شناسهٔ خبر: 69847575 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بهار | لینک خبر

تیم ترامپ متحددر وفاداری با دستور کاری متفاوت

صاحب‌خبر -
گروه بین الملل: اگر واقعاً ترکیب افراد نشان‌دهنده سیاست‌ها باشد، درک واضح‌تری از نحوه حکمرانی دونالد ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش پیدا کرده‌ایم.
بیش از دوازده انتصاب عمده ترامپ که برخی نیازمند تایید سنا هستند، تصویر روشن‌تری از تیمی ارائه می‌دهد که مامور پیشبرد دستورکار ترامپ هنگام بازگشت به کاخ سفید است.
در ظاهر، آن‌ها در یک چیز متحد هستند: وفاداری به رئیس.
اما در پشت صحنه، دستورکارهای متضادی وجود دارد.
چهار دسته زیر، هم جاه‌طلبی ترامپ و هم آزمون‌های احتمالی برای رهبری او را نشان می‌دهند.
برهم‌زنندگان دولت پنهان
چه کسانی؟
مت گیتس، تولسی گبرد، رابرت اف کندی جونیور
دستور کار آن‌ها:
این سه نفر از بلندترین صداهای مخالف سیاست‌های ایالات متحده، به‌ویژه در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن بوده‌اند.
انتخاب مت گیتس به‌عنوان دادستان کل پیشنهادی ترامپ احتمالاً بحث‌برانگیزترین انتخاب اوست.
مت گیتس که از سال ۲۰۱۷ نماینده حوزه اول کنگره فلوریدا بوده، فارغ‌التحصیل دانشکده حقوق ویلیام و مری است. او رهبری نهضت برکناری کوین مک‌کارتی، رئیس مستقر مجلس نمایندگان را در اکتبر ۲۰۲۳ بر عهده داشت.
او تحت تحقیقات کمیته اخلاق مجلس قرار گرفت، از جمله به پرداخت پول برای رابطه با یک دختر زیر سن قانونی، استفاده از مواد مخدر غیرقانونی و سوءاستفاده از بودجه انتخاباتی متهم است.
مت گیتس هرگونه تخلف را رد کرده و هیچ اتهام جنایی علیه او مطرح نشده است.
تولسی گبرد، که به‌عنوان مدیر اطلاعات ملی ترامپ معرفی شده، یک کهنه‌سرباز نظامی است که در عراق با یک واحد پزشکی خدمت کرده است.
تولسی گبرد، نماینده پیشین دموکرات هاوایی در کنگره، به دلیل حمایت از ترامپ حزب خود را تغییر داد.
او بارها سیاست خارجی آمریکا را مورد انتقاد قرار داده، ناتو را عامل تهاجم روسیه به اوکراین دانسته و با بشار اسد دیدار کرده است.
او همچنین ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا درباره حملات شیمیایی اسد را زیر سوال برده است.
رابرت اف کندی جونیور، نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت بهداشت، وکیل باسابقه و فعال محیط زیست است. او نظریه‌های جنجالی مانند ارتباط واکسن‌ها و اثرات سیگنال‌های تلفن همراه 5G را ترویج کرده است.
معنای این انتخاب‌ها چیست؟
مت گیتس، تولسی گبرد و رابرت اف کندی مانند دونالد ترامپ از منتقدان تهاجمی وضعیت موجود هستند. هر سه اغلب به نظریه‌های توطئه متمایل می‌شوند.
آن‌ها ممکن است از سرسخت‌ترین حامیان برنامه ترامپ برای برچیدن «دولت پنهان» بوروکراتیک باشند.
رئیس‌جمهور منتخب در هر یک از حوزه‌هایی که آن‌ها بر آن نظارت خواهند داشت -مانند اجرای قانون، اطلاعات و سلامت- به‌طور خاص درگیری‌هایی آغاز کرده. اما چنین چهره‌هایی که به دنبال جنجال‌آفرینی هستند، می‌توانند به زیردستانی سرکش تبدیل شوند.
کندی خواهان مقررات سخت‌تر در صنایع غذایی و کشاورزی است که ممکن است با برنامه ترامپ برای کاهش دولت در تضاد باشد.
دیدگاه‌های گیتس در برخی موضوعات، مانند قانونی‌سازی ماریجوانا، خارج از جریان اصلی حزب جمهوری‌خواه است.
تولسی گبرد، که منتقد شدید قدرت آمریکا بوده، برای رئیس‌جمهوری کار خواهد کرد که از استفاده از قدرت علیه دشمنانی مانند ایران ابایی ندارد.
تندروهای مرزی
چه کسانی؟
تام هومن، استیون میلر و کریستی نوم
دستورکار آن‌ها:
این سه نفر مامور اجرای سیاست‌های مرزی و مهاجرتی ترامپ هستند و وعده داده‌اند امنیت را تقویت کرده و روند مهاجرت غیرقانونی عبور از مرز آمریکا و مکزیک را سرکوب کنند.
آن‌ها به همراه دولت جدید ترامپ خواهان افزایش چشمگیر اخراج‌ها، به‌ویژه مهاجرانی هستند که تهدید امنیت ملی یا عمومی محسوب می‌شوند.
معنای این انتخاب‌ها چیست؟
به غیر از مسئله اقتصادی، نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند که مهاجرت و مرز با مکزیک از نگرانی‌های اصلی رأی‌دهندگان بوده‌اند.
اما افزایش اخراج‌ها و حملات به محل‌های کار مهاجران ممکن است ترامپ را با ایالت‌ها و حوزه‌های قضایی متمایل به دموکرات‌ها که ممکن است همکاری نکنند، درگیر کند.
حتی برخی ایالت‌های جمهوری‌خواه که اقتصاد آن‌ها تا حدی به نیروی کار مهاجر وابسته است، ممکن است با این سیاست‌ها مخالفت کنند.
لیبرترین‌های دنیای تکنولوژی
چه کسانی؟
ایلان ماسک و ویوک راماسوامی
دستورکار آن‌ها:
ترامپ ثروتمندترین فرد جهان، ایلان ماسک را برای رهبری تلاش‌ها برای کاهش هزینه‌ها در «وزارت کارآمدی دولت» منصوب کرده است.
او این سمت را با ویوک راماسوامی، سرمایه‌گذار ۳۹ ساله و سیاست‌مدار عهده دار خواهد شد.
راماسوامی پس از انصراف از رقابت‌های مقدماتی جمهوری‌خواهان به حامی پرشور ترامپ تبدیل شد.
این دو از پر سر و صداترین و برجسته‌ترین چهره‌های فناوری هستند. گروهی که امسال به سمت ترامپ متمایل شدند و به دنبال رهبری بودند که از «ووک» و حساسیت‌های سیاسی افراطی فاصله بگیرد و دیدگاهی لیبرترین را برای دولتی کوچک، مالیات‌های پایین و مقررات حداقلی بپذیرد.
ماسک کاهش ۲ تریلیون دلاری هزینه‌ها را پیشنهاد داده و قول داده «شوک‌هایی» به دولت وارد کند. راماسوامی نیز از انحلال نهادهایی مانند سازمان خدمات درآمد داخلی (که وظیفه‌اش جمع‌آوری مالیات است)، آژانس‌های جمع‌آوری مالیات و وزارت آموزش حمایت کرده است. راماسوامی پس از اعلام این خبر نوشت: «ببندیدش.»
معنای این انتخاب‌ها چیست؟
این انتصاب‌ها نشان‌دهنده قدردانی ترامپ از کمک‌های راماسوامی و ماسک در مبارزات انتخاباتی است. ایلان ماسک شخصا بیش از ۱۰۰ میلیون دلار به کمپین دونالد ترامپ اختصاص داد.
اما مشخص نیست این جناح چه قدرتی خواهد داشت.
با وجود نام رسمی‌اش، این بخش یک نهاد رسمی دولتی نیست و صرفاً مشاوره می‌دهد.
این کمیسیون در خارج از دولت قرار خواهد گرفت تا در مورد هزینه‌ها مشاوره دهد، که تا حدی توسط کنگره کنترل می‌شوند.
ترامپ که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود با کسری بودجه مواجه شد، تعهد کمی به کاهش هزینه‌ها نشان داده است. او قول داده است که تامین اجتماعی و مدیکر - دو مورد از بزرگترین حوزه‌های مخارج دولت - را دست نخورده باقی بگذارد که می‌تواند کاهش هزینه‌ها را دشوار کند.
تعهد رابرت اف کندی جونیور برای افزایش مقررات افزودنی‌های غذایی و غذاهای فوق فرآوری شده نیز می‌تواند با دستور ماسک و راماسوامی برای کاهش تشریفات اداری در تضاد باشد.
دشمنان چین
چه کسانی؟
مارکو روبیو، مایک والتز، جان راتکلیف
دستورکار آن‌ها:
این افراد سیاست «اول آمریکا» دونالد ترامپ را اجرا خواهند کرد. هر سه نسبت به چین مواضع تند و سخت‌گیرانه‌ای دارند.
مارکو روبیو انتخاب ترامپ برای وزارت خارجه، از منتقدان شدید پکن است و برای صدور قانون منع سفر بعضی از مقام‌های چینی به آمریکا و همچنین بستن دفاتر تجاری هنگ‌کنگ در ایالات متحده تلاش کرده است.
این سه نفر احتمالاً تعرفه‌های بالاتر بر واردات چین را پیش خواهند برد و پکن را بزرگ‌ترین تهدید اقتصادی و امنیتی برای آمریکا می‌دانند.
مایک والتز که برای سمت مشاور امنیت ملی آمریکا انتخاب شده گفته ایالات متحده در جنگ سرد با حزب کمونیست حاکم در چین است.
جان راتکلیف انتخاب ترامپ برای ریاست سی‌آی‌ای است که در دوران ریاست‌جمهوری اول ترامپ بعنوان مدیر اطلاعات ملی آمریکا خدمت می‌کرد. او مقابله با ترقی چین را به شکست فاشیسم یا فروریختن پرده آهنین تشبیه کرده است.
معنای این انتخاب‌ها چیست؟
در حالی که ترامپ اغلب دیدگاه‌های اقتصادی جنگ‌طلبانه خود را در مورد چین بروز می‌دهد، او نیز گاهی در این باره متزلزل شده است. همین امر می‌تواند باعث ایجاد تنش با تیم ارشد سیاست خارجی او شود. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود یک جنگ تجاری با پکن به راه انداخت (تلاش‌ها برای کاهش تنش در بحبوحه همه گیری کرونا ناکام ماند) و وقتی کووید را «ویروس چینی» نامید، روابط بیشتر تیره شد. اما او همچنین از رئیس جمهور شی جین پینگ به عنوان یک رهبر «باهوش» که با «مشت آهنین» حکومت می‌کند تمجید کرد.
این غیرقابل پیش بینی بودن دونالد ترامپ می‌تواند مدیریت مهم‌ترین روابط استراتژیک آمریکا را حتی سخت‌تر کند.
مارکو روبیو همچنین ممکن است با تولسی گبرد، منتخب ترامپ برای مدیر اطلاعات، که قبلاً از او در سیاست خارجی انتقاد کرده بود، درگیری پیدا کند. تولسی گبرد پیش از این گفته بود که روبیو «نماینده نئومحافظه‌کارها و جنگ‌طلبان» است.

برچسب‌ها: