شناسهٔ خبر: 69848965 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

صالحی امیری در نشست وزیران گردشگری جهان عنوان کرد

گام‌های مهم ایران برای گذر به گردشگری سبز

گردشگری یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان انرژی در حوزه حمل و نقل و تأسیسات ایجاد شده در مقاصد گردشگری از جمله اقامتگاه‌ها، غذا و فعالیت‌های گردشگران است

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: ایران به‌منظور گذر به گردشگری سبز، گام‌های مهمی مانند اختصاص بودجه به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست برداشته است. 
سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نخستین نشست وزرای گردشگری که با موضوع اقدامات اقلیمی در گردشگری که در جریان کنفرانس «کاپ ۲۹» در باکو برگزار می‌شود، گفت: گردشگری یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان انرژی در حوزه حمل و نقل و تأسیسات ایجاد شده در مقاصد گردشگری از جمله اقامتگاه‌ها، غذا و فعالیت‌های گردشگران است. در خصوص سهم گردشگری در تولید کربن آمار‌های متفاوتی وجود دارد که یکی از آخرین مطالعات انجام شده در این زمینه حاکی از سهم ۸‌درصدی گردشگری در این حوزه است بنابراین توسعه گردشگری در افزایش تولید گاز‌های گلخانه‌ای و تولید آلاینده‌های ناشی از حرکت وسایل نقلیه نقش بسزایی خواهند داشت. صالحی امیری ادامه داد: در راستای محقق کردن این هدف، کشور من نیز راهبرد‌های مشخصی را برگزیده تا بتواند استاندارد‌های موجود را به معیار‌های پایداری و زیست محیطی قابل قبول نزدیک کند. در تعریف پروژه‌های توسعه و همچنین به منظور گذر به گردشگری سبز، ایران گام‌های مهمی برداشته که برخی از آنها عبارتند از اختصاص بودجه به توسعه برای فراهم کردن شرایط مورد نیاز برای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست مثل اعطای وام برای ساخت نیروگاه‌های کوچک خورشیدی در سایت‌های گردشگری و افزایش تاب‌آوری در گردشگری با بهره‌گیری از اقداماتی از جمله وضع قوانین جدید برای بهره‌گیری از استاندارد‌های زیست محیطی نوین در کلیه مراحل ساخت و سازه‌های ساخته شده در گردشگری است. 
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: مدیریت پس‌آب‌ها و فاضلاب و کاهش میزان مصرف آب در تأسیسات گردشگری در پروژه‌های نمونه در پنج هتل در کشور راه‌اندازی شده و در حال بهره‌برداری است. همچنین کاهش میزان تولید کربن در گردشگری از طریق تاسیس ۶ هزار اقامتگاه بوم‌گردی در سراسر کشور که از لحاظ مصرف انرژی در ساخت و نگهداری با استاندارد‌های جدید انطباق دارند. به‌کارگیری مصالح محلی در ساخت، ارائه غذا‌های محلی با استفاده از تولیدات بومی، و نمایش نماد‌های فرهنگی از جمله امتیازات این مراکز اقامتی هستند، از دیگر اقدامات برای گذر به گردشگری سبز است. صالحی امیری بیان کرد: گنجاندن روستا‌ها در برنامه‌های توسعه گردشگری برای ایجاد زمینه مناسب برای توسعه و توانمندسازی جوامع محلی از دیگر اقدامات ما برای رفتن به سوی گردشگری سبز است که به این منظور ۹۰ روستای منتخب برای معرفی به پروژه روستا‌های منتخب گردشگری سازمان جهانی گردشگری در نظر گرفته شده که ایجاد اشتغال برای جوانان و بانوان در آنها از اولویت برخوردار است.