شناسهٔ خبر: 69856647 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: رکنا | لینک خبر

قارچ ترافل چیست؟/برداشت خوراکی ارزشمند جنگلی ممنوع!

رکنا: ترافل به عنوان لذیذترین و گران‌قیمت‌ترین قارچ جهان در عمق تقریبا پنج تا ۳۰ سانتی‌متری خاک و در مجاورت ریشه گیاهان به خصوص زیر درخت بلوط رشد می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش رکنا از مازندران؛  قارچ ترافل یا دنبلان که در شمال کشور فقط در پای درختان بلوط رشد می کند با شخم زدن سطح خاک جنگل و زیر درختان به دست می‌آید و در نتیجه سبب تخریب جدی خاک و خشکیده شدن درختان می شود به همین دلیل سازمان جنگل ها و آبخیزداری کشور برداشت این نوع قارچ را ممنوع و قاچاق اعلام کرد.

طبق آمار منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران بیشتر درختان بلوط در جنگل های شرق مازندران وجود دارد.

از آن جایی که قارچ ترافل در زیر زمین رشد می کند و زمانی که به مرحله برداشت می رسد در سطح زمین تغییراتی رخ می دهد که تشخیص آن بسیار سخت و نیاز به آموزش های تحصصی دارد، موضوعی که قاچاقچیان از آن آگاهی نداشته و به همین دلیل با شخم زدن سطح وسیعی از خاک پای درختان بلوط به دنبال این قارچ می روند.

قارچ ترافل بر خلاف دیگر قارچ های جنگلی و کوهستانی در همه طول سال قابل برداشت است به عبارتی گونه های درختان بلوط جنگل های هیرکانی همواره در معرض تخریب جدی قرار دارد و نیازمند حفاظت سفت و سخت تر از اعلام ممنوعیت هستند. دهیاران و روستاهای اطراف جنگل و جنگل نشینان قادرند نقش موثری در این زمینه ایفا کنند تا برخورد با متخلفان بیش از پیش تشدید شود.

گفتنی است، در راستای تشدید اقدامات حفاظتی و گشت مراقب از عرصه‌های منابع طبیعی توسط فرمانده یگان حفاظت شهرستان و نیروهای حفاظتی شرکت مجری طرح حفاظت ولوپی به یک دستگاه خودروی سواری پژو ۴۰۵ مشکوک شده که با اخذ دستور از مقام قضایی و با همکاری عوامل کلانتری آلاشت نسبت به متوقف کردن خودرو اقدام که پس از بازدید خودرو سه قلاده سگ شکاری و مقدار تقریبی ۲ کیلو گرم قارچ ترافل کشف و ضبط شد.

بر اساس این گزارش؛ متخلفان جهت پیدا کردن قارچ ترافل در زیر خاک از سگ‌های شکاری آموزش دیده استفاده می‌کردند. خودرو جهت سیر مراحل قانونی و قضایی بعدی به پارکینگ منتقل شده است.

مازندران / مسعود پاشنا