گستره فعالیت اجتماعی با نقش همسرداری و خانواده‌داری است. او در کنار رفتن به زندان و فعالیت‌های مختلف، مادر هشت فرزند بود.

وی تاکید کرد: تجربه نشان داده افرادی که فعالیت اجتماعی بالایی دارند، بعضا در زندگی خانوادگی دارای مشکلاتی هستند، اما درباره مرحومه دباغ اینچنین نبود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: یکی از نمادهای تربیت سالم خانوادگی، دختر ۱۴ ساله مرحومه دباغ است که در زندان، در کنار مادر و دور از مادر زیر شکنجه رژیم ستمشاهی تسلیم نشد و استوار ماند که این ناشی از تربیت سالم و بسیار بالای او است.

صالحی افزود: الگوپردازی از زنان انقلاب برای دختران امروز، با توجه به جزئیات زندگی افرادی همچون خانم دباغ ممکن است که با وجود زندان، مهاجرت، و فعالیت اجتماعی، نهاد خانواده را محکم و استوار نگه داشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه  گاه از یک زن مبارز، انقلابی و درگیر در فضای اجتماعی، تصویر فردی نامنظم و  شلخته در ذهن نقش می بندد که این تصوری نادرست است، اما مرحومه دباغ همسر و مادری منظم  و مرتب و آراسته در عین سادگی بود.

سیدعباس صالحی در ادامه، به نقش معلمی مرحومه دباغ در کنار فعالیت‌های مبارزاتی او پرداخت و گفت: خواهر دباغ از دهه ۴۰ تا پایان عمر دارای روحیه معلمی بود. ایشان حتی در زمان بیماری و اقامت در یک روستا، به روستاییان اطراف سر می‌زدند و به تعلیم ایشان می‌پرداختند.

وزیر فرهنگ افزود: مرحومه دباغ همچنین به عنوان یک خیّر، نوعی از امداد اجتماعی را برای خود تعریف کرده بود و به عنوان مثال در حوزه ازدواج جوانان فعال بود. ایشان چند خانواده را تحت تکفل داشت و هزینه زندگی‌شان را تامین می کرد. جالب است که خواهر دباغ با پایین آمدن میزان درآمد خود، برای تامین هزینه این خانواده‌ها شب‌ها مسافرکشی می‌کردند‌

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنانش، به تقید مرحومه دباغ به حجاب به‌رغم فعالیت‌های متعدد ایشان اشاره کرد و گفت: ترکیب فعالیت‌های اجتماعی حداکثری مرحومه دباغ با حجاب و عفاف او قابل توجه است. او بسیار به موضوع عفاف و حجاب مقید بود و در این زمینه می‌تواند به عنوان یک الگو مطرح شود.

صالحی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحومه دباغ تاکید کرد که تجمیع زندگی اجتماعی فعال و زندگی معنوی، از مهمترین ویژگی‌های خواهر دباغ است.

انتهای پیام

 

برچسب‌ها: