شناسهٔ خبر: 69857323 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، اعلام کرد: سطح زیر کشت زعفران در این استان در سال جاری به بیش از ۴۲۵ هکتار افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود که تولید آن به ۳ تن برسد.

مسعود جعفرنژاد در حاشیه بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب جدید شهرستان مرند در گفتگو با خبرنگاران افزود: متوسط عملکرد در واحد سطح استان ۷ کیلوگرم زعفران است؛ شهرستان‌های مرند، میانه، اهر و آذرشهر بیشترین سطح زیر کشت زعفران را دارند؛ شهرستان مرند با ۲۴۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید یک هزار و ۹۰۰ کیلوگرم زعفران، رتبه اول را در استان به خود اختصاص داده است.

وی همچنین به قیمت‌های کنونی زعفران اشاره کرد و گفت: قیمت گل‌ تر زعفران بین ۱.۵ تا ۱.۷ میلیون تومان و قیمت عمده هر کیلو زعفران خشک نیز ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

جعفرنژاد در ادامه به وضعیت زعفران در کشور اشاره کرد و افزود: سطح زیر کشت زعفران در کل کشور به ۱۲۷ هزار هکتار می‌رسد و استان آذربایجان شرقی با ۰.۳ درصد از سطح زیر کشت کل کشور، رتبه دوازدهم را در این زمینه دارد.

وی در پایان افزود: پیاز‌های مورد نیاز برای توسعه زعفران در استان از استان‌های خراسان و شهر بناب مرند تأمین می‌شود و میزان مصرف پیازچه زعفران نیز ۷ تا ۱۰ تن در هکتار است؛ همچنین نیاز آبی زعفران حدود ۲ هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار است که آبیاری آن معمولاً در فصل پاییز و زمستان انجام می‌شود، زمانی که سایر محصولات باغی و زراعی نیاز به آبیاری ندارند.

وی با بیان اینکه میزان تولید زعفران استان آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۲ در حدود ۲ تن بود ادامه داد: با تولید ۳ تنی در سال جاری، شاهد افزایش ۵۰ درصدی تولید زعفران در آذربایجان شرقی هستیم.