به گزارش پایگاه خبری 598، بهروز مینایی روز چهارشنبه در نشست هماندیشی اساتید با موضوع "بررسی نقش هوش مصنوعی و سایر فناوریهای دیجیتال نوظهور در تحول علوم انسانی و اجتماعی" که در محل دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد افزود: وزارت علوم و تحقیقات و فناوری هم با گنجاندن سه واحد درسی هوش مصنوعی موافقت کرده است تا درس هوش مصنوعی برای هر رشتهای تدوین شود و هم اینک نیز ۵۰ استاد دانشگاه برای این موضوع در نظر گرفته شدهاند که تعدادی از آنان فعالیت خود را آغاز کردهاند و تعدادی نیز از بهمن ماه فعال میشوند.
وی اضافه کرد:سه واحد درس هوش مصنوعی کاربردی شامل خوشه بندی، سرفصلهای خوشههای مهندسی و غیرمهندسی و ایجاد بستر پایگاه داده است و در این راستا ۲۸ خوشه در علوم انسانی و علوم پایه، چهار خوشه در هنر و دامپزشکی و ۲۶ خوشه در فنی - مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استخراج شده است.
دبیر ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: در این ستاد تصمیم بر آن شده است که هوش مصنوعی در تمام سطوح عمومی جامعه از خانواده و مساجد گرفته تا معلمان و دانش آموزان، پزشکان و مهندسان و سایر اقشار به صورت رسمی و غیررسمی در قالب ۲ برنامه "نوید" و "سیمرغ" آموزش داده شود و سواد عمومی برای بهره گیری از هوش مصنوعی در کشور توسعه یابد.
مینایی افزود: هوش مصنوعی توانایی یک ماشین برای نشان دادن رفتارهایی مانند یک انسان از قبیل استدلال، یادگیری، برنامه ریزی و خلاقیت است که شامل هوش مصنوعی محدود، هوش مصنوعی عمومی و ابرهوش مصنوعی میشود.
استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: هوش مصنوعی عمومی توانایی تفکر، درک، یادگیری و به کارگیری هوش خود برای حل مشکلات پیچیده شبیه به انسان را دارد بنابراین مانند انسان می تواند احساسات، باورها و فرایندهای فکری را تشخیص دهد اما ابرهوش مصنوعی از هوش انسانی پیشی میگیرد و کارها را بهتر از انسان انجام میدهد، بنابراین نه تنها احساسات و تجربیات انسان را درک میکند بلکه میتوانند احساسات، باورها و خواستههای خود را نیز مانند انسانها برانگیزاند.
مینایی رویکردهای تهدیدی نسبت به هوش مصنوعی را حکمرانی، تهدید شغلی یا فناوری برافکن، نقش حریم خصوصی، مرجعیت زدایی نخبگانی یا نسبی شدن حقیقت، امنیتی - نظامی، جعل عمیق و رخداد تکنیکی برشمرد و گفت: تسلط سیستم بر انسان از ۲۹ درصد در سال ۲۰۱۸ به ۴۲ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۲۵ به ۵۲ درصد برسد و مشاغل را ماشین به جای انسان انجام میدهند.
وی اظهار کرد: دنیای جدیدی به سوی هوش مصنوعی باز شده است و خیلی از صاحبان مشاغل احساس خطر میکنند، هوش مصنوعی که میتواند رانندگی کند چرا نتواند جراحی را انجام دهد؟ اما هوش مصنوعی میتواند فرصتهای شغلی جدیدی را هم به وجود آورد و به طور قطع تعداد مشاغلی که براثر آگاهی از هوش مصنوعی به وجود می آیند بیشتر از مشاغلی خواهد بود که به واسطه آمدن هوش مصنوعی از بین خواهند رفت.
دبیر ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: با پیشرفتهای آینده، واکسنها و داروهای مورد نیاز برای بیماریهای ناشناخته و کشف نشده در مدت زمانی کمتر از سه ماه در دسترس قرار میگیرد و ما در دنیای دومی زندگی میکنیم که لایه دیجیتالیک آن بر ما سلطه دارد و براساس آنچه گفته شده است، تعداد روباتها تا سال ۲۰۵۰ از تعداد انسانها بیشتر خواهد شد اما تلاش بشر بر آن است که هوشی مصنوعی ایجاد کند که بتوان به او اعتماد کرد.
∎