شناسهٔ خبر: 69824783 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

نشست شورای حقوق بشر درباره آثار منفی تحریم‌ها برگزار می‌شود - اکو

اقتصاد ایران: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد طی روزهای آینده نشستی را درخصوص تاثیر منفی اقدام‌های قهری یک‌جانبه بر حقوق بشر برگزار می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد حقوق بشر اعلام کرد: نشست بررسی تحریم‌ها، تجارت و حقوق بشر ۲۱ و ۲۲ نوامبر (اول و دوم آذر) به میزبانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد و نمایندگان کشورهای عضو برگزار خواهد شد.

این نشست در پی قطعنامه ۲۷/۲۱ که در سپتامبر ۲۰۱۴ به تصویب رسید، برگزار می‌شود و تأثیر منفی اقدام‌های قهری یک‌جانبه را بر کشورها را بررسی می‌کند.

این قطعنامه از گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد تأثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه بر برخورداری از حقوق بشر، می‌خواهد که تحولات و چالش‌ها در مورد تأثیر منفی اقدام‌های قهری یک‌جانبه بر حقوق بشر بررسی کرده و توصیه‌هایی را در مورد راه‌کارها و روش‌های پیشگیری و جبران تأثیر نامطلوب اقدامات قهری یک‌جانبه بر حقوق بشر را به کشورها ارائه کند.

موضوعات دیگر ازجمله تبعیض قائل نشدن برای حمایت از حقوق بشر در مواجهه با تحریم‌های یک‌جانبه، مقررات تحریم از منظر حقوق بین‌الملل (حقوق بشر)، دسترسی به عدالت و چاره‌جویی در مواجهه با تحریم‌های یک‌جانبه و اقدام‌هایی که باید برای افزایش اثربخشی واکنش‌ها و کمک‌های بشردوستانه در محیط تحریم انجام شود، در این نشست مورد بررسی قرار می‌گیرند.

آلنا دوهان پیش از این در خصوص تأثیر تحریم‌ها بر مردم ایران تاکید کرده بود که کل جمعیت ایران به طرق مختلف تحت تأثیر تحریم‌های یکجانبه قرار گرفته‌اند و تعداد زیادی از موارد و مصادیق حقوق بشر در این فرآیند آسیب می‌بینند؛ بارزترین تأثیر بر حق سلامت و حق زندگی است، تا حدی به این دلیل که حتی تجارت مجاز داروها، محصولات و تجهیزات پزشکی و همچنین قطعات یدکی اغلب به دلیل اعمال تحریم‌ها از سوی تولید کنندگان و ارسال کنندگان رخ نمی‌دهد.

از سوی دیگر کشورهای در حال توسعه نیز اعلام کردند که تحریم‌های یک‌جانبه به دلیل اینکه بر حق توسعه اقتصادی و اجتماعی تأثیرات مخربی می‌گذارند، باید حذف شوند.

از این رو، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که از همه کشورها می‌خواهد اقدام‌های اقتصادی اجباری یک‌جانبه فرا سرزمینی یا اقدام‌های تحمیلی را به‌رسمیت نشناسند.

برچسب‌ها: