شناسهٔ خبر: 69855689 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

صالحی: خانم دباغ شخصیتی با صلابت در عقیده داشت

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کودکی و نوجوانی خواهر دباغ نیز قابل تامل است، گفت: خانم دباغ شخصیتی محکم و با صلابت در عقیده داشت.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه فرهنگی:  سید عباس صالحی پنجشنبه یکم آذر ماه در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(خواهردباغ) ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مقاومت با بیان اینکه همدان استان علمای ابرار و شهدای اخیار است، اظهار کرد: گرامیداشت مرحوم خواهر دباغ از جهات مختلف مهم است و روایت زنانه از مسیر انقلاب اسلامی بیان می‌کند و روایت‌ها از تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب مردانه بوده و کمتر نقش زنان را در این فراز و نشیب بازگو شده است.

وی با بیان اینکه آنچه که از خاطرات و زندگی خواهر دباغ خوانده می‌شود لایه های پنهانی از این حضور را بر ما آشکار می کند تا به الگوی تزار یک زن انقلابی و مسلمان نزدیک شویم، افزود: شخصیت خواهر دباغ از جهات مختلف بسیار جامع و متفاوت است که جمع شدن این ویژگی ها در یک شخصیت به تنهایی ساده نبوده و جمع این ویژگی‌های متفاوت را به عنوان یک شخصیت برجسته و الگو معرفی می کند که می توان برای امروز و فردا مواردی را از او آموخت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه خواهر دباغ شخصیت با صلابت و استحکام قوی و کامل از دوران مبارزه تا وفات داشت، اضافه کرد: گاهی به نظر می‌رسد که شخصیت‌های با صلابت و استحکام کم انعطاف و جاذبه هستند، اما خواهر دباغ این چنین نبود و خاطرات قابل توجهی از ایام حضور او در زندان وجود دارد که در آنجا بخشی از افراد با تفکرات متفاوت را در کمند این جاذبه قرار می داد و بعضی از آنها را به اسلام و قرآن متصل می کرد.

صالحی با بیان اینکه ایجاد ترکیب صلابت و استحکام مبنایی روشی همراه با جاذبه های ارتباطی در یک شخصیت کار کمی نیست و این یکی از بخش های الگوی زن مسلمان تراز است، ادامه داد: ترکیب گستره فعالیت‌های اجتماعی حداکثری با حوزه همسرداری و خانوادگی، ویژگی دوم در شخصیت مرحوم دباغ بوده که بسیار خاص و قابل توجه است که این بانو هشت فرزند دارد.

وی با اشاره به اینکه معمولا افراد فعال در زندگی اجتماعی خانواده‌های از هم پاشیده دارند، بیان کرد: رضوانه دختر خواهر دباغ که زمانی که در زندان رژیم شاهنشاهی شکنجه های فراوان را تحمل می کرد ۱۴ سال سن داشت و این تحمل بالای یک دختر ۱۴ ساله بدون فروپاشی روانی به تربیت بالای خانوادگی نیاز دارد و اگر کتاب های این حوزه را مطالعه کنید متوجه خواهید شد که افراد بزرگسال و باتجربه تاب این شکنجه ها را نداشتند.

صالحی با بیان اینکه خواهر دباغ زمانی که در سال ۱۳۵۳ مهاجرت کردند به عنوان یک مادر بدون چشم انداز از آینده ۶ بچه قد ونیم قد را گذاشته و به یک مکان نامعلوم رود و تصویر این اتفاق بسیار عجیب بوده و فقط شنیدن آن اسان است، گفت:چگونه تار و پود این خانواده بهم متصل بوده که متلاشی نشده ‌که این مورد یک تربیت بسیار سنگین خانوادگی نیاز دارد و دقت‌ها، توجهات به آموزش و مسئولیت پذیری کودکان خواهر دباغ و همسر این بانو بسیار قابل توجه است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه هنگام الگو پردازی از زنان معاصر انقلابی برای دختران امروز و فردا باید به جزئیات زندگی این بانو فعال در عرصه اجتماعی توجه شود خاطرنشان کرد: وقتی انسان درگیر کار یا فعالیت زیاد اجتماعی می شود کمتر برای همسر وقت می گذارد ‌که خواهر دباغ این بخش را نیز به نحو احسن انجام می‌داد و معمولا بانوان نیمه پنهان مردان موفق هستند اما در این زمینه مرحوم حاج حسن دباغ نیمه پنهان است.

صالحی با بیان اینکه کودکی و نوجوانی خواهر دباغ نیز قابل تامل است و نباید دختران و پسران متفاوت طرد شوند آنها می توانند خواهر دباغ  و مردان موفق شوند و صرف متفاوت بودت با هنجارها و عرف به طردشدگی اجتماعی منتهی نشود، اعلام کرد: خواهر دباغ همسرداری می کرد در حالی که مشغول مبارزه بود و اولین تصویر از یک زن اجتماعی، مبارز و سیاسی شلختگی بود، اما این بانو فضای نظم و آراستگی و سادگی در زیست ترکیب کرده بود.

وی با اشاره به حضور حداکثری این بانو در فعالیت های اجتماعی و سیاسی و مدیریت خانواده همراه با همسرداری خوب بیان کرد:خواهر دباغ یک فرمانده جدی و نظامی بوده و جزء بنیان گذاران سپاه شده و در سپاه همدان حضور پیدا می کند و امنیت بیرون منزل امام خمینی(ره) در فرانسه توسط پلیس تامین می شد اما احتمال آسیب به امام در داخل منزل وجود داشت، بنابراین پلیس فرانسه اصرار می کرد که پلیس امنیت زن در خانه امام حضور داشته باشد به همین دلیل مبارزین و پلیس فرانسه پذیرفتند تا خانم دباغ به عنوان پلیس امنیت قوی در منزل امام حاضر شوند.

صالحی با بیان اینکه خواهر دباغ یک معلم و مربی بودکه شاید این دو کنار هم نمی‌تواند در یک فرد باشد چرا که روحیه معلمی و با روحیه نظامی متفاوت است اما باز هم آنها در خانم دباغ می‌بینیم تصریح کرد:خواهر دباغ تلفیقی از یک شخصیت سیاسی و نظامی با یک خیر اجتماعی است این بانو در زمینه تلاش برای ازدواج دیگران نیز فعال بود.

وی با بیان اینکه خواهر دباغ گاهی شب ها برای تامین زندگی افراد تحت تکلف خود با تاکسی کار می کرد افزود:ساده زیستی، فاصله گرفتن از رانت گرایی و رانت خواری برای نزدیکان از ویژگی های خواهر دباغ بود و این بانو با تمام حقی که بر گردن انقلاب داشت اما حقی برای خود از انقلاب قائل نبود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ترکیب فعالیت های حداکثری اجتماعی با حجاب وعفاف از ویژگی های دیگر این بانوی مبارز بود گفت: خواهر دباغ از خیلی جهات الگو و نمونه بودند و نکته‌های آموختنی در زندگی آن بانو بسیار است و این همایش‌ها می‌تواند مقدمه بازخوانی‌ها این موارد باشد.

انتهای پیام 


نورنیوز