شناسهٔ خبر: 69852073 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

با این تکنیک راحت، می‌توانید سلامتی خود را حفظ کنید

ما بدون آنکه متوجه باشیم، مدام به چشم‌ها، بینی و دهانمان دست می‌زنیم، هرگز با دست‌های نشسته این کار را نکنید، زیرا راه ورود بسیاری از عوامل بیماری‌زا به بدن را هموار می‌‌کنید.

صاحب‌خبر -

به گزارش شرق ؛ مکمل‌های زیادی وجود دارند که ادعا می‌شود به شما در مقابله با سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها کمک می‌کنند، اما شاید بهترین روش پیشگیری از آلودگی به میکروب و باکتری یکی از آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین آنها باشد.

 دکتر جانا پوجاسک، متخصص ایمنی‌شناسی، تاکید می‌کند هرگز با دست‌های نشسته چشم‌ها، بینی و دهانتان را لمس نکنید، زیرا این کار می‌تواند بسیاری از عوامل بیماری‌زا را به بدنتان وارد کند و خطر عفونت را افزایش دهد. 

البته دست نزدن به صورت نیاز به تمرین دارد، اما یک روش ساده برای کاهش احتمال بیمار شدن این است که زمانی که وارد یک مکان جدید می‌شوید، مانند دفتر کار یا خانه، دستانتان را بشویید و مطمئن شوید که آن‌ها را به‌درستی می‌شویید: با صابون و آب به مدت حداقل ۲۰ ثانیه و مطمئن شوید که بین انگشتان، زیر ناخن‌ها و پشت دستانتان هم تمیز شده است.

دکتر مارتین اسمیت، ایمنی‌شناس و متخصص آلرژی، هم کاملا با این موضوع موافق است و می‌گوید: «ما بدون آنکه متوجه باشیم، مدام به چشم‌ها، بینی و دهانمان دست می‌زنیم و نتایج پژوهشی در لندن نشان داده که اگر یکی از اعضای خانه روی دست‌‌هایش ویروس کووید‌ــ۱۹ داشته باشد، احتمال ابتلا فرد دیگر در همان خانه دو برابر است.»

 
 

دکتر پوجاسک توضیح می‌دهد میکروب‌ها می‌توانند روی سطوح تا ساعت‌ها یا حتی روزها زنده بمانند: «وقتی یک سطح آلوده را لمس می‌کنید و سپس به چشم‌ها، بینی یا دهانتان دست می‌زنید، می‌توانید میکروب‌ها را به بدنتان منتقل کنید. وقتی میکروب‌ها وارد بدن شما شوند، می‌توانند تکثیر و باعث بیماری شوند.»

 

راه آسان برای جلوگیری از بیمار شدن 

به گزارش پرید، یکی از راه‌های آسان برای جلوگیری از ورود میکروب‌ها به بدن شست‌وشوی مرتب دست‌ها است. دکتر اسمیت تاکید می‌کند که به‌ویژه پس از دست زدن به گوشت خام، حتما دستتان را بشویید، زیرا ۸۰ درصد عفونت‌‌های شایع از طریق دست‌ها منتقل می‌شوند.

دکتر پوجاسک توصیه می‌کند که برای شستن دست‌ها حتما از آب و صابون یا مایع دستشویی استفاده کنید و دست‌کم ۲۰ ثانیه برای این کار وقت بگذارید.

هر دو متخصص یادآوری می‌کنند که خواب کافی نیز بسیار مهم است، چون به حفظ عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. اسمیت می‌گوید: «بزرگسالان باید بین هفت تا ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند تا سیستم ایمنی بتواند به‌درستی کار کند. یک مطالعه نشان داده است که مقدار آنتی‌بادی‌ها تولیدشده برای مبارزه با آنفلوانزا در بدن مردانی که به مدت یک هفته تنها چهار ساعت در شب خوابیدند، نصف تعداد آن‌ها در کسانی بود که بین ۷.۵ تا ۸.۵ ساعت می‌خوابیدند.»

هر دو این پزشکان اضافه می‌کنند مصرف خوراکی‌های غنی از مواد مغذی و ورزش منظم نیز به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. برخی خوراکی‌ها برای سیستم ایمنی مفیدترند، مثل مرکبات و بادام (غنی از ویتامین ئی )، سیب‌زمینی شیرین، سبزیجات برگ‌دار و سوپ قلم. غذاهای غنی از روی مانند نخود و سایر حبوبات نیز برای سیستم ایمنی عالی‌اند.

دکتر اسمیت توصیه می‌کند از مصرف زیاد الکل بپرهیزید. به گفته او، پس از نوشیدن الکل به مقدار زیاد‌ـ‌ـ  بیش از پنج واحد الکل در مدت زمان کوتاه‌‌ــ سیستم ایمنی به مدت ۲۴ ساعت سرکوب می‌شود.

مطالعات علمی نشان می‌دهد که ورزش منظم به سلامت بدن به‌ویژه در برابر بیماری کووید‌ــ۱۹ کمک می‌کند. توصیه می‌شود در طول هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط داشته باشید؛ این یعنی کمتر از ۲۵ دقیقه در روز.

 دکتر اسمیت می‌گوید: «در دوران همه‌گیری، مشخص شد افرادی که فقط ۲۱ دقیقه در روز ورزش می‌کردند، ۴۳ درصد کمتر از همتایان غیرفعالشان در معرض خطر مرگ بر اثر کوویدــ۱۹ قرار داشتند.»

در نهایت متخصصان توصیه می‌‌کنند برای مقابله با بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و کووید‌ــ۱۹ واکسن بزنید.  

 

 
 

 

منبع: عصر ایران