شناسهٔ خبر: 69834848 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

برای نخستین بار در جهان برای نخستین بار در جهان

رونمایی از نخستین واکسن تیلوریوز گاوی با فناوری جدید در شیراز

محققان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شیراز برای نخستین بار در جهان و پس از ده سال تحقیق، واکسن تیلوریوز گاوی را با فناوری جدید تولید کردند.

صاحب‌خبر -

واکسن تیلوریوز گاوی تنها واکسنی است که مشابه خارجی ندارد و از سه سال پیش در برخی از دامداری‌ها فارس به صورت آزمایشی تزریق شده است و بر اساس بررسی‌ها در همه گاو‌هایی که واکسن جدید تزریق شده هیچ علائمی از بیماری تیلوریوز یافت نشده است.

واکسن جدید می‌تواند تا ۹۰ درصد هزینه واکسن را کاهش داده و امکان ارسال آنرا به دور افتاده‌ترین مناطق مهیا کند.

بیش از ۲۵۰ میلیون راس گاو از اروپا تا آسیا در معرض این بیماری هستند و این کشف بزرگ می‌تواند پنجره‌ای جدید را در صادرات واکسن و تولید ثروت برای ایران به ارمغان بیاورید.

این بیماری، انگلی خونی است به نام تیلریا آنولاتا که در ایران به نام زردی معروف است اما از بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب نمی شود ولی به علت تغییراتی که در گوشت ایجاد می‌کند، گوشت دام‌های آلوده غیر قابل مصرف است .

این بیماری بیشتر در گاو‌ها دیده می‌شود و گاو‌های اصیل نسبت به گاو‌های بومی حساسیت بیشتری دارند.

تاکنون اصلی‌ترین راه مبارزه با این بیماری واکسیناسیون بوده است، روش واکسیناسیون مرسوم در جهان با واکسن‌های زنده و در دمای منفی ۱۹۶ درجه در تانکر ازت انجام می‌شود.

حمل تانکر ازت به دامداری و یکسان سازی دما واکسن با محیط دامداری علاوه بر هزینه بالا، خطر انفجار را در پی دارد، اما در واکسن جدید تانکر ازت حذف شده و در دمای ۲ تا ۸ درجه این واکسن به دامداری منتقل و تزریق می‌شود.

منبع: صداوسیما