شناسهٔ خبر: 69844422 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

انتقاد تولیدکنندگان صنعت نساجی از تخصیص ارز به واردات پارچه

رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: قرار بود کنترل بیشتری در زمینه تخصیص ارز و واردات کالا‌های مشابه ساخت داخل انجام شود، اما در ۶ ماه نخست امسال‏ در عین توانمندی تولید داخل، واردات پارچه حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.

صاحب‌خبر -

آقای مجید نامی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما افزود: در یک سال اخیر‏‌ برای بازسازی، نوسازی و افزایش ظرفیت تولید به صنعت نساجی ارزی تخصیص نیافته است؛ این درحالی است که پارسال حدود ۷۵۰ میلیون دلار برای واردات پارچه ارز تخصیص داده شده است.

<div id="video-display-embed-code_11737492"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4386576/11737492?width=600&height=350"></script></div>

رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: با توجه به اینکه قرار بود کنترل بیشتری در زمینه تخصیص ارز انجام شود، اما در ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد افزایش تخصیص ارز و واردات پارچه داشتیم یعنی حدود ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات پارچه تخصیص یاف‎ت؛ در حالیکه قرار بود از محل صرفه جویی در منابع ارزی و واردات کالا‌های ساخته شده؛ بازسازی و نوسازی ماشین آلات را پیگیری کنیم.

نامی تاکید کرد: در زمینه تولید پارچه‌های گردباف یا تریکو که بیشتر در صنعت پوشاک استفاده می‌شود، می‌توانیم بیش از ۸۰ درصد از نیاز بازار داخل را تامین کنیم.

<div id="video-display-embed-code_11737488"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4386576/11737488?width=600&height=350"></script></div>

وی اضافه کرد: در زمینه پارچه‌های گردباف تولیدکننده‌های توانمندی در کشور وجود دارند، هر چند که توجه ویژه به بخش تکمیل و رنگرزی می‌تواند به پیشرفت صنعت نساجی و پوشاک کمک کند.

نامی گفت: در حوزه پارچه‌های "تاری پودی", سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حال انجام است و بخش قابل توجهی از نیاز داخل را تامین می کند، اما عمده محصولات وارداتی در حوزه پارچه، مرتبط با پارچه‌های "تاری پودی" است و اگر سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش افزایش یابد، می‌توانیم نیاز عمده‌ای از مصرف داخلی را تامین کنیم.