به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم گردهمایی اصحاب نشر و قلم با بیان این مطلب افزود: وزارت ارشاد خود را موظف میداند تا در کنار فراهم کردن ساز و کارهای فرهنگی، نقش نظارتی هم داشته باشد.
وی گفت: در گذشته اتحادیههای فرهنگی متعددی برای برطرف نمودن مشکلات اهالی قلم و نشر راه اندازی شد و در آینده نیز اتحادیهها و صنوف دیگری راه اندازی خواهد شد. اما کارها باید به گونهای باشد تا صنوف به شکل طبیعی حرکت کنند و مانع حرکت گلخانهای یا رانتی آنها شویم.
آقای صالحی با اشاره به گلایههای نمایندگان صنعت چاپ و نشر که در این جلسه مطرح شد، افزود: در گذشته بخش قابل توجهی از اهالی قلم از قلم خود ارتزاق میکردند و اکنون برخی از آنها به خاطر دلایل و شرایط مختلف، اوضاع سختی دارند و باید فضای حوزه نشر بازسازی شود.
وی گفت: دولت درصدد است تا آرامش خاطر را برای هنرمندان و اهالی چاپ و نشر را فراهم کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حکمرانی فرهنگی و جلوگیری از سلیقهسازی شخصی در حیطه فرهنگی گفت: دولت در تلاش است تا سوءتفاهم پیرامون ممیزی را به حداقل برساند و در صورت نیاز، بازبینی در قوانین را انجام دهد.
آقای صالحی در این جلسه پس از دریافت انتقادات و پیشنهادات ناشران و نویسندگان، به آنها اطمینان داد که دولت در سریعترین زمان ممکن به دغدغه هایشان رسیدگی و برطرف میکند.
عبدالحسین کلانتری معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جدلی مدیرعامل انجمن فرهنگی زنان ناشر، ابراهیم کریمی زنجانی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، فریدون عموزاد خلیلی رئیس هیئت مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، عابدین رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت چاپ، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، محسن پرویزی از موسسان انجمن قلم ایران از دیگر سخنرانانی بودند که در این جلسه در خصوص مشکلات و چالشهای صنعت چاپ و نشر و اهالی قلم نکاتی مطرح کردند.
عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز در این نشست گفت: با وجود مدت کوتاهی که مشغول خدمت در معاونت فرهنگی هستم، با مشکلات موجود آشنا پیدا کرده و با کمک یکدیگر صورتبندی دقیقی باید انجام داد تا استعدادها، ظرفیتها و توانمندیهایی که در کشور وجود دارد با گفتگو و اتکا به تجربههای گذشته میتوانیم مسائل پیرامون حوزه چاپ و نشر و اهالی قلم را برطرف کنیم.
این جلسه همراه بود با صحبت ناشران که مطالبه و خواستههای هایشان در حوزه چاپ، نشر، مالیات و مشکلات موجود و از وزیر درخواست حمایتهای بیشتر در دولت جدید را داشتند.
نویسندگان و شاعران نفرات بعدی بودند که از دغدغههای پیرامون خود در خصوص مسائل رفاهی و اجتماعی اهالی فرهنگ و ادبیات گفتند.
چالشها، نقاط ضعف و قوت ادبیات و کتاب در حوزه خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسالان، کمبود سرانه مطالعه و تاثیر آن در جامعه، کمبود کتابخانهها و کتابهای مورد نیاز گروههای سنی مختلف، مالیاتها و سیاست و راهبردهای فرهنگی در دولت جدید، مشکلات معیشتی نویسندگان و شاعران، اوضاع کاغذ و تولیدات چاپخانهها و مسائل پیرامون حوزه نشر از موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد.
بعد از تشکیل دولت جدید، این دومین جلسهای است که با اصحاب نشر برگزار میشود.
جلسه پیشین، نشست انجمنهای ناشران بود که با معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
شورای نرم افزاری وزارت ارشاد راه ارتباط بین دستگاهی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شورای نرم افزاری وزارت ارشاد راه ارتباطات بین دستگاهی، برای خدمت به کسب و کار است.
صاحبخبر -
∎