شناسهٔ خبر: 69837328 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

دبیر اجرایی خانه کارگر همدان:

قانون کار در چارچوب عدالت اجتماعی دیده شود

دبیر اجرایی خانه کارگر همدان: دبیر اجرایی خانه کارگر استان همدان گفت: قانون کار دومین قانون مادرکشور پس از قانون اساسی است و بیش از نیمی از جمعیت کشور را که شامل افراد مولد هستند تحت پوشش دارد و باید قانون کار درچارچوب عدالت اجتماعی دیده شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، چنگیز اصلانی در مراسمی که به مناسبت سالروز تصویب قانون کار در سالن اجتماعات تامین اجتماعی استان همدان برگزار شد اظهار کرد: سالروز تصویب قانون کار روزی بوده که قانون کار در مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از ماه ها مورد بررسی قرار گرفت و تصویب نهایی آن اعلام شد، به این جهت همه ساله از آن تاریخ تا امروز که بیش از 40 سال می گذرد همه ساله مراسم ها، گردهمایی ها و اجتماعاتی در حمایت از استمرار قانون، حمایت از اجرای صحیح و دقیق قانون و جلوگیری از لطماتی که حتی این روزها تحت عنوان قالب هایی مثل تفاوت بین دستمزد کارگر روستایی و شهری در جریان است، برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تفاوت قانون کار با قانون اساسی در این است که در قانون اساسی کلیات دیده می شود ولی در قانون کار جزئیات روابط و حقوق دیده شده است و مراد از این جزئیات حمایت از طرف ضعیف و حمایت از طرفی است که کمتر قدرت دفاع و دستیابی و دسترسی به حقوقش را دارد.

اصلانی بیان کرد: قانون کار زمانی باید اصلاح شود که به نفع کارگران باشد امروز زندگی بسیاری از کارگران به دلایلی مانند حقوق‌های عقب مانده، عدم امنیت شغلی و قراردادهای کوتاه‌مدت دچار مشکلاتی شده‌ است که باید با آنها به صورت ریشه‌ای برخورد کنیم.

اصلانی اظهار کرد: قانون کار در بعضی موارد مورد بی توجهی واقع شده که متاسفانه بسیاری از مشکلات جامعه کارگری متاثر از همین موضوع است و باید در این خصوص تدبیر و چاره اندیشی کرد.

وی بیان کرد: در قانون کار، آمده است تا روابط بین کارگر و کارفرما را تصریح کند و امنیت شغلی را تا حدودی فراهم کند و در حوزه دستمزدها بازنگری و حداقل‌ها را تأمین کند.

وی اظهار داشت: قانون کار یک قانون حمایتی برای کارگران است، به علاوه کارفرمایان در موضع قدرت قرار دارند و دیگر نیازی به حمایت بیشتر نیست اصلاح قانون کار باید با هدفِ بالا بردنِ کفه‌ی ترازو به نفع کارگرانی باشد که در بازار روابط کار از هیچ حمایتی بهره‌مند نیست پس قانون کار اگر قرار است اصلاح شود باید به نفع کارگران اصلاح شود.

اصلانی ادامه داد: مهم‌ترین دغدغه ما کارگرها بحث معیشت است که واقعاً در این شرایط اقتصادی، این درآمدهای ماهیانه کفاف زندگی یک خانواده 4 نفری را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: کارگران، ستون فقرات اقتصاد و توسعه کشور، همیشه مدافع قانون کار بوده و با هرگونه تخریب و تضعیف حقوقی که در این قانون تضمین شده است، به شدت مخالفند.

وی با بیان اینکه موضوع امنیت شغلی یکی از مطالبات اصلی و دغدغه‌های مهم کارگران در طول سالهای اخیر بوده که در صیانت از نیروی کار، ثبات شغلی و افزایش انگیزه کار اثرگذار است، افزود: عدم امنیت شغلی کارگران ناشی از عدم اجرای قانون است.

دبیر اجرایی خانه کارگر گفت: قانون کار نیاز به اصلاح دارد تا نمایندگان کارگران بتوانند بیش از گذشته از حقوق کارگران در راستای حل مشکلات آنان دفاع و گام بردارند.

اصلانی گفت: قانون کار در اکثر موارد درست است اما در برخی موارد نیاز به اصلاح دارد تا کارگر و خانواده کارگر حداقل از یک رفاه نسبی برخوردار شود.

دبیراجرایی خانه کارگر استان همدان گفت: در این سال ها صحبت در مورد حمایت از قانون کار زیاد بوده است، بعضی تحت عنوان اصلاح قانون کار خود را حامی قانون جلوه دادند ولی تغییراتی که تاکنون صورت گرفته کمتر موردی است که بشود از آن احساس حمایت کرد و بیشتر حمایت از طرف مقابل کارگر بوده که به منافع و مصالح آن اهمیت داده شده است.

انتهای پیام/