زینب رفعتپناه روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: وجود ریزمغذیها در برنامه غذایی برای حفظ سلامت، رشد مطلوب و فراهم ساختن زمینه یادگیری در دوران تحصیلی ضروری است که برای تحقق این امر، این طرح با هماهنگی و مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ویتامین دی یک ویتامین محلول در چربی و ضروری برای بدن است، افزود: از آنجا که مقادیر این ویتامین در موادغذایی محدود است و تامین کننده نیاز بدن نیست مصرف مکمل آن به صورت ماهی یک مگادوز ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی ضروری است.
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول گفت: وجود مقادیر کافی ویتامین دی در بدن برای جذب کلسیم و استخوان سازی لازم است و کمبود کلسیم در کودکان سبب نرمی استخوان و راشیتیسم و در بزرگسالان سبب پوکی استخوان خواهد شد همچنین مشخص شده کمبود ویتامین دی ریسک ابتلا به MS، دیابت و برخی سرطانها نظیر سرطان برست، تخمدان و پروستات را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: مکمل یاری با ویتامین دی به صورت ماهی یک بار در تمامی مدارس مقاطع متوسطه شهرستان برای ۱۸ هزار و ۲۴۹ دانش آموز دختر و ۱۷ هزار و ۵۵۰ دانش آموز پسر در حال اجرا است.
رفعت پناه درخصوص مکمل یاری آهن نیز گفت: نیاز به آهن در دوران بلوغ به علت جهش رشد، افزایش مییابد که اغلب مصرف غذاهای روزمره جوابگوی نیاز نبوده و کمبود آهن بروز میکند.
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول، کم خونی، کاهش قدرت یادگیری، احساس ضعف و خستگی و بیتفاوتی را از علایم شایع کمبود دریافت آهن عنوان کرد و افزود: توزیع مکمل آهن به صورت یک عدد در هفته به عنوان دوز پیشگیری از کم خونی در مدارس متوسطه دخترانه شهرستان راهکاری برای تامین مقادیر موردنیاز دانش آموزان درنظر گرفته شده است.
وی پوشش ویتامین دی و آهن برای دانش آموزان متوسطه اول و دوم دزفول و سردشت در سال گذشته را ۱۰۰ درصد اعلام کرد و گفت: سال گذشته برای تعداد ۱۶ هزار و ۷۲۶ دانش آموز دختر، ۲۶۷ هزار و ۶۱۶ عدد مکمل فروسولفات مکمل آهن و ۳۰۱ هزار و ۸۴۲ عدد مگادوز ویتامین دی برای ۱۶ هزار و ۷۲۶ دختر و ۱۶ هزار و ۸۱۲ پسر شارژ شد.
شهرستان دزفول ۸۰ هزار دانشآموز، ۴۰۰ مدرسه، ۲۸۵ فضای دولتی و بیش از ۱۰۰ مدرسه غیردولتی و حدود پنج هزار و ۳۰۰ نیروی رسمی در آموزش و پرورش دارد.