شناسهٔ خبر: 69838740 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

انقلاب در عرصه پزشکی با اجرای طرح پزشکی شخص محور

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد پزشکی شخص محور را آینده پزشکی خواند و گفت: پزشکی شخص محور یک رویکرد جدید و انقلابی در عرصه علوم پزشکی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس خراسان، دومین کنگره علمی و آموزشی پزشکی شخص محور با رویکردهای نوین باحضور ۱۲۰۰ نفر از پزشکان، دانشجویان و اساتید علوم پزشکی در مشهدآغاز شد. در این کنگره ۳ روزه در کنار ۷۰ سخنرانی، ۱۳ مقاله ارائه می شود و کارگاه های مختلفی برای شرکت کنندگان برگزار خواهد شد.

کاهش هزینه‌های نظام سلامت با پزشکی شخص محور

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در افتتاحیه این کنگره گفت: پزشکی شخص‌محور رویکرد تازه ای در پزشکی است که در دراز مدت هزینه های نظام سلامت را کاهش خواهد داد اما تا بیمه های پایه تقویت نشوند و سهم پرداختی از جیب مردم کاهش نیابد نمی توان از بار هزینه های نظام سلامت کاست.

 علیرضا صداقت آموزش و پژوهش در عرصه پزشکی را بسیار مهم خواند و بیان کرد: بهداشت و درمان و به طور کلی نظام سلامت ما موفق نخواهد بود اگر جامعه پزشکی به علم روز مجهز نباشد علم پزشکی با سرعت بسیار زیادی تغییر می‌کند و مرتب یافته‌های جدید به علم پزشکی وارد می‌شوند از این‌رو جامعه پزشکی باید برای توفیق در امر درمان و حفظ سلامت جامعه نسبت به این تغییرات آگاهی پیدا کرده و آموزش‌های روزآمد را دریافت کند. کنگره هایی از این دست با هدف معرفی رویکردها و روش‌های نوین تشخیصی و درمانی بسیار ضروری است.

رئیس دومین کنگره پزشکی شخص‌محور و رویکردهای نوین افزود: پزشکی شخص‌محور از علوم جدیدی است که در طب بالینی از حدود ۱۰، ۱۵ سال گذشته جای خود را باز کرده و تاکید بسیار زیادی بر این مقوله دارد زیرا هر کدام از ما در یک محیط زیستی و بومی متفاوت، با شرایط محیطی کاملا متفاوت زندگی کردیم و بزرگ شدیم و حتی تغذیه متفاوت داشتیم، بنابراین از نظر ژنتیک هم با هم متفاوت هستیم.

صداقت افزود: مبنای این رویکرد جدید به طبابت بالینی در پیشگیری، درمان و تشخیص کم کردن بار هزینه‌های درمان است و اینکه درمان تاثیرپذیری خوبی داشته باشد. با این رویکرد به نتایج بهتری از درمان خواهیم رسید و در کنار آن اثرات سو برخی داروها با تاثیرات بدی که به خاطر قطعی نکردن تشخیص و انتخاب داروهای متفاوت برای بیمار داریم، کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد در ادامه دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی را دو نهاد متولی در حوزه روزآمد کردن پزشکان در زمینه‌ی علوم روز پزشکی دانست و گفت: این دو ارگان موظف به برگزاری دوره‌های بازآموزی ویژه‌ی جامعه پزشکی هستند و تا کنون در این عرصه موفق بوده‌اند. در سال‌ها اخیر نظام پزشکی‌ها هم در این زمینه قدم‌های موثری برداشتند و در نظام پزشکی مشهد به عنوان یکی از نظام پزشکی های پیشرو در حوزه آموزش و پژوهش، گام های جدی و موثری برداشته شده است.

 وی در ادامه بیان کرد: بیماری برای افراد مختلف اتفاق می‌افتد ولی در هر فرد تظاهرات بالینی خودش را دارد و هر فرد روش‌های درمانی و تشخیصی متمایز خواهد داشت. در همین پاندمی کرونا شاهد بودیم که برخی بیماران با وجود ابتلا به کرونا مراحل درمانی را خیلی راحت‌تر طی می‌کردند و پاسخ به درمان بهتری داشتند و برای دیگری این اتفاق نمی‌افتاد و پزشکی شخص‌محور توضیح و توجیه این موضوع است.

صداقت همچنین بیان کرد: بدون شک رویکرد پزشکی شخص محور آینده پزشکی را رقم خواهد زد؛ ما در نظام پزشکی مشهد سعی کردیم با برگزاری کنگره ی پزشکی شخص محور با رویکردی تازه و نوین در پزشکی، این پیام را برای همکارانمان داشته باشیم و این نگرش و این نوع دیدگاه را در جامعه پزشکی تقویت کنیم که ما بیمار را درمان می‌کنیم نه بیماری را. تمام اساتید و سخنرانان و برنامه‌ها و پنل‌های علمی به گونه ای طراحی شده که رویکرد ما به سمت این مساله باشد. در این رویکرد مسائل ژنتیک، بایوژنتیک، مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، بومی، اقلیمی و روحی و روانی بیمار باید برای درمان وی در نظر گرفته شود تا درمان اثربخش‌تر شود.

*پزشکی شخص محور، انقلابی در عرصه پزشکی

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد، پزشکی شخص محور را آینده پزشکی خواند و گفت: پزشکی شخص محور یک رویکرد جدید و انقلابی در عرصه علوم پزشکی است.

 بیتا میرزایی اظهار کرد: مفاهیم پزشکی شخص محور به روش های مختلف در پزشکی جدید و همچنین در حوزه مراقبت های بهداشتی استفاده می شود. این مراقبت ها به خصوص در حیطه پیشگیری، پیش بینی آینده بیماری، درمان دقیق و مناسب کاربرد دارد.

وی در خصوص چالش‌های رویکرد شخص محور در پزشکی بیان کرد: در هر مسیر جدیدی چالشهای مختلفی وجود دارد یکی از این چالش ها نکات مرتبط با حفظ حریم خصوصی افراد است. این موضوع به این دلیل است که در هر درمان اطلاعات از وضعیت ژنتیکی فرد، مورد نیاز است و این موضوع به معنای ورود به حریم خصوصی افراد است که بنابراین آنان قبل از هر اقدامی می بایست از جوانب آن آگاه باشند. نکته دیگر آن است که اطلاعات ژنومیک از حجم بسیار زیاد برخوردارند و استفاده مناسب و موثر از آنها نیازمند دانش بالا در حوزه نرم افزار و نیز برخورداری از زیر ساخت مناسب در این ارتباط خواهد بود. ضمن اینکه استفاده نامناسب از این اطلاعات نیز مساله‌ای است که نگران کننده است.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد همچنین در خصوص کنگره افزود: در این کنگره‌ی سه روزه ۱۶ پنل تخصصی با حضور بیش از ۸۰ نفر از اساتید صاحب نظر در رشته های مختلف برگزار خواهد شد. همچنین ۱۱ کارگاه آموزشی در حاشیه کنگره در راستای توانمندسازی جامعه پزشکی برگزار می‌شود. یکی از تفاوت‌های این کنگره با سال گذشته، دریافت مقــالات علمی، پژوهشی جامعه پزشــکی و ارائـه مقاله هــای منتخب و در نهایت معرفی مقــالات برتر اســت کــه مورد تأیید تیــم داوری کمیتــه علمی کنگره قــرار گرفتــه اســت. همچنیــن در بخــش دانشــجویی، مشارکت دانشجویان گروه های مختلف پزشکی را در این رویداد علمی آموزشی خواهیم داشت. مشارکت دانشجویان، امکان همراهی و تعامل نسل‌های گذشته تا حال و آینده جامعه پزشــکی را در انتقال دانش و تجربه فراهم خواهد کرد.  

همچنین دبیر علمی این کنگره گفت: در یک سال گذشته، اقدامات زیادی انجام شده است تا دومین همایش پزشکی شخص‌محور برگزار شود و برای اجرای این برنامه زحمات زیادی کشیده شده است.

حمیدرضا ریحانی افزود: برای برگزاری این کنگره سخنرانان برجسته زیادی دعوت شدند که در۱۶ پنل تخصصی به موضوعات مختلف از گروه علوم پایه، دندانپزشکی و داروسازی خواهند پرداخت. ضمن اینکه در این همایش،ارائه مقالاتی دریافت کردیم که در روز اختتامیه، از تعدادی از مقالات برگزیده و پژوهش‌های برتر تقدیر خواهیم کرد.