شناسهٔ خبر: 69850860 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر؛ بازگشت به دهه‌های گذشته یا تغییر ساختار جشنواره؟!

با اعلام اسامی شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر و اینکه هر کدام از این افراد در دهه‌های گذشته منصبی در سینمای ایران داشته‌اند؛ به نظر می‌رسد شاهد تغییراتی در سینمای ایران و حتی در نوع برگزاری جشنواره فیلم فجر باشیم.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

خبرگزاری میزان - صبح روز یکشنبه روابط عمومی سازمان سینمایی کشور اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره فیلم فجر را معرفی کرد. 

در لیست اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره نام‌های آشنا و کهنه کاری دیده می‌شوند نام‌هایی چون سید محمد بهشتی، حسین انتظامی، فرهاد توحیدی، علیرضا شجاع نوری، محمدمهدی عسگرپور، علیرضا تابش، منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری که از طرف رائد فریدزاده به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند. 

در خبر ارسالی روابط عمومی سازمان سینمایی به رسانه‌های کشور به نقل از رائد فریدزاده رئیس این سازمان و مدیر سابق معاونت بین‌الملل فارابی کشور آمده است: «نظر به تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی در حوزه سینما با هدف پیش‌بینی تدابیر شایسته برای برگزاری هرچه با شکوه‌تر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر و با تشکر از قبول همکاری به موجب این حکم به عنوان عضو شوای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب می‌شوید. امید است با اتکال بر خدای متعال و به پشتوانه دانش و تجارب ارزنده خود، در جهت‌دهی و برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره‌ای در تراز ارزش‌های والای جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحقق سیاست‌های فرهنگی دولت چهاردهم موفق باشید.» 

اما در متن احکام صادر شده به درستی مشخص نشده است که این شورا که هریک از اعضایش افرادی صاحب نام و اعتبار فرهنگ و هنر هستند، دقیقا چه وظیفه‌ای را عهده‌دار خواهند بود. 

با مرور سوابق هر یک از اعضای شورای سیاستگذاری می‌توان درک کرد چه تصمیماتی در آینده برای سینمای ایران گرفته خواهد شد و از هم اکنون می‌توان متصور شد که چه نوع فیلم‌ها و فیلمسازهایی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت. 

افرادی حاضر در این شورای سیاستگذاری و دیگر افرادی که طی ماه‌های اخیر در سازمان سینمایی سمت گرفته‌اند، افرادی هستند که طی سه سال گذشته منتقد جدی سینمای ایران و مسئولان آن بوده‌اند. حال باید گفت این گوی و این میدان؛ گر تو بهتر میزنی بستان بزن. بایستی بهانه گیری‌ها که مدیران قبلی چه‌ها کرده‌اند و چه‌ها نکرده‌اند کنار رود و فقط به فکر اعتلای سینمای ایران بود. 

با انتخاب و معرفی این اعضا می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا باز هم سینمای ایران قرار است به دهه ۹۰ و ۸۰ یا حتی دهه ۶۰ بازگردد؛ یا اینکه قرار بر این است که با حضور این سینماگران و مدیران سابق حوزه سینما و هنر، وفاق و آشتی میان سینماگران و جشنوراه فیلم فجر صورت گیرد. 

متاسفانه طی دو دهه اخیر هیچگاه تعادل در برگزاری جشنواره فجر رعایت نشده است، جشنواره فیلم فجر و مدیرانش، در سال‌هایی فقط به یک گروه خاص میدان داده که مورد اعتراض برخی از سینماگران و اهالی رسانه بوده و در برخی از سال‌ها هم جشنواره فقط در اختیار گروه خاص و تندروی دیگری بوده که جز قهر و دوری سینماگران مطرح کشور دستاورد دیگری برای سینمای ایران نداشته است. 

خبرگزاری میزان بعد از استقرار دولت چهاردهم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و طبق رسالت خبری خود و بعد از شروع فعالیت رائد فریدزاده به عنوان رئیس سازمان سینمایی و معاون وزیر ارشاد، موضوع جشنواره فیلم فجر را از این مدیر سینمایی پیگیری کرد، اما با وجود درخواست‌های مکرر، متاسفانه این مدیر جوان حاضر به پاسخ به سوالات خبرنگار این خبرگزاری در مراسمات سینمایی نشده. 

همچنین بعد از اعلام اعضای شورای سیاستگذاری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، اینبار خبرگزاری میزان به سراغ اعضای شورای سیاست‌گذاری رفته تا نوع مسئولیت و فعالیت آن‌ها را آن‌ها از زبان خودشان جویا شود، اما طی تماسی که خبرنگار ما با تعدادی از این اعضا داشت، هیچکدام از این اعضا مایل به مصاحبه نبوده و برخی هم صحبت درباره جشنواره فیلم فجر و شورای سیاستگذاری این جشنواره را به روزها و ماه‌های آینده ارجاع داده‌اند. 

حال باید کمی صبر و تامل داشت و دید که در نهایت تصمیم گیری‌های این شورای متخصص چه نفعی برای سینمای ایران خواهد داشت. 

اما مدیران امروز و مشاوران آن‌ها و افراد که خود را دلسوز سینمای ایران معرفی کرده‌اند، باید بدانند و تاکنون به این درک رسیده باشند که سینما به هیچ گروه، حزب، جناح و گعده خاصی تعلق ندارد. سینمای ایران یک سینمای منحصر به فرد و دوست‌داشتنی در جهان است؛ سینمایی به دور از سیاه‌نمایی در جشنواره‌های خارجی و کمدی مبتذل داخلی. 

مدیران سینمایی و هنرمندانی که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور خواهند داشت باید بدانند که جشنواره فیلم فجر جدای از جمهوری اسلامی ایران و آرمان‌های آن نیست و جشنواره‌های فجر در هر رشته هنری قرار است شکوه هنر ایرانِ اسلامی را به رخ بکشد. 

امیدواریم که در این دوره و این سال از جشنواره بزرگ فیلم فجر باز هم شاهد اختراع چرخ از نو نباشیم و بتوانیم جشنواره‌ای درخور بزرگ‌ترین فستیوال هنری بعد از انقلاب اسلامی برگزار کرده و مدیران و مسئولان و هنرمندان باز هم با جملات کلیشه‌ای که نگذاشتند و…، بهانه‌تراشی نکنند و نگویند که به این دلایل از شکوه جشنواره فیلم فجر کاسته‌اند.

انتهای پیام/