حسین اسرافیلی شاعر معاصر در گفتگو با ستاد خبری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار، گفت: کنگرهها و جشنوارههای ادبی، نقش خود را ایفا کرده و تا حدود زیادی موفق بوده و توانستهاند صدها شاعر مدعی و خوب را به فضای ادبی کشور معرفی کنند.
وی افزود: در عرصه شهید و شهادت و مقاومت، این جلسات و جشنوارهها تأثیر خودش را داشته است به گونهای که مجموعه اندک شمار شاعران انقلابی در اوایل انقلاب در حوزه هنری الان به انبوهی از شاعران تبدیل شده که اگرچه هنوز برخی از آنان، ادعایشان در شعر هنوز تثبیت نشده است، اما فراوانی کارهایشان ارزشمند است.
اسرافیلی به برخی کژکارکردهای رویدادهای ادبی نیز اشاره کرد و گفت: البته برخی جشنوارهها، شاعران جشنوارهای را تربیت کردهاند، ما آدمهایی داریم که تنها به دنبال این هستند که بدانند کدام جشنواره کجا برگزار میشود و داورانش چه افرادی هستند تا باب میل داوران شعر بفرستند یا شعرشان را بر این اساس کم و زیاد کنند، اینجا دیگر با حشنواره سرو کار نداریم بلکه بحث نوعی تجارت در میان است.
وی با انتقاد از عملکرد برخی مسؤولان فرهنگی گفت: باید از افرادی که در رأس امور فرهنگی قرار دارند بپرسید در یک ماه چند فیلم میبینند، چند نمایشگاه نقاشی سر میزنند، چند کتاب میخوانند، چند سرود گوش میدهند، اصلاً آنها درباره سرودی که گوش میدهند، نظری دارند؟ ممکن است یک مدیر فرهنگی درباره جزئیات یا امور تخصصی ادبیات و هنر اطلاع کافی نداشته باشد، اما باید از افراد کاردان استفاده کند. مسؤولان فرهنگی باید اداره نهادهای فرهنگی و ادبی را به شاعران آشنا و کارشناس به امور شعر بسپارند، نه اینکه پسرخالههایشان را مصدر امور بگذارند. امروز شمار انجمنها چه در فرهنگسراها و چه به صورت خصوصی، زیاد شده است، اما کارشناس کم است، خود من چندی پیش به یک انجمن ادبی دعوت شدم، مسؤول انجمن از مجری خواست شاعری یک شعر خاصش را بخواند و جالب اینجاست که همان شعر، سه غلط وزنی داشت ولی مسؤول انجمن ادبی که آنجا را اداه میکرد، خودش وزن را تشخیص نمیداد!
اسرافیلی در بخش دیگری از صحبتهایش به آثار سروده شده برای جبهه مقاومت پرداخت. وی با بیان اینکه ترور شخصیتهایی، چون شهیدان نصرا...، هنیه، هاشم صفی الدین، سنوار و... با شیوه نامردمی و غیرحنگی و نه با حرکتهای دفاعی و جنگی و مبارزات متعارف دنیا صورت گرفته است، گفت: این شهادتها، ضایعه مهم و بزرگی برای جبهه مقاومت و ضرری جبران ناپذیر است، اما در نهایت، اسرائیل است که شکست خورده است.
وی گفت: بعد از هفتاد سال موجودیت کثیف رژیم صهیونیستی، هیبت پوشالی این رژیم فروریخته است. به یاد داریم که شش کشور با اسرائیل جنگیدند ولی همگی شکست خوردند، اما تدبیر شهید سنوار، معجزه بزرگ مقاومت را رقم زد و در همین مدت ایران توانست این رژیم را موشکباران کند و حزب ا... بازهم از میدان پیروز درآمد.
شاعر «تولد در میدان» اضافه کرد: بزرگترین دستاورد این است رژیم صهیونیستی با پشتوانه همه دنیا وارد جنگ شد، اما رژیمی که در تبلیغات، خود را یکی از قدرتمندترین ارتشهای جهان معرفی میکرد، در برابر یک گروه مختصرمانند حزب ا... که نه بمبهای سنگرشکن دارد و نه هواپیما، کاری نتوانسته پیش ببرد و امروز در مقابل همه جهان، سرشکسته شده است و بمبارانهای کور این رژیم، نشان دهنده عصبانیت و فروریختن این رژیم است.
اسرافیلی با اشاره به نقش شعر در تجلیل از مقاومت در یک سال اخیر گفت: شعر برعکس خیلی از هنرها که بعد از اتقافات، ساخته میشوند؛ در موقع وقوع حادثه متولد میشود. به همین دلیل در لحظات وقوع این اتفاقات، حضور شاعران را در مطبوعات، فضای مجازی، مجامع ادبی و رسانهها پررنگ میبینیم و شاعران به اندازه توان و وسعشان، حضور اندیشه و تعهد خودش را اعلام کردهاند.
وی با بیان اینکه در مجموع، در این حوادث و در حمایت از جبهه مقاومت، به شاعران نمره قبولی میدهم، افزود: البته بعدها باید این شعرها چکشکاری شود، ذوق و هنر و بیان در آثار تولید شده باید خود را شیرینتر و جذابتر نشان دهد. هنوز شمار آثاری که بخواهد ماندگار شود، کم است. باید در مجامع ادبی و جلسات شعر، این اشعار با حضور منتقدان کارشناس و متعهد بررسی شود. شاعران باید در جلسات خصوصی دعوت شوند و آفرینندگان جمع شوند و منتقد آشنا به مفاهیم نقد اصولی، اشعار را بررسی کنند، عیبها را بگویند و ارجمندیهایی که دیده نشده، توجه داده شود تا آثار اصیلتر و زیباتر در جامعه دیده شود.
گفتنی است مراسم اختتامیه نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار دی ماه سال جاری در شیراز برگزار میشود و شاعران و داستان نویسان سراسر کشور میتوانند با ارسال آثار خود تا ۱۵ آذر در این رویداد ادبی مشارکت کنند.
انتهای پیام/