شناسهٔ خبر: 69859988 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

آغاز به‌کار جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان با نگاه به کودکان غزه+فیلم

سنندج- ایرنا- سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان از امروز با اجرای تئاتر عکاس‌باشی و با نگاه به کودکان غزه آغاز بکار کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، کردستان که به مهد جشنواره‌های فرهنگی و هنری تبدیل شده است، امروز در قلب خود سنندج، شاهد برپایی جشنواره دیگری با چاشنی هنر و نمایش بود.

سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان از امروز با اجرای کارناوال آغاز شد و پنجم آذر به پایان می‌رسد تا این بار در سقز با تئاتر کردی، بخش دیگری از هنر هنرمندان خود را از سر بگیرد.

سرآغاز اجراهای این جشنواره استانی، نمایش خیابانی" عکاس‌باشی" بود، نمایشی که نویسنده و گارگردان آن از کودکانی گفت که خواب آنان را صدای تیر و تفنگ و آتش در غزه آشفته کرده است.

خلیل ایزدیار از سروآباد به این جشنواره آمده بود و اظهار کرد: کشته شدن کودکان بی‌گناه در غزه، دغدغه فکری من بوده که در سه جشنواره تاکنون به نمایش درانده است و سعی دادم با زبان هنر، ظلمی را که به کودکان غزه می‌رود، به جهان برسانم.

آغاز به‌کار جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان با نگاه به کودکان غزه+فیلم

اجرای ۱۵ گروه نمایشی

دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان روز پنجشنبه در حاشیه آغاز بکار این جشنواره در سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امروز تئاتر خیابانی با نام کودکان غزه اجرا می شود تا پیام خودمان را به مردم غزه و شهر امام شافعی برسانیم و بگوییم که ما هم با شماییم و ایران همه همدل و استوار با شما ایستاده اند.

اسعد فریدی با بیان اینکه برگزاری این جشنواره در استان مرزی نشان از امنیت پایدار در این منطقه دارد، افزود: جشنواره تئاتر استانی به مدت چهار روز از دوم تا پنجم آذر در سنندج برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه در این چهار روز آثار داوری خواهد شد، ادامه داد: جشنواره در ۲ بخش صحنه‌ای با حضور ۹ گروه و خیابانی با شرکت ۶ گروه صحنه ای برگزار خواهد شد.

دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی کردستان یادآور شد: هر روز در ۶ بخش خیابانی ۱۲ اثر در سطح شهر اجرا می شود.

فریدی به این هم اشاره کرد که آثار صحنه‌ای هم در سالن مجتمع فرهنگی هنری فجر و هنرستان موسیقی سنندج اجرا می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم گفت: جشنواره تئاتر استانی ویترین جشنواره‌ هنرهای نمایشی است که بخاطر همین تلاش کردیم اهدافی را در این جشنواره پیش بینی و بر مبنای همان اهدف حرکت کنیم.

علی اصغر دریایی اضافه کرد: هدف دیگر از برگزاری این جشنواره، استفاده از همه ظرفیت‌های تئاتر استان است تا زمینه ای را فراهم کنیم که هنرمندان حضور موثری داشته باشند و به شکل های مختلف داوری، اجرا و بازبینی مشارکت کنند.

وی هدف دیگر از برگزاری جشنواره را فراهم کردن زمینه برای تضارب آرا و اندیشه‌ها عنوان کرد و ادامه داد: در دل این جشنواره نگاه های مختلف کنار هم قرار می‌گیرد تا کارها نقد شود که برای هنرمندان خیلی موثر است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: هدف دیگر این است که بتوانیم با زبان هنر در ارتقای فرهنگ عمومی استان تاثیر گذار و در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش آفرینی جدی داشته باشیم.

دریایی با بیان اینکه هنر، ابزاری مهم برای کاهش آسیب ها و امیدآفرینی در جامعه است، افزود: این جشنواره وجه تمایزی با دوره های قبل دارد و قرار است از هر شهرستان ۲ نفر از پیشکسوتان تجلیل و کارگاه آموزشی برگزار شود که در توانمند شدن هنرمندان نوجوان و جوان خیلی تاثیر گذار است.

وی گفت: امروز نمایش بچه های غزه اجرا شد تا با زبان هنر برای کودکان تبیین کنیم که چه اتفافات و جنایت هایی در غزه در حال انجام است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان افزود: گروه هایی که برگزیده می شوند، به جشنواره فجر معرفی خواهند شد.

دریایی ادامه داد: امسال تاکنون جشنواره تئاتر مریوان، مونولوگ دهگلان، تئاتر بسیج قروه برگزار شده و جشنواره تئاتر سقز هفته بعد و طنز دیواندره هم در آینده برگزار خواهد شد.

پوشش اجراها با ۱۰۰ عکاس و خبرنگار

دبیر بخش رسانه‌ای سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان به خبرنگار ایرنا، گفت: ۱۰۰ خبرنگار و عکاس این رویداد هنری را پوشش می‌دهتد.

فردین کمانگر با بیان اینکه کردستان از ظرفیتهای غنی فرهنگی و هنری برخوردار است، وجود هنرمندان برجسته عرصه تئاتر و سبنما همچون قطب‌الدین صادقی را عامل معرفی بیشتر این ظرفیتها برشمرد.

وی تاکید کرد: پیوست رسانه‌ای نیاز اصلی برنامه‌های مختلف استان است.