شناسهٔ خبر: 69857074 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز

با همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی و همراهی شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو روز ایپکو در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس،در این رویداد باهدف ارتباط هرچه بیش‌تر دانشگاه و صنعت ترتیب یافت، نمایشگاهی در بردارنده‌ی ایستگاه‌های توسعه موتور، طراحی موتور، بهبود کیفیت، کالیبراسیون حضوری خودرو، رانندگی با هوش مصنوعی، استرلینگ و کافه احتراق ترتیب یافت.
لزوم تقویت مهارت دانشجویان برای ورود به صنعت
رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، در آیین گشایش روز ایپکو، برگزاری این رویداد را گامی درزمینه‌ی توسعه ارتباطات دانشگاه با صنعت عنوان کرد و گفت: یکی از رسالت‌های دانشگاه تقویت حوزه‌ی مهارت دانشجویان در سطح پژوهشی و همین‌طور سطح فنی مهندسی برای ارتباط هرچه بیشتر و بهتر با صنعت و حل مسائل و مشکلات جامعه است.
دکتر عطاءاله ربیعی، با اشاره به قدمت شصت‌ساله دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، گفت: این دانشکده یکی از شش دانشکده‌ی مهندسی دانشگاه شیراز است و به‌عنوان یکی از دانشکده‌های پیشرو در حوزه‌ی مهندسی مکانیک در کشور در گرایش‌های مختلف مهندسی مکانیک ازجمله بخش‌های حرارت و سیالات، طراحی جامدات، انرژی و هوافضا و هسته‌ای مشغول به تربیت نیروی متخصص است.
انجمن‌های علمی زمینه‌ساز جو بانشاط علمی در سطح دانشکده‌ها و دانشگاه
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز، نیز در این رویداد با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر دانشکده، انجمن‌های علمی آن هستند، از همکاری انجمن‌های علمی دانشکده مهندسی مکانیک برای برگزاری روز ایپکو قدردانی کرد
حامد تقوایی به حضور موفق چهار انجمن علمی: شیخ بهایی، مکانیک، هوافضا و رباتیک در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: کسب مقام برگزیده ازسوی انجمن علمی مکانیک در هفدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت که درروز‌های اخیر برگزار شد، مایه مباهات است.
وی به راه‌اندازی زیست‌بوم کسب‌و‌کار دانشجویی دانشگاه شیراز با شعار «هر دانشجو یک مهارت» اشاره کرد و توضیح داد: این زیست‌بوم با هدف شبکه͏‌سازی ظرفیت͏‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه و سازمان‌های متولی امر آموزش و تولید در خارج از دانشگاه در راستای آموزش تخصصی و مهارت‌محور دانشجویان، ایجاد بستر ارائه تولید و عرضه محصولات و خدمات دانشجویی و کسب‌وکار، بسترسازی تشکیل هسته‌های فناور و نوآور و جهت‌دهی هسته͏‌ها در راستای تشکیل شرکت͏‌های دانش͏‌بنیان، طی یک برنامه مدون به‌همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز تشکیل شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز از برگزاری حلقه اول زیست‌بوم که همان مهارت‌افزایی است خبر داد و گفت: دوره‌های آموزشی در حوزه‌های هنر و رسانه، فنی و مهندسی و علوم انسانی اخیرا برنامه‌ریزی شده است و درصددیم که در بخش فنی و مهندسی که اخیرا شروع شده، مهارت‌هایی را ارائه دهیم که در دروس تخصصی دانشگاهی به دانشجویان ارائه نمی‌شود و برای ورود به جامعه صنعت بدان نیاز است.
وی ادامه داد:، محصولات دانشجویان که در چرخه‌ی زیست‌بوم کسب‌وکار دانشجویی، پس از طی مراحل آموزش و مهارت‌افزایی، در هاب تولید زیست‌بوم و با امکانات و فضای تولیدی که ازسوی زیست‌بوم در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد، تولید شده، در مرحله‌ی پایانی با کمک هاب فروش زیست‌بوم، به معرض بازدید و فروش گذاشته شده است.

برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز برگزاری روز ایپکو در دانشگاه شیراز


تقوایی با بیان اینکه زیست‌بوم دانشجویی در نظر دارد، مراکز ارائه خدمات فنی مهندسی به جامعه ارائه دهد، توضیح داد: ارائه این خدمات به جامعه دانشگاه شیراز و مردم شهر که به جامعه دانشگاهی اعتماد بسیاری دارند، خدمت ارزشمندی خواهد بود که علاوه‌بر ایجاد اشتغال برای دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه، برکات زیادی از نظر خدمت‌رسانی به جامعه خواهد داشت.
نماینده شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه این شرکت، گفت: مرکز تحقیقات موتور در سال ۱۳۷۶ تأسیس شد و در زمینۀ توسعۀ قوای محرکه شامل موتور و جعبه دنده، از مرحلۀ طراحی تا شروع تولید و نظارت بر آن فعال شد
محمدی افزود: هم‌اکنون ایپکو، از دانش حدود سیصد کارشناس خبره در زمینۀ قوای محرکه استفاده می‌کند. در سال ۱۳۸۱ در راستای ایجاد شرکت رده یکمی در گروه صنعتی ایران‌خودرو، «مرکز تحقیقات موتور» به «شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو» تغییر نام داد. با این تغییر راهبردی، بخش‌های تولید، مهندسی محصول و تضمین کیفیت شکل گرفتند. هم‌اکنون شرکت ایپکو به‌عنوان پیشرو در این صنعت به تحقیق، طراحی و تولید انواع موتور و جعبه‌دنده (خودرویی و غیر خودرویی) مشغول است. ایپکو در دهه سوم فعالیت خود با توجه به ظهور انقلاب صنعتی چهارم، در حال تعریف و به‌روزرسانی برنامه‌های راهبردی خود است.
محمدی از دستاورد‌های شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو به آموزش از طریق بیش‌از ۳۵۰ مورد پایان‌نامه دانشگاهی، بیش‌از ۷۰۰مورد کارآموز، آموزش منابع انسانی موردنیاز صنعت قوای محرکه، آموزش اعضای هیئت‌علمی و مدیران صنعت خودرو اشاره کرد.