شناسهٔ خبر: 69857264 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شبکه‌سازی و توانمندسازی فعالان حوزه جمعیت در کارگاه مازندران

کارگاه آموزشی کنشگران جمعیت و خانواده، به همت معاونت فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران، امروز در دانشگاه مازندران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حجت الاسلام درخشنده معاون فرهنگی تبلیغی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی کنشگران جمعیت و خانواده در سالن دانشگاه مازندران، گفت: این کارگاه با هدف شبکه سازی فعالان و کنشگران جمعیت و توانمندسازی شبکه‌های مردمی فعال در موضوع خانواده و جمعیت برگزار شد.

وی با اشاره به استمرار این کارگاه ها، افزود: در این دوره بعد از بیان و تبیین وضعیت موجود در موضوع جمعیت، به راهکار‌های خروج از بحران جمعیت نیز اشاره و محتوا‌های مربوطه توسط دبیر مطالعات جوانی جمعیت کشور ارائه شد.

حجت الاسلام درخشنده ادامه داد: از جمله مباحثی که در این دوره اجرایی شد کارگاه‌های مهارتی است که برای کنشگران و تشکل‌های فعال در این حوزه است.

در ادامه صالح قاسمی دبیر مطالعات جوانی جمعیت و خانواده کشور به شکل گیری گفتمان جمعیت در جامعه اشاره و بیان کرد: رشد اقتصادی یه نرخ جمعیت کشور بستگی دارد و در واقع موتور اقتصاد سوختش جمعیت است و کشوری که نرخ رشد جمعیت مثیت است با نرخ اقتصاد مثبت مواجه خواهد شد.

وی افزود: در طول ۱۱ سال گذشته مقام معظم رهبری بیش از ۶۹ بار یه طور علنی یه موضوع جوانی جمعیت اشاره و مطالب مهمی را بیان و گوشزد کردند.

صالح قاسمی به نرخ پایین رشد جمعیت در استان‌های شمالی به ویژه گیلان و مازندران اشاره و خاطرنشان کرد: دلایل مختلفی در کاهش نرخ رشد جمعیت در این استان‌ها وجود دارد که از جمله تغییر سبک زندگی، مسئله مهاجرت جوان‌های شمالی برای یافتن شغل یه استان‌های صنعتی و برعکس آن، میانسال‌هایی که در دوران سالمندی به این استان‌ها مهاجرت می‌کنند و همچنین توریستی بودن استان‌های شمالی مازندران و گیلان که باعث تغییر سبک زندگی شده است.

این مسئول جوانی جمعیت با بیان مباحثی پیرامون انقلاب جنسی در غرب و فروپاشی بنیان خانواده، گفت: امروزه بحث سندروم آشیانه خالی در جامعه ما مطرح می‌شود که تنهایی جوانان، اصالت من، اصالت تجرد، اصالت لذت جویی و رفاه طلبی است ولی وقتی جوان به سن میانسالی و پیری می رسد به دنبال جمع گرایی و روابط عاطفی پایدار به ویژه با اعضای خانواده در سن سالمندی است و زمانی که این شخص دارای خانواده نیست و نیازش برآورده نمی‌شود دچار سندروم آشیانه خالی خواهد شد. 

وی ادامه داد: فرزندآوری یک تصمیم شخصی و خصوصی است، اما در واقع همین امر خصوصی نقش اساسی در اقتصاد، اجتماع، سیاست و بسیاری از عرصه‌ها و شئون یک ملت و کشور دارد و باید همگان به آن توجه ویژه کنند.

کارگاه آموزشی جمعیت و خانواده به مدت یک روز از ۸ صبح امروز پنجشنبه تا عصر ادامه دارد.