شناسهٔ خبر: 69854791 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خواهر دباغ بانویی مبارز در جبهه انقلاب بود

همدان- ایرنا- مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان گفت: "مرضیه حدیدچی" (خواهر دباغ) یکی از بانوان مبارز در جبهه مقاومت انقلابی بود که در عرصه مبارزه با رژیم شاهنشاهی و همراهی با امام راحل، دوران هشت سال دفاع مقدس و دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی خوش درخشید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «مریم نگاهداری» روز پنجشنبه در نشست تبیینی «بانوان مقاومت» از "مرضیه صدر اسلام تا مرضیه انقلاب" اظهار کرد: امروز زنان و دختران ما همچون دباغ‌ها به تاسی از بانوی پیشرو مقاومت حضرت زهرا(س) در پیشبرد اهداف جبهه مقاومت، دفاع از مظلوم و ستیز با ظالم در عرصه‌های مختلف به ویژه فضای مجازی و رسانه‌ای قدم بردارند.

وی حضرت فاطمه(س) را الگویی کامل و جامع برای همه عصرها و نسل‌ها در ارکان مختلف شخصی، اجتماعی و سیاسی دانست و افزود: حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای زنان صالحی همچون خواهر دباغ در اعمال و رفتار بوده که امروز به عنوان یکی از تاثیرگذارترین زنان انقلاب می‌درخشد.

مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان ادامه داد: فضایل، تقوا، تربیت، حجاب و همه امور زندگی فاطمه زهرا(س) در عرصه‌های مختلف عبادی، تربیتی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به تمام معنا الگویی برای زنان است.

فاطمه(س) الگویی تمام عیار برای زنان

نگاهداری با اشاره به رفتارهای عملی حضرت زهرا(س) در تمام جوانب زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی، به رفتارهای سیاسی با محوریت خطبه فدک با بینش عمیق نسبت به شناخت مخاطبان و ویژگی‌های وی، بیان کرد: کنش‏‌های عقلانی حضرت زهرا(س) مبتنی بر آگاهی‏‌ها، باورها و ارزش‏‌های ‏توحیدی است.

وی گفت: چنانچه مبارزات مستمر بانوی ولایت‌مدار نبود، امروز شیعه دارای ایدئولوژی مقاومت و مبارزه نبود و سر تسلیم در مقابل هر ظلمی فرود می‏‌آورد.

مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان ادامه داد: حضرت زهرا(س) به‏‌عنوان بنیانگذار مکتب «مبارزه و مقاومت» در بین شیعه، راه روشنی برای عموم شیعیان ‏ترسیم کرد و از سوی دیگر با ترسیم الگوی «مشارکت سیاسی» برای زنان، به آن‏ها آموخت که یک زن مسلمان با آگاهی و اعتقاد و ایمان، می‌تواند در سرنوشت خود و جامعه خویش سهیم باشد.

نگاهداری با بیان اینکه اسلام هیچ‏گاه برای حضور زن در صحنه سیاست محدودیتی قائل نمی‏‌شود، مگر حجاب و پای‏بندی به ارزش‌‏های توحیدی، تاکید کرد: فاطمه زهرا(س) الگو و نمونه والای مقاومت بود و فرزندانی در دامان خود پرورش داد که پیشرو مقاومت و مبارزه در جبهه‌های مختلف جنگ با دشمنان بودند.

خواهر دباغ عمر خود را برای آرمان‌های انقلاب صرف کرد

وی یادآور شد: حضرت فاطمه زهرا(س) چراغ راه دیگر زنان انقلابی، مجاهد در تمام اعصار تا عصر حاضر همچون خواهر دباغ شد و پویندگان راه فاطمه(س) در دهه‌های پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی، زنان پیشرو و مجاهدی به عرصه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی گام نهادند.

مشاور فرماندار ویژه ملایر در امور بانوان گفت: این بانوان که هر یک به نوعی ستون و پایه‌ای محکم برای نظام و جنگ بودند و نمونه بارز آنها "مرضیه حدیدچی" (خواهر دباغ) بود که عمر خود را در راه آرمان‌های انقلابی و اسلامی صرف کرد.

نگاهداری افزود: خواهر دباغ سال‌های زیادی تحت شکنجه در زندان‌های رژیم شاهنشاهی بود و با کلام، نطق و خطابه خود نقش بسزایی در نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) داشت.

به گزارش ایرنا؛ در ادامه این نشست کتاب‌های "خاطر نازک گل"، "اخلاق فاطمه(س) در خانواده و جامعه"، "جلوه نور" و "خاطرات مرضیه حدیدچی" معرفی شد.

کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) دیروز ۳۰ آبان در تهران آغاز شد و اختتامیه کنگره امروز یکم آذرماه با حضور وزیر ارشاد اسلامی و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در همدان در حال برگزاری است.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.