شناسهٔ خبر: 69858364 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

در آیین رونمایی از کتاب «آشنایی با المیزان» مطرح شد؛

الهام گرفتن علامه طباطبایی از روایات در تفسیر المیزان

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تفسیر المیزان در بسیاری از موارد الهام گرفته از روایات است، گفت: علامه طباطبایی (ره) از همه کسانی که به روایات در تفسیر پرداخته‌اند، اهتمام بیشتری داشتند؛ ایشان حتی روایات اهل سنت را در المیزان آورده‌اند و درصدد برمی‌آیند که بین روایات و آیات تلاقی ایجاد کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیت‌الله محمود رجبی، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه و رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، در مراسم بزرگداشت مفسر بزرگ قرآن کریم علامه سید محمدحسین طباطبایی (ره) و آیین رونمایی از اثر جدید قرآنی آیت‌الله محمدباقر تحریری با نام «آشنایی با المیزان» که در مرکز تخصصی اخلاق و معنویت برگزار شد، به برخی از ویژگی‌های علامه طباطبایی اشاره کرد و اظهار داشت: ایشان یک الگوی چند وجهی در عرصه علم و عمل برای همه ما است که وظیفه‌مداری از ویژگی های این عالم بود. در علوم مختلف استاد فن بودند و اگر ایشان مسیر مرجعیت را پیش می‌گرفتند، قطعاً یکی از مراجع بزرگ جهان تشیع می‌شدند.

او با بیان اینکه تفسیر المیزان در بسیاری از موارد الهام گرفته از روایات است، گفت: علامه طباطبایی (ره) از همه کسانی که به روایات در تفسیر پرداخته‌اند، اهتمام بیشتری داشتند؛ ایشان حتی روایات اهل سنت را در المیزان آورده‌اند و درصدد برمی‌آیند که بین روایات و آیات تلاقی ایجاد کنند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در مقام نظر و عمل به روایات پرداخته‌اند، تصریح کرد: در تفسیر المیزان روایاتی آمده است که در کتب روایی ما نیامده است، یعنی معلوم می‌شود که ایشان فراتر از آنها اهتمام به دیدن روایات داشته است.

او افزود: کتاب «آشنایی با المیزان» کتاب بسیار ارزشمندی است که اگر کسی بخواهد با المیزان آشنا شود، در تمام فصول به ابعاد مختلف تفسیر المیزان پرداخته شده و مؤلف به خوبی مباحثی را تبیین و ویژگی‌های بسیار مهمی از المیزان را در این کتاب بیان کرده و هم در هر فصل وارد مباحثی از مباحث تفسیری، علوم قرآنی، عرصه مبانی و قواعد شده و فرآیند تفسیر در این اثر بیان شده است.

آیت‌الله رجبی اظهار داشت: در فصل نهایی کتاب «آشنایی با المیزان» مبانی آیات مربوط به ولایت تبیین شده که مباحث دقیق و ارزشمندی است و لازم است همگان آن را مطالعه کنند.

او گفت: هر چه قدر درباره خصوصیات تفسیر المیزان گفته شود، باز هم کم است که شهید مطهری فرمودند باید صدها سال دیگر بیایند و این کتاب را تجزیه و تحلیل کنند و بفهمند. آیت الله تحریری در کتاب «آشنایی با المیزان» آورده‌اند که در هر موضوعی که به تفسیر المیزان رجوع کردم، پاسخ سؤالاتم را یافتم. در پایان این مراسم که با حضور طلاب و فضلای حوزه علمیه برگزار شد، از کتاب «آشنایی با المیزان» رونمایی شد.