به گزارش بورسنیوز، کیوان شیدانی، مدیرعامل "شگستر" در دومین جلسه معارفه شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس، مطرح کرد: حدود یک سال از اولین پذیره نویسی این شرکت میگذرد. شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس با هدف توسعه زیست پالایشگاهها و ایجاد سوختهای زیستی در کشور، توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران احداث شد. سوختهای زیستی صرفا محدود با بیواتانول نبوده و شرکت سوخت سبز زاگرس نیز فقط محدود به بایواتانول نخواهد بود.
وی یادآور شد: جهان در شرایط فعلی توسعه پایدار را دنبال میکند، بحث انرژی در توسعه یکی از ارکان مهم است و انرژی پایدار نیز به سمت انرژیهای تجدیدپذیر خواهد رفت. سوختهای زیستی یکی از موارد مهم شناخته میشوند. این شرکت پس از بیواتانول تمرکز خود را بر بیوجت گذاشته و به زودی خبرهای خوبی در این خصوص منتشر خواهد شد.
شیدانی افزود: شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس دو پلنت دارد؛ یک پلنت در کرمانشاه قرار گرفته که به بهره برداری رسیده و تولید آن از شهریورماه سال جاری آغاز شده است. پلنت دوم در کهگیلویه و بویراحمد شهرستان باشت قرار دارد که تحت ساخت است و در سال ۱۴۰۵ به بهره برداری خواهد رسید و تاکنون پیشرفت پروژه بسیار خوبی نیز داشته است.
مدیرعامل شگستر گفت: سرمایه شرکت در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که هفته آینده مراحل اداری آن به پایان رسیده و به عنوان پذیره نویسی مرحله دوم، افزایش سرمایه به ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
وی اشاره کرد: سهامدار اصلی شرکت تا این لحظه، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است که ۴۷ درصد از سهام شرکت را دارا است و ۵۳ درصد نیز متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف است. پس از افزایش سرمایه این مرحله با توجه به اینکه سلب حق تقدم بر اساس مصوبه مجمع انجام میگیرد، سهم سازمان گسترش به حدود ۳۵ درصد خواهد رسید.
شیدانی با معرفی بیواتانول و کارکرد آن و پیش بینی پروژه باشت بیان کرد: در آبان ۱۴۰۳ به پیشرفت فیزیکی ۳۳ درصد رسیده ایم و در ابتدای سال آتی به پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد خواهیم رسید که هدف مجموعه بوده است. امیدواریم در فروردین ۱۴۰۵ به اتمام عملیات ساخت و شروع پیش راه اندازی و راه اندازی برسیم که بر اساس تجربه پروژه کرمانشاه، حدودا ۵ ماه برای بخش راه اندازی، تولید آزمایشی و رفع عیب جهت دستیابی به تولید تجاری زمان لازم است.
وی ادامه داد: در نیمه دوم سال ۱۴۰۵، محصولات زیست پالایشگاه باشت روانه بازار خواهد شد. تاکنون حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در زیست پالایشگاه باشت سرمایه گذاری شده و نزدیک به هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان با تعدیلها و نرخهای جدید ارز برای سرمایه گذاری زیست پالایشگاه باشت مورد نیاز است که حدودا هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از محل افزایش سرمایه تامین خواهد شد و نزدیک به ۳۴۰ میلیارد تومان نیز از منابع داخلی شرکت و درآمدهای عملیاتی تامین میشود؛ حدود ۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری باقی مانده تامین میشود و سهامداران صاحب ۲ زیست پالایشگاه پر سود خواهند شد.
شیدانی در پایان اشاره کرد: امید است شرایط سیاسی و آرامش حکمفرما شده در کشور ادامه یابد و شاهد این باشیم که بازار سرمایه در ادامه نیز متاثر از تدبیر دولت دارد، شرایط مناسب تری را تجربه کند.