عبدالرحمن مرادزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: منطقه حفاظت شده شاهزاده ابراهیم و تنگ باهوش به مساحت ۶۰ هزار هکتار در محدوده شهرستان های دشتستان و تنگستان قرار دارد و با دارا بودن رودخانه دائمی باهوش و تعداد زیادی چشمه و پوشش گیاهی مطلوب از اهمیت زیستگاهی بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: منطقه کوهستانی تنگ باهوش و شاهزاده ابراهیم از مناطق کوهستانی و زیستگاههای ارزشمند گونههای گیاهی و جانوری استان بوشهر تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ادامه داد: بر اساس برآورد و تحلیلهای انجام شده از این سرشماری، جمعیت پستانداران شاخص این منطقه حفاظت شده در مقایسه با سال گذشته حداقل ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: این منطقه یکی از زیستگاههای مهم گونههای شاخص حیات وحش همچون کل و بز، قوچ و میش است و شمارش اخیر نیز شامل این دو گونه مهم در این مناطق کوهستانی بوده است.
مرادزاده اظهار کرد: علاوه بر تنوع زیستی بالای این منطقه شامل پستانداران، پرندگان و خزندگان گونه مهم پلنگ نیز در این محدوده زیست میکند.
وی گفت :سطح تحت مدیریت مناطق حفاظت شده در استان بوشهر در حال حاضر ۷.۵ درصد از عرصههای طبیعی این استان است.
مرادزاده یادآورشد: براساس استاندارد جهانی ۱۷ درصد وسعت هر کشور باید به مناطق حفاظت شده اختصاص یابد و این رقم در ایران ۱۱.۵ درصد است.
وی افزود: این مناطق شامل ۲ پارک ملی دریایی نایبند و پارک ملی دریایی دیر – نخیلو، ۲ اثر طبیعی ملی کوه نمک و جزیره خارگو، پناهگاه حیات وحش خارگ بعنوان زیستگاه آهوی ایرانی و چهار منطقه حفاظت شده حله، موند ، کوه بیرمی و شاهزاده ابراهیم - تنگ باهوش است.
مرادزاده گفت: افزون بر مناطق شکار ممنوع با محدوده مشخص شامل منطقه شکار ممنوع کوه مُند بین تنگستان و دشتی، کوه سیاه در دشتستان و تنگستان و ارم در دشتستان است.