شناسهٔ خبر: 69813486 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بورل لغو محدودیت موشک‌های دوربرد را برای کی‌یف تایید کرد؛ یادآوری یک هشدار ازسوی کرملین

تصمیم آمریکا و غرب برای لغو محدودیت‌های استفاده از سلاح‌های دوربرد علیه روسیه، جنگ اوکراین را در مسیری نامشخص قرار می‌دهد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه و یک روز پس از آن برگزار شد که واشنگتن مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکایی را به اوکراین برای حمله به خاک روسیه اعطا کرد.

بخشی از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا به بررسی این موضوع و تصمیم اخیر جو بایدن، رئیس‎جمهور آمریکا، اختصاص یافت.

بازگشت سیاسی دونالد ترامپ، به این ترس دامن می‌زند که اروپا ممکن است به‎زودی در حمایت از اوکراین تنها بماند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، درباره بازگشت جمهوری‎خواهان به کاخ سفید گفت: ما با یک چشم‌انداز کاملا متفاوت مواجه هستیم و اروپایی‌ها باید بدون انتظار برای واکنش به تصمیم‌های کاخ سفید، آماده باشند.

بورل از تصمیم بایدن برای لغو محدودیت طولانی‎مدت و مجوز به کی‌یف برای استفاده از موشک‌های «اَتَکمز» برای حمله به خاک روسیه استقبال کرد.

 وی از کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه آلمان به‌عنوان یکی از حامیان اصلی اوکراین، خواست که این محدودیت‌ها را برداشته و فضای کامل برای مانور به اوکراین بدهند.

 اما تلاش‌های بورل برای ایجاد موقعیتی در سراسر اتحادیه اروپا بی‌ثمر ماند و هر کشوری را مجبور به اقدام یکجانبه کرد.

افزوده شدن عاملی نامشخص به جنگ اوکراین

کاخ کرملین هشدار داد که تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، برای حمله به اهدافی در داخل روسیه با موشک‌های دوربرد آمریکا، به شعله‌ور شدن آتش می‌افزاید و تنش‌های بین‌المللی را حتی بیشتر می‌کند.

به گزارش آسوشیتد پرس، تغییر سیاست بایدن عامل نامشخص و جدیدی را به درگیری در آستانه نقطه عطف هزار روز از آغاز جنگ اوکراین اضافه کرد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، خبرنگاران را به بیانیه‌ای از ولادیمیر پوتین، رئیس‎جمهور روسیه، در سپتامبر گذشته (شهریور ماه) ارجاع داد که در آن هشدار داده شده که اجازه دادن به اوکراین برای هدف قرار دادن روسیه، خطرها را به‎ میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

پوتین در آن زمان گفت که چنین اقدامی «ماهیت مناقشه را به‌طرز چشمگیری تغییر خواهد داد»؛ این بدان معناست که کشور‌های ناتو، آمریکا و کشور‌های اروپایی در حال جنگ با روسیه هستند.

پسکوف گفت که کشور‌های غربی تامین‌کننده تسلیحات دوربرد نیز خدمات هدف‌گیری را به کی‌یف ارائه می‌کنند و این اساسا شیوه مشارکت آنها را در درگیری تغییر می‌دهد.

پوتین در ماه ژوئن (خرداد ماه) هشدار داد که اگر ناتو به اوکراین اجازه دهد از تسلیحات آن برای حمله به خاک روسیه استفاده کند، مسکو می‌تواند تسلیحات دوربرد را برای حمله به اهداف غربی در اختیار کشورهای دیگر قرار دهد.

انتهای پیام/