به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی آسیبهای شبکه نمایش خانگی و نیاز این حوزه به بازنگری در ضوابط و مقررات را تشریح کرد.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی گفت: اگر مسئولین ساترا خودشان بنشینند پای این فیلمها بهاتفاق اعضای خانوادهشان و بتوانند بدون دغدغه این فیلمها را تماشا کنند میتوانیم بگوییم که این فیلمها قابلدفاع هستند.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به توسعه شبکه نمایش خانگی در سالهای اخیر گفت: شبکه نمایش خانگی انصافا توسعه یافته و مردم را مشغول کرده است، به هر حال برای برخی خانواده ممکن است استفاده از سینما یا تئاتر میسر نباشد یا در برخی شهرها و روستاها امکانات فراهم نباشد که این نیاز از سوی مجموعه نمایش خانگی تأمین شده است که از این نظر باید از زحمات این عزیزان تشکر کنیم که سرمایهگذاری کرده و اوقات فراغت نوجوانان، جوانان و تمام اقشار مردم را پر میکنند.
وی افزود: مصوبهای هم شورایعالی انقلاب فرهنگی در زمینه نظارت بر شبکه نمایش خانگی داشت که بند 6 این مصوبه درباره مدون شدن ضوابط و سیاستهای شبکه نمایش خانگی بود که جلسات متعددی در این زمینه بین مسؤولان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و این کار انجام شد، البته با شهادت شهید رئیسی و روی کار آمدن دولت جدید طبیعتا نیاز بود که مسؤولان جدید در این زمینه بازنگری داشته باشند که انشالله هر چه سریعتر مجموعه سیاستها نهایی و در شورا تصویب و ابلاغ میشود.
خسروپناه در پاسخ به این سؤال که آیا عملکرد شبکه نمایش خانگی را مطلوب میداند یا خیر، اظهار داشت: البته برخی از سریالهایی که ساخته میشود قابل تقدیر است اما به نظر من برخی از این سریالها جای تأمل جدی دارد، گاهی برخی از این سریالها خانوادهستیزی را ترویج میکنند یا کودک آزاری، خشونت نسبت به بانوان، سخنان رکیک و حرکاتی که واقعا در شأن ایران اسلامی نیست در این سریالها دیده میشود.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید بر روی سریالهای نمایش خانگی نظارت و کنترل وجود داشته باشد، عنوان کرد: یک بحث این است که ما قواعد و ضوابط تصویب کنیم اما بحث دیگر مسأله فرهنگی است، یعنی کارگردانان و تهیه کنندگان که زحمت ساخت فیلمها را میکشند اگر به سمت تقویت و تحکیم خانواده گام بردارند بدون شک بینندگان بیشتری خواهند داشت و مردم از آنها تشکر خواهند کرد.
به گفته خسروپناه، برخی از این سریالها بسیار آسیبزا هستند و حتی ترویج آسیبهای اجتماعی در آنها دیده میشود.
وی با بیان اینکه برخی از این سریالها در شأن کشوری که شهید داده و خانوادهها نسبت به اصالت خانواده مقید هستند، نیست، گفت: به نظرم کارگردانان و تهیه کنندگان حتما باید یک بازنگری در ساخت سریالها داشته باشند و سریالهای نمایش خانگی را به سمت خانواده محوری، اصول انسانی و اخلاقی سوق دهند، در این صورت نیازی به اینکه مجموعهای بر این بخش نظارت داشته باشد هم وجود ندارد