به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از جیرفت، سعید شاهرخی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در مراسم رونمایی از تألیفات پروفسور سیدمنصور سید سجادی گفت: کتاب خوب میتواند مانند سفر تجربههای زیادی به انسان منتقل کند.
وی افزود: انسان به وسیله علم و دانش به قلههای رفیع سعادت میرسد.
مدیر کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: پروفسور سید سجادی برای دومین سال پیاپی به عنوان سرپرست علمی هیئت کاوشهای باستان شناسی کنارصندل در منطقه حضور دارند و قطعا با هیئت باستان شناسی به دستاوردهای جدیدی در کنارصندل میرسیم.
شاهرخی گفت: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی از دو کتاب ارزشمند "کرمان باستان"و "جیرفت" به تألیف سید منصور سید سجادی با حضور مدیران کل و روسای ادارات، دانشجویان و علاقهمندان به کتاب و حوزه باستان شناسی در دانشگاه جیرفت رونمایی شد.
وی افزود: در این مراسم نیز از قاضی فرهیخته، حامی میراث فرهنگی حاج دادخدا سالاری و دکتر مهدی حجت نماینده سازمان جهانی ایکوموس در ایران تجلیل شد.
مهدی حجت مدیرعامل موسسه فرهنگی ایکوموس ایران هم در این مراسم گفت: در تمام دنیا وقتی با آثار جیرفت مواجه میشوند، مردم افتخار میکنند که فرزند میراث کهن هستند.
وی با اشاره به اهمیت آثار تاریخی بیان کرد: اینکه من کی هستم و کجا زندگی می کنم، همه مربوط به گذشته است و این موضوع کیفیت وجودی ما را تعیین میکند.
حجت افزود: ما باید دنبال جواب این سوالها باشیم میراث فرهنگی به ما چه میگوید؟ چه راهنمایی برای ما دارد؟ چطور برای ما موثر است؟ انسان وقتی به گذشته خود نگاه میکند خیلی چیزها مشخص میشود.
وی به اهمیت دانستن در مورد گذشته اشاره و تصریح کرد: انسان هر چه قدر زه کمان را به عقب بکشد تیر با قدرت بیشتری به سمت هدف پرتاب میشود و ما باید برای دانستن تاریخ خیلی به عقب برگردیم.
حجت بیان داشت: میراث فرهنگی کتابی است که باید باز شود تا بدانیم که هستیم تا بدانیم معنا و محتوای میراث فرهنگی چیست؟
مدیر عامل موسسه فرهنگی ایکوموس ایران گفت: هر کدام از آثار، داشتههای تاریخی خاص خودش را دارد و برای ما ریشهای را بوجود میآورد که به جواب این سوال برسیم ما کی هستیم؟ و در حقیقت ریشههای فرهنگ یک کشور در میراث فرهنگی وجود دارد.
حجت بیان کرد: امروزه این مشکل وجود دارد که ما به سوابق فرهنگی خود کمتر رجوع می کنیم و میراث فرهنگی برای گردشگری نیست؛ بلکه برای یافتن و فهمیدن است.
مدیر عامل موسسه فرهنگی ایکوموس ایران با بیان درخواستی از دانشجویان و جوانان گفت: درخواستم از جوانان و دانشجویان این است که بتوانیم نگاه عمیقتری به نقش میراث فرهنگی در زندگی مان داشته باشیم و در حقیقت آن را برای تفریح نخواهیم؛ بلکه برای دانستن بخواهیم.
نادر علیدادی سلیمانی رئیس اداره ثبت آثار میراث فرهنگی و گردشگری کرمان نیز گفت: در جنوب شرق ایران حوزه فرهنگی هلیل رود که ۶۳ هزار کلیومتر است با حوزه غنی سرکار داریم و همه بخشهای فرهنگی را در بردارد.
وی افزود: همه فرهنگها زاییده هلیل رود است و با بررسیهای باستان شناسی در کریم آباد و جازموزیان ابزارهای قدیمی یافت شده که با تحقیقات به عمل آمده به دوره ۴۰ هزار ساله اولین شواهد حضور انسان در این منطقه اشاره دارد.
رئیس اداره ثبت آثار میراث فرهنگی و گردشگری کرمان بیان کرد: در حوزه اسفندقه به استقرار دوره نوسنگی دست پیدا کردیم که قبلا در معرض حفاری غیر مجاز قرار گرفته بود.
علیدادی سلیمانی گفت: در سه فصل کاوش پیکرکهای انسانی دست پیدا کردیم و سفالهای کشف شده را با مناطق فارس مقایسه کردیم و ارتباط قوی فرهنگی و تجاری داشتیم و طبق تحقیقات به عمل آمده با آثار کشف شده در جنوب شرق ترکیه مقایسه شده و شواهد تاریخی نشان دهنده تعامل تجاری با این کشور است.
کتاب «کرمان باستان» به کهنترین آثار سکونتی انسان در دوران نوسنگی اشاره دارد و کتاب «جیرفت» مربوط به باستان شناسی و تمدن حوزه هلیل رود است.