شناسهٔ خبر: 69829904 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

استاندار همدان:

کتاب باید جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوار پیدا کند

«ملانوری‌شمسی» گفت: کتاب باید به‌عنوان یک کالای ضروری در دسترس جامعه باشد و جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوار پیدا کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از همدان، «حمید ملانوری‌شمسی» استاندار همدان در گردهمایی تجلیل از کتابداران و فعالان حوزه کتاب و کتاب‌خوانی استان، اظهار داشت: کتابخانه‌ها باید به‌عنوان پویاترین و پُرنشاط‌ترین مراکز فرهنگی شناخته شوند. این مراکز می‌توانند با استفاده از روش‌های خلاقانه، مطالعه را در میان اقشار مختلف جامعه ترویج دهند.

وی افزود: کتاب همواره یکی از اصلی‌ترین ابزارهای انتقال دانش و اندیشه بشری بوده و مجموعه‌ای از تفکرات ناب و تجربیات ارزشمند انسان‌های متفکر، متخصص و شایسته است که برای استفاده نسل‌های آینده باقی می‌ماند.

استاندار همدان خاطرنشان کرد. با وجود اینکه انسان‌ها دوران زندگی محدودی دارند اما اندیشه‌های آن‌ها از طریق کتاب ماندگار شده و در اختیار بشریت قرار می‌گیرد.  

وی با بیان اینکه کتاب باید به‌عنوان یک کالای ضروری در دسترس جامعه باشد و جایگاه ویژه‌ای در سبد خانوار پیدا کند، گفت: باید به محتوای کتاب‌ها نیز توجه ویژه‌ای داشت؛ چراکه این محتواها می‌توانند به توسعه فکری جامعه کمک کنند.

ملانوری‌شمسی یادآور شد: بسیاری از مشکلاتی که امروز با آن‌ها مواجهیم، از جمله؛ بحران آب، اشتغال، مسکن، مسائل اجتماعی و فرهنگی، با اندیشه، تدبیر و بهره‌گیری از تجارب گذشتگان قابل حل هستند.

وی عنوان کرد: یکی از پیشنهادات کاربردی؛ ایجاد انجمن‌های کتاب‌خوانی فعال است. این انجمن‌ها می‌توانند بستری برای بحث و تبادل‌نظر پیرامون نیازهای فکری و فرهنگی منطقه‌ای ایجاد کنند.

این مقام مسئول ابراز داشت: در دنیای امروز، سرعت پیشرفت علم و تکنولوژی بی‌سابقه است. ابزارهایی نظیر هوش مصنوعی، دولت الکترونیک و پلتفرم‌های دیجیتال فرصت‌های بی‌نظیری را برای توسعه فراهم کرده‌اند اما باید توجه داشت که این ابزارها زمانی کارآمد خواهند بود که زیرساخت‌های فکری و فرهنگی جامعه تقویت شود.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی، کتاب و مطالعه می‌تواند به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل تقویت عقلانیت و توسعه فکری عمل کند، گفت: نیازمند فضایی هستیم که نوجوانان و جوانان به مطالعه علاقه‌مند شوند و فرهنگ کتاب‌خوانی به‌عنوان یک عادت روزمره در جامعه جا بیفتد.

ملانوری‌شمسی با تاکید براینکه باید با تلاش جمعی، فرهنگ مطالعه در کشور بیش از پیش تقویت شود و کتاب به‌عنوان یکی از ارزشمندترین دارایی‌های فرهنگی در زندگی مردم جایگاه ویژه‌ای پیدا کند، متذکر شد: همچنین باید از ظرفیت فناوری‌های نوین در این مسیر بهره بگیریم تا بتوانیم به توسعه فرهنگی و علمی کشور کمک کنیم.

انتهای پیام/