شناسهٔ خبر: 69857592 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

لزوم نیاز سنجی و آینده نگری در بازار کار آذربایجان شرقی

استاندار آذربایجان شرقی بر شناسایی نیاز واقعی بازار کار و فرصت‌های شغلی جدید در استان تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی بهرام سرمست، امروز در جلسه کارگروه اشتغال استان با بیان اینکه برخی مشاغل رسمی در آینده از بین خواهد رفت گفت: باید با آینده نگری، آینده پژوهی و نیازسنجی بازار کار، مشاغل جدید را شناسایی و متناسب با آن‌ها، رشته‌های جدید در دانشگاه‌ها راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به انبوه مشکلات شغلی فارغ التحصیلان دانشگاهی تصریح کرد: باید شکاف بین صنعت و دانشگاه را به حداقل برسانیم و حد واسط‌های بین آن‌ها و مهارت آفرینی و آموزش‌های آزاد را تقویت کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی حرکت و جهت گیری به سمت پیوند صنعت و دانشگاه در راستای جذب دانشجویان به بازار کار در استان را قدم مبارکی خواند و کیفیت بخشی به نیروی کار شاغل و جذب نیرو‌های نخبه و دانشگاهی را در بخش تولید و صنعت داستان ضروری دانست.

وی با یادآوری اینکه در استان ما همچنان کار، ارزش و بیکاری عار است و هم کارآفرینان و هم کارگران استان این روحیه را دارند، افزود: با الگوی کارآفرینی و رسم استاد و شاگردی مرحوم عالی نسب می‌توان از انقطاع شغلی که بین نسل‌های گذشته و جدید ایجاد شده است جلوگیری کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم گفت: تعهد اشتغال امسال استان ۳۵ هزار و ۵۵۸ نفر است که تاکنون بیش از ۸۰ درصد این رقم محقق شده که استان در رتبه دوم کشوری است.

فتحی همچنین به رتبه نخست استان در جذب اعتبارات ابلاغی مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: اعتبار اختصاص یافته به استان در بخش مشاغل خانگی، امسال ۲۲۵ میلیارد تومان است که ۴۷ درصد آن تا پایان آبان پرداخت شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی سهند نیز با تاکید بر لزوم ایجاد رشته‌های جدید نیاز محور، آمادگی این دانشگاه را برای برگزاری آزمون ورودی جذب نیروی انسانی صنایع منطقه، تربیت نیروی کار ماهر و بازآموزی مهندسان و کارشناسان صنایع، افزایش بهره وری و رفع نیاز‌ها و مسائل واحد‌های صنعتی استان اعلام کرد.

فاتحی فر، اجرای طرح بورسیه صنعتی را امکان مناسبی برای تربیت دانشجویان ماهر مرد مورد نیاز واحد‌های صنعتی عنوان کرد و ایجاد واحد تحقیق و توسعه صنایع در دانشگاه، تکمیل زنجیره ارزش در بخش معدن، راه اندازی پردیس ۷۵ هکتاری علم و فناوری برای واگذاری به شرکت‌های فناور و دانش بنیان، سایبرپارک شمال غرب کشور و مرکز نوآوری هوش مصنوعی را از مهمترین اقدامات و برنامه‌های دانشگاه صنعتی سهند برشمرد.