به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان در این همایش بیان کرد: پس از گذشت ۴۵ سال از انقلاب اسلامی، کشاورزی باید از نظر کیفی و کمی رشد قابل توجهی داشته باشد اما هنوز به جایگاهی که باید دست پیدا نکردهایم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه گرکان با اشاره به اینکه معتقد هستم که زمین موجود زندهای است که منشا همه جنبشها و تحرکها است عنوان کرد: کشاورزان باید از آتش زدن بقایای گیاه به واسطه وارد کردن آسیبهای جدی به خاک به طور جدی پرهیز کنند.
آیتالله نورمفیدی گفت: دین عین علم و علم عین دین است و اگر غیر از این فکر کنیم معنای علم و دین را به درستی درک نکردهایم.
امام جمعه شهرستان گرگان با اشاره به توصیه حضرت علی(ع) به مالک اشتر مبنی بر اینکه توجه به آبادانی اراضی کشاورزی باید بیش از توجه به جمعآوری مالیات باشد بیان داشت: اگر با زهکشی اراضی کشاورزی حتی یک تن در هکتار تولید گندم را افزایش دهیم در مجموع هزاران تن تولید را در کشور افزایش داده و معیشت مردم نیز تامین میشود.
وی با بیان اینکه استان گلستان در فرونشست زمین رتبه اول در کشور را دارد خاطرنشان کرد: احداث چاه غیر مجاز و بهرهبرداری غیر اصولی از خاک مصداق گناه است، چاه غیر مجاز سبب نابودی منابع آبی و صدمات جبرانناپذیر میشود.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این همایش بر آمادگی دانشگاه در برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی تأکید کرد.
شتایی بیان داشت: به مجامع صنفی و اتحادیهها و اتاق بازرگانی اعلام میکنیم آماده برگزاری نشستهای چندجانبه در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی با هدف رفع چالشهای موجود در این حوزه، ارتقا بهرهوری و کمک به رشد و توسعه استان در این زمینه هستیم.
برزعلی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه تغییر اقلیم، افزایش بارندگی سیلآسا، خشکسالیها، افزایش دمای سال گذشته گفت: این افزایش دما و تغییر الگوهای بارش باعث افزایش زنگ زرد زود هنگام در گلستان شد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه محصولات ارگانیک قانون مشخصی نداریم و برای هر یک از سنجشها نیازمند قانون مشخص هستیم تصریح کرد: ما برای هریک از قسمتهای تولید مواد غذایی از مزرعه تا سفره، نیازمند برنامهریزی هستیم و در استان گلستان در مدلسازی محصولات کشاورزی اقدامات ارزشمندی با همکاری دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی گلستان انجام شده است.
آقارکاکلی، نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: کشور ما ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم برتر دنیا را داشته و استان گلستان ۷ اقلیم را در خود جای داده است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشاورزی باید به جایگاه واقعی خود برسد بر بالا بودن ارزش افزوده پنبه در بین محصولات کشاورزی، تأکید کرد: اگر پنبه در کشاورزی احیا شود اشتغالزایی در کشور توسعه پیدا کرده و اگر ارز صادرات پنبه در اختیار کشاورزان داده شود در حوزه کشاورزی خودکفا میشویم.
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی، امنیت ملی کشور را وابسته به امنیت کشاورزی دانست و گفت: مسئله هدر رفت آب امری بسیار با اهمیت است و همه ما وظیفه داریم بر اساس آموزههای دینی از اسراف این نعمت الهی پرهیز و نسل آینده را از آن بیبهره نگذاریم.
وی با تأکید بر آنکه ناترازی انرژی در کشور ناشی از اسراف در مصرف انرژی است بیان داشت: استان گلستان علیرغم تولید هزاران تن گندم، کلزا و محصولات کشاورزی در فقر به سر میبرد و میبایست این استان از منافع محصولات کشاورزی منتفع شود.