به گزارش قدس خراسان، محمد سهرابی در این خصوص افزود: یکی از مهمترین راهبردهای دولت برای افزایش کارآیی شرکتهای آب و فاضلاب، خصوصی سازی در راستای اصل ۴۴ قانون اساسی از طریق واگذاری پروژه های صنعت آب و فاضلاب به شرکتهای توانمند است.
وی اضافه کرد: تکمیل و نصب انشعابات فاضلاب هم اینک در شهرهای تربت حیدریه، نیشابور، توحید شهر سبزوار، تایباد و خواف در دست اجرا است.
سهرابی ادامه داد: پیشرفت طرح فاضلاب شهر تربت حیدریه تا قبل از قرارداد با بخش غیردولتی، ۶۰ درصد بود که طرح تکمیل و بهره برداری ۲۵ ساله از تاسیسات فاضلاب این شهر به روش بیع متقابل (عقد بیع قرارداد یا عقدی است که به موجب آن شخصی، مالی را در ازای مال دیگر به شخص دیگری واگذار کند) سال ۱۳۹۷ آغاز شد.
وی گفت: سرمایه گذار با ۹ هزار میلیارد ریال آورده، ضمن احداث مدول دوم تصفیه خانه به ظرفیت ۱۲هزار متر مکعب در شبانه روز، نسبت به اجرای ۱۰۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و نصب ۱۵ هزار فقره انشعاب فاضلاب اقدام خواهد کرد که در حال حاضر از ۴۰ درصد پیشرفت برخوردار است.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: طرح احداث و بهره برداری ۲۰ ساله از تصفیه خانه ۱۵ هزار مترمکعبی فاضلاب توحید شهر سبزوار نیز به روش خرید تضمینی سال ۱۳۹۵ با سرمایه گذاری ۶ هزار میلیارد ریال شروع شد و این طرح با ۷۰درصد پیشرفت، سال ۱۴۰۴ به بهره برداری می رسد.
سهرابی گفت: طرح احداث و بهره برداری ۲۵ ساله از تاسیسات فاضلاب شهر خواف به روش بیع متقابل نیز در دست اجرا است و در اجرای این طرح با سرمایه گذاری هشت هزار میلیارد ریال، یک باب تصفیه خانه به ظرفیت هشت هزار مترمکعب در شبانه روز احداث، ۱۵۰کیلومتر شبکه اجرا و ۱۵ هزار فقره انشعاب نیز نصب می شود که تاکنون پنج هزار فقره نصب شده است.
وی اضافه کرد: طرح تکمیل فاضلاب آن به روش بیع متقابل و سرمایه گذاری ۹ هزار میلیارد ریال در تایباد نیز از سال ۱۴۰۲ عملیاتی شد.
معاون آبفا خراسان رضوی افزود: تعهدات سرمایه گذار در اجرای این طرح، ساخت تصفیه خانه فاضلاب به ظرفیت ۱۴ هزارمترمکعب در شبانه روز، ۱۰۰ کیلومتر لوله گذاری شبکه و نصب ۲۲ هزار فقره انشعاب است که اکنون ۱۵درصد پیشرفت دارد و سال ۱۴۰۵ بهره برداری خواهد شد.
سهرابی ادامه داد: تکمیل طرح فاضلاب شهر نیشابور نیز با سرمایه گذاری ۳۰ هزار میلیارد ریال به روش بیع متقابل سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال ۱۴۰۶ بهره برداری خواهد شد.
وی افزود: همچنین با بهره برداری از تصفیه خانه های در دست احداث، توان فعلی تصفیه فاضلاب استان از ۸۷ هزار متر مکعب به ۱۷۷ میلیون مترکعب در شبانه روز و تولید پساب سالانه هم از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش خواهد یافت که جایگزین بسیار مناسبی برای منابع آب در اختیار بخش صنعت است.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی افزود: طرح فاضلاب شهر گلبهار نیز در سال ۱۳۹۷ بهره برداری شد، ارزش سرمایه گذاری روز بخش خصوص به روش خرید تضمینی در اجرای این طرح شامل احداث و بهره برداری ۲۰ ساله از تصفیه خانه فاضلاب گلبهار به ظرفیت ۳۰ هزارمتر مکعب در شبانه روز ۱۲ هزار میلیارد ریال است.