حجتالاسلام سیدکاظم موسوی در پاسخ به اینکه "هدف از ایجاد دادگاههای صلح چیست؟ " گفت: قانون شورای حل اختلاف در سال ۱۴۰۲ اصلاح شد و یکی از مواد آن تشکیل دادگاههای صلح بود، دادگاههای صلح تشکیلاتی است که در کنار دادگاههای حقوقی و کیفری ما به دعاوی که مقداری سبکتر هستند، رسیدگی میکند.
رئیس کل دادگستری استان قم با بیان اینکه دادگاه صلح صلاحیتهای زیادی دارد، افزود: این دادگاهها حُسنی که دارند این است که یک شورای حل اختلاف یا دو شورای حل اختلاف در کنار آنهاست و ابتدا به ساکن وارد رأی دادن نمیشوند، تلاش خودشان را میکنند برای سازش، اگر سازش نشد دادگاه وارد صدور رأی میشود، این مزیت دادگاههای صلح هست.
رئیس کل دادگستری استان قم تصریح کرد: دادگاههای صلح مزیتهای زیادی دارد؛ آنجا وقت مردم کمتر تلف میشود؛ دعاوی سبک به صورت تخصصیتر توسط یک قاضی رسیدگی میشود، مردم یا قاضی در خارج از دادگاههای اداری هم میتوانند اراده کنند و تشکیل جلسه بدهند، اما ما در دادگاههای عادی مجاز نیستیم مثلا شب تشکیل جلسه دهیم.
موسوی گفت: در هر روی راحتی و جلب رضایت مردم یکی از اهداف دادگاههای صلح بود و اینکه دعاوی زودتر و ارزانتر رسیدگی شود.
رئیس کل دادگستری استان قم تصریح کرد: به نظر من در دادگاههای صلح اتفاقات خوبی ان شااللّه خواهد افتاد، باوجودی که خیلی وقت نیست که در استان دادگاههای صلح راهاندازی شده، اما ثمراتش را داریم میبینیم و منتظریم ظرف یک سال آینده یک رضایت فراوانی به نظر من در استان و در کشور به واسطه دادگاهها ایجاد شود. چون کار مردم با سرعت رسیدگی میشود و در نتیجه رضایت مردم را در پی خواهد داشت.