شناسهٔ خبر: 69848090 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ایران می‌تواند الگوی توسعه طب سنتی در منطقه باشد

رئیس سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز سیاست‌گذاری طب سنتی گفت: ایران می‌تواند الگویی برای توسعه و ادغام طب سنتی و مکمل در نظام سلامت سایر کشور‌های منطقه باشد.

صاحب‌خبر -

 آرمان زرگران در افتتاحیه سمپوزیوم بین‌المللی سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی، اظهار کرد: هدف ما فراهم کردن بستری است تا صاحب‌نظران علمی از کشور‌های مختلف در آن به بیان دیدگا‌ه‌ها و راهکار‌های خود که برای ادغام طب سنتی در نظام بهداشت کشورشان استفاده شده است بپردازند تا بتوانیم بهترین مسیر‌ها را برای تسهیل مسیر ادغام و بهره‌مندی مردم از بهترین خدمات طب سنتی پیدا کنیم و ضمن کم کردن چالش‌های این حوزه درباره موضوعات مختلف به بحث و گفتگو بپردازیم.

رئیس سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و تنظیم مقررات طب سنتی با اشاره به جایگاه ایران به عنوان کشوری که طب سنتی در آن قانونمند است و در نظام سلامت ادغام شده؛ تصریح کرد: ایران یک الگوی خوب و یک کشور پیشرو در حوزه طب سنتی است و می‌تواند الگویی برای توسعه و ادغام طب سنتی و مکمل در نظام سلامت سایر کشور‌های منطقه باشد.

وی ادامه داد: این سمپوزیوم در قالب ۵ پنل، یکم و دوم آذرماه در هتل قلب در حال برگزاری است که دو پنل آن مربوط به سیاستگذاری جهت ادغام طب سنتی در نظام سلامت خواهد بود، پنل دیگر درباره آموزش عالی طب سنتی و یک پنل هم به تنظیم مقررات و قوانین برای تلفیق خدمات طب درمانی، بهداشتی و سلامت طب سنتی اختصاص یافته است و آخرین پنل نیز به تنظیم مقررات و قانونگذاری برای دارو‌ها و فراورده‌های طبیعی و سنتی می‌پردازد.

اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد

در ادامه محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی امشب اظهار کرد: پیشرفت حیرت انگیز علوم امروزی نمی‌تواند نافی گذشته پرافتخار ما باشد، ایجاد دوگانگی و تقابل بین طب مدرن و طب سنتی کار کسانی است که منافع خود را در اتحاد بین این دو طب در خطر می‌بینند که من از این دوگانه ساختن به عنوان شارلاتانیسم یاد می‌کنم که گاهاً با عنوان طب اسلامی به فعالیت می‌پردازد و سعی در ایجاد این دوگانه‌ها دارد.

وی افزود: لازم است دانشمندان طب سنتی دامن طب را از کسانی که به دنبال منافع خود هستند و به این دوگانگی دامن می‌زنند پاک کنند و طب سنتی را به سمت علمی شدن پیش ببرند.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: در بند ۱۲ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری بر استاندارد سازی و روزآمد کردن روش‌های تشخیصی و درمانی طب سنتی تاکید شده است که در این حوزه بین طب سنتی و طب مدرن هیچ تفاوتی وجود ندارد و هر درمانی که می‌خواهد در جامعه رایج شود باید از مسیر کارآزمایی‌های بالینی عبور کند بنابراین همانطور که الان پیشرفته‌ترین مسائل علمی مفاهیم خود را از طب سنتی گرفته است، باید به سمت علم مبتنی بر شواهد در طب سنتی پیش برویم.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها: